15.1 C
Trikala
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Λύγισαν στο τέλος τα Τρίκαλα στην Πάτρα από τον Απόλλωνα

Συναρπαστικό παιχνίδι έγινε στην Πάτρα με τον Απόλλωνα να παίρνει μια μεγάλη νίκη με 83-77 από τα Τρίκαλα και μαζί να παίρνει και μεγάλη βαθμολογική ανάσα, όπως και μια σημαντική διαφορά στο φινάλε του αγώνα. Καθοριστικός παράγοντας στην εξέλιξη του αγώνα ήταν ο Κέβιν Ντίλαρντ που σκόραρε τους κρίσιμους πόντους στο φινάλε.
Η νωχελική εκκίνηση του αγώνα που έφερε τις δύο ομάδες στο 5′ να είναι με σκορ 4-3 σε… πόντους και 5-4 σε… λάθη, δεν προμήνυε σε τίποτα το “ροντέο” που θα ακολουθούσε. Κάποια στιγμή τα γκάζια πατήθηκαν εκατέρωθεν με πρώτο του Απόλλωνα ο οποίος με αιχμές του δόρατος τους Σάντλερ και Ντίλαρντ ξέφυγε με 10-3 στο 6′, με 17-10 στο 8′ και έκλέισε το δεκάλεπτο με 17-14, έχοντας πάρει και τους 17 πόντους από το δίδυμο των αμερικανών σκόρερ του.
Τα Τρίκαλα έπαιζαν πιο ομαδικά και το καρπώθηκαν σταδιακά, αφού στο 12′ είχαν ολοκληρώσει ένα, διακοπτόμενο, σερί 11-0 και προηγήθηκαν με 21-17, με Κάντουγκαν, Κοντζέρ και τον νεοφερμένο Μπράουν να σηκώνουν το επιθετικό βάρος.
Η είσοδος του Φώτη Λαμπρόπουλου που βρίσκεται στον Απόλλωνα μόλις δυο μέρες, άλλαξε τις ισορροπίες, ο έμπειρος παίκτης σκόραρε 12 πόντους μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου και αυτός έφερε την ομάδα του μπροστά με 32-29 στο 17′, όμως, τα Τρίκαλα είχαν βρει ρυθμό, απάντησαν και η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 41-41.
Ο Απόλλωνας συνέχισε το κρεσέντο λαθών και στην τρίτη περίοδο, αντίθετα οι Τρικαλινοί εμφανίστηκαν πιο συγκεντρωμένοι και έλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα, κρατώντας κι ένα μικρό αλλά σταθερό προβάδισμα. Ο Τιγκ μπήκε στην εξίσωση για την ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη δίνοντας πόντους μέσα από τη ρακέτα, οι Πατρινοί συνέχισαν να τα περιμένουν όλα από Σάντλερ και Ντίλαρντ κι έτσι τα Τρίκαλα στη λήξη του δεκαλέπτου ήταν μπροστά με 62-58.
Οι λύσεις από την περιφέρεια ήρθαν για τον Απόλλωνα στο πρώτο δίλεπτο της τελευταίας περιόδου, με Αργυρόπουλο και Βεργίνη να δημιουργούν ένα σερί 8-0 που έφερε την ομάδα τους στο 66-62 και τον ενθουσιασμό σε παίκτες και κόσμο. Τα Τρίκαλα δεν έχασαν το κουράγιο τους και στο 34′ προσπέρασαν εκ νέου με 67-66, πείθονας τους πάντες ότι το παιχνίδι θα εξελισσόταν σε θρίλερ.
Η λεπτομέρεια που έκρινε τα πάντα λεγόταν… Κέβιν Ντίλαρντ. Ο χαρισματικός αυτός σκόρερ έβαλε τους πόντους που έφεραν την ομάδα του στο 72-68 και, κυρίως, στο 75-71 στο 39′ και ουσιαστικά της εξασφάλισε τη νίκη.

- Advertisement -

ΑΠΟΛΛΩΝ Π. (Μέξας): Πάλμπλαντ 2, Ντίλαρντ 16, Πελεκούδας, Μέιερ 8(1), Σάντλερ 16(1), Λαμπρόπουλος 18, Αργυρόπουλος 6(2), Βεργίνης 13(2), Τζαουάρα 1, Κουζέλογλου 3(1)
ΤΡΙΚΑΛΑ (Φλεβαράκης): Κάντουγκαν 11(1), Τσιάρας 8(2), Κοντζέρ 11, Βίλαμσον 2, Τιγκ 12, Μπράουν 11, Καραθανάσης 2, Καλλές 4, Ρόμπινσον 13(2), Καλογιαννίδης 3(1), Βαρυτιμιάδης
www.basketblog.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ