26.1 C
Trikala
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Λύνεται το πρόβλημα μισθοδοσίας των γιατρών στα ΠΕΔΥ

Ένα σημαντικό βήμα προς την τακτοποίηση της μισθολογικής εκκρεμότητας που “σερνόταν” εδώ και πολύ καιρό με τους γιατρούς των πρώην ΙΚΑ, οι οποίοι επέλεξαν να κλείσουν τα ιατρεία τους και να απασχοληθούν στο ΠΕΔΥ, έκανε το Υπουργείο Υγείας.
Κι αυτό διότι όπως έγινε γνωστό, ο υπηρεσιακός Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Δημόπουλος, προέβη σε ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών ώστε να λυθεί το θέμα με τη μισθοδοσία των ιατρών στα ΠΕΔΥ που εργάζονται πλέον ως προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Πιο συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών του Υπουργείου Υγείας – εκδόθηκε σχετική οδηγία προς όλες τις ΥΠΕ ώστε να εκδώσουν σχετικές διαπιστωτικές πράξεις από τις οποίες θα προκύπτει η κατάταξη των ιατρών σε βαθμό, ο πλεονάζων χρόνος στο βαθμό και τα έτη προϋπηρεσίας εκάστου.
Με αυτόν τον τρόπο υπενθυμίζεται μπαίνει στην τελική τροχιά ένα θέμα που απετέλεσε αγκάθι για το ΥΥΚΑ κατά το προηγούμενο διάστημα και το οποίο ουσιαστικά άφηνε στον “αέρα”, και εκτός μισθολογίου του ΕΣΥ, τους 2.500 γιατρούς των πρώην πολυϊατρείων του ΙΚΑ που επέλεξαν να κλείσουν τα ιατρεία τους και να συνεργαστούν με τον ΕΟΠΥΥ.
Η όλη αλλαγή στο σύστημα, αξίζει επίσης να επισημανθεί, είχε ξεκινήσει επί υπουργείας Α. Γεωργιάδη, ο οποίος σε σχετικό νόμο που είχε περάσει στη Βουλή όριζε ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ και πρώην Πολυιατρείων του ΙΚΑ, έπρεπε να επιλέξουν είτε να παραμείνουν στον Οργανισμό και στις δομές του ΠΕΔΥ ως γιατροί πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, είτε να διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο.

- Advertisement -

πηγη:http://www.stogiatro.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ