21.3 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Μέρισμα: Έρχεται διπλό «ψαλίδι» για 284.000 δικαιούχους

Διπλή περικοπή, περιμένει τους 284.000 δικαιούχους του μερίσματος που χορηγεί το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), στην επόμενη καταβολή του, που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου.

- Advertisement -

Αιτία είναι αρχικά οι περικοπές μερισμάτων κατά 32% τουλάχιστον, που αναμένεται να αποφασιστούν στο επόμενο ΔΣ του Ταμείου, ίσως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σε μια προσπάθεια να σταματήσει το ΜΤΠΥ να παράγει ελλείμματα. Την ίδια στιγμή όμως, το Ταμείο πρέπει να πραγματοποιήσει και την αναδρομική περικοπή των μερισμάτων που κατέβαλλε στους δικαιούχους κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Ο λόγος είναι ότι στο νέο νόμο (ν.4387/2016), τονίζεται ρητά ότι η περικοπή των μερισμάτων που θα αποφασιστεί θα έχει έναρξη ισχύος την 1.1.2016, άρα θα έχει αναδρομική ισχύ.

Στην σχετική Επιτροπή που έχει δημιουργηθεί, για να ρυθμιστεί η διαδικασία επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, έχουν κατατεθεί προτάσεις που θέλουν η εν λόγω «έξτρα» περικοπή να γίνει είτε εφάπαξ, είτε σε τρεις τριμηνιαίες δόσεις, ανάλογα με το ύψος της οφειλής. Χωρίς ακόμα να έχει οριστεί με ακρίβεια το σχετικό όριο, είναι πιθανό οφειλή έως 200 ευρώ να επιστραφεί εφάπαξ και πάνω από το εν λόγω ποσό, να επιστραφεί σε τρεις δόσεις. Υπενθυμίζεται ότι μεσοσταθμικά, το μέρισμα ανέρχεται στα 140 ευρώ το μήνα.

Υπήρξε πρακτική δυσκολία, από την πλευρά του ΜΤΠΥ να καταβάλλει τη συγκεκριμένη παροχή από την αρχή του έτους, μιας και τα έσοδα από εισφορές, υπολείπονταν σημαντικά της δαπάνης για τη χορήγηση του μερίσματος. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε μόλις τον περασμένο Μάρτιο από το υπουργείo Εργασίας, η τρίμηνη καταβολή του μερίσματος, αρχής γενομένης από τον επόμενο Ιούνιο.

πηγη:http://www.dikaiologitika.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ