17.4 C
Trikala
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Μέτρα στήριξης του ΕΚΑΒ ανακοίνωσε ο Α. Ξανθός

Τη δέσμευση ότι κανείς εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ θα μείνει ακάλυπτος σε ό,τι αφορά την ασφάλισή του μέχρι και την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου -στις αρχές του επομενου μήνα-  έδωσε ο υππουργός Υγείας, Α. Ξανθός. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε πως ξεκινάει άμεσα τις επομενες ημέρες η τοποθέτηση των 186 διασωστών-πληρωμάτων για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

- Advertisement -

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός σε ανακοίνωσή του ανέφερε σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με την ασφάλιση του προσωπικού η οποία  λήγει στις 31/12/2015 πως “η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αναλαμβάνει την ευθύνη και δεσμεύεται ότι αν στο χρονικό διάστημα που μεσολαβήσει μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου παραστεί ανάγκη, δεν θα μείνει κανένας εργαζόμενος ακάλυπτος”.

Παράλληλα, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της λειτουργίας του ΕΚΑΒ, τονίζει το Υπουργείο Υγείας, αυξήθηκαν σημαντικά τα κονδύλια για της εφημερίες των ιατρών του ΕΚΑΒ και τις υπερωρίες του λοιπού προσωπικού για το 2016, με στόχο την πλήρη κάλυψη των πραγματικών αναγκών.

Το Νομοσχέδιο “Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις”, σημειώνεται, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ρυθμίσεις με τις οποίες επιλύνονται χρονίζοντα προβλήματα των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ (επαναφορά  χορήγησης της ειδικής αποζημίωσης για το προσωπικό που εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία με αεροπορικά μέσα, εξαίρεση των μετακινήσεων εκτός έδρας από τις περικοπές, αποζημίωση για την προμήθεια στολής, ασφάλιση του προσωπικού κ.α.).

“Το Υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει ότι όλες οι παραπάνω ρυθμίσεις οι οποίες αποτελούν και δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων του ΕΚΑΒ, θα διευθετηθούν με την ψήφιση του Νομοσχεδίου το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές του επόμενου μήνα” αναφέρεται από την Αριστοτέλους και παράλληλα υπογραμμίζεται: “Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας αλλά και η διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων που όλα αυτά τα χρόνια, παρά τις αντίξοες συνθήκες, κρατούν όρθιο το σύστημα βάζοντας πάνω απ’ όλα την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών”.

πηγη:http://www.stogiatro.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ