19.9 C
Trikala
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μήνυμα από την Ουγγαρία για κυπριακή εταιρεία – «Παγίδεψε» δεκάδες επενδυτές

Καμπανάκι κινδύνου από την Εθνική Τράπεζα της Ουγγαρίας – Ενημέρωσε τις αρμόδιες εποπτικές αρχές της Κύπρου για δεκάδες καταγγελίες που έλαβε από πολίτες για απάτη σε βάρος τους από εταιρεία Forex που εδρεύει στο νησί

- Advertisement -

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην «Budapest Business Journal», η ουγγρική Εθνική Τράπεζα δέχθηκε από τον περασμένο Μάρτιο τουλάχιστον 75 καταγγελίες, οι οποίες αφορούν σε μη εκτέλεση εντολών πληρωμών με αποτέλεσμα οι παραπονούμενοι να μην έχουν πρόσβαση στα κεφάλαια τους. Πληροφορία την οποία επιβεβαίωσαν στη Cyprus Times, πηγές προσκείμενες στις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

Οι αρμόδιες αρχές ενημερώθηκαν για τις καταγγελίες από την Εθνική Τράπεζα της Ουγγαρίας, η οποία πολύ πρόσφατα κάλεσε τους επηρεαζόμενους επενδυτές να υποβάλλουν τις καταγγελίες τους, με τις αξιώσεις για αποζημίωση.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η πρόφαση που δόθηκε στους δεκάδες πελάτες από πλευράς της εταιρείας παροχής επενδυτικών υπηρεσιών, φέρεται να είναι πως δεν μπορεί να εκτελέσει τις εντολές μέχρι την ολοκλήρωση εσωτερικού ελέγχου που διεξάγεται.

Θυμίζουμε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται τους τελευταίους μήνες και έρευνα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου σε σχέση με ενδεχόμενες παραβάσεις της Νομοθεσίας από την εν λόγω εταιρεία, με αφορμή αυξημένο αριθμό παραπόνων από επενδυτές. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πρόσφατα η Επιτροπή, αναφέρεται πως «μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα η ΕΚΚ θα δημοσιοποιήσει τα ευρήματα ή/και θα προβεί σε περαιτέρω ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, εάν κριθεί απαραίτητο».

Πάντως, εκατοντάδες παρόμοιες υποθέσεις βρίσκονται εδώ και κάποιο διάστημα και ενώπιον του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, ο οποίος είναι ο αρμόδιος φορέας για θέματα αποκατάστασης ζημιών μέσω της εξωδικαστικής οδού.

πηγη:http://cyprustimes.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ