13.8 C
Trikala
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μήνυμα υποψηφίων για τον Κυνηγετικό Σύλλογο Τρικάλων

Αγαπητοί φίλοι συνάδελφοι κυνηγοί του κυνηγετικού συλλόγου Τρικάλων

- Advertisement -

Οι υποψήφιοι της νέας ενωτικής προσπάθειας για τον Κ.Σ. Τρικάλων σας ευχόμαστε Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά, υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, ζεστές κάννες και αναίμακτα κυνήγια.

Σε λίγες μέρες θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων. Βρισκόμαστε στο τέλος της τρίτης διετίας, (έξι χρόνια) με τον βασικό πυρήνα της απερχόμενης Διοίκησης στο τιμόνι του κυνηγετικού Συλλόγου και θεωρούμε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να βγουν στο προσκήνιο νέες δυνάμεις με φρέσκιες ιδέες, με ενθουσιασμό και θέληση.

Το έργο της απερχόμενης Διοίκησης το αφήνουμε σε όλους εσάς να το κρίνετε, όπως επίσης και την πρόθεση κάποιων από τα μέλη αυτής να θέλουν, να διεκδικήσουν ξανά τη συμμετοχή τους στα αξιώματα του Συλλόγου μας.

Πιστεύουμε ότι τα συλλογικά όργανα, συλλόγων και σωματείων που δεν έχουν επαγγελματικό χαρακτήρα, θα πρέπει να ανανεώνονται και να’ ναι απαλλαγμένα από τη δύναμη της συνήθειας και καθεστωτικές αντιλήψεις.

Εμείς, μια νέα ομάδα κυνηγών, παντρεύοντας την εμπειρία με την θέληση αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των νέων οργάνων του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων, γιατί πιστεύουμε ότι ο σύλλογος πρέπει να αλλάξει σελίδα και να οδηγηθεί στο μέλλον με νέες σκέψεις και ιδέες.

Θέλουμε ο σύλλογός μας να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με το σύνολο της κυνηγετικής οικογένειας, να μετατρέψουμε αυτή τη σχέση σε διαρκή συνέλευση με τακτικές συναντήσεις και επαφές με όλους τους συναδέλφους κυνηγούς, να βρισκόμαστε σε τακτά χρονικά διαστήματα κοντά στους κυνηγούς στις έδρες των πρώην καποδιστριακών Δήμων και με τη δημιουργία και λειτουργία κυνηγετικού εντευκτηρίου στην έδρα του συλλόγου (Τρίκαλα). Σκέφτηκε ποτέ κανείς γιατί άραγε πολλοί συνάδελφοι κυνηγοί προτιμούν να βγάζουν άδειες κυνηγιού σ΄ άλλους συλλόγους; γιατί δημιουργήθηκε ο σύλλογος Πύλης;

Θέλουμε να αποκαταστήσουμε την σχέση μας με την Ομοσπονδία, όχι σχέση υποταγής αλλά σχέση ισοτιμίας, σχέση διεκδικητική για το συμφέρον της κυνηγετικής οικογένειας του συλλόγου μας, ώστε να διεκδικήσουμε προγράμματα και έργα για τη βελτίωση της θηραματοπανίδας της περιοχής μας για την διαχείριση του θηραματικού πλούτου, την θηροφύλαξη και την επιστημονική υποστήριξη για την βελτίωση των βιοτόπων και του ενδημικού θηράματος.

Επίσης θεωρούμε ότι οι υπάρχουσες ζώνες εκπαίδευσης σκύλων δεν επαρκούν και χρειάζεται νέα χωροθέτηση για να μπορούν όλοι οι συνάδελφοι κυνηγοί σε κοντινές αποστάσεις να ασκούν αυτή τη δραστηριότητα με μικρό κόστος, λόγω και της οικονομικής κρίσης που στερεί τη δυνατότητα σε πολλούς να εκπαιδεύσουν τους σκύλους τους σε μακρινές αποστάσεις. Θέτουμε σε προβληματισμό και διαβούλευση στην κυνηγετική οικογένεια πρόταση για δημιουργία μικροπυρήνων, ζωνών μικρής έκτασης για αποκλειστική εκπαίδευση σκύλων, στις οποίες θα απαγορεύεται το κυνήγι και εφόσον το συμφωνήσουμε να διεκδικήσουμε νομοθετική ρύθμιση η οποία θα δίνει αυτή τη δυνατότητα. Η Θηροφύλαξη την εποχή της αναπαραγωγής των θηραμάτων αλλά και της έντονης κηνηγετικής πίεσης θα πρέπει να είναι πιο έντονη αφού και αυτοκίνητα διαθέτει ο κυνηγετικός σύλλογος και ομοσπονδιακοί θηροφύλακες υπάρχουν.

Ο εμπλουτισμός με θηράματα είναι απαραίτητος. Η λειτουργία των κλοβών προσαρμογής και προένταξης να είναι σωστή και επιπλέον θα πρέπει να υπάρχει μέτρηση του αποτελέσματος με επιστημονικές μεθόδους που θα υποδείξουν οι αρμόδιοι επιστήμονες της ομοσπονδίας. Αν δεν μετράς το αποτέλεσμα δεν ξέρεις αν κάνεις λάθος, δεν ξέρεις αν «πιάνουν» τόπο τα χρήματα των συναδέλφων κυνηγών.

 

 

Κεφαλαιώδες και κομβικό σημείο αποτελεί για εμάς και η σχέση του συλλόγου με την τοπική κοινωνία. Πρέπει ν’ ανοίξουμε το σύλλογο στην τοπική κοινωνία με ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών που θα καταδεικνύουν ότι οι κυνηγοί δεν είναι λαθροθήρες, αλλά μέρος ενός συλλογικού προγράμματος διαχείρισης του οικοσυστήματος.

Χρειάζεται λοιπόν μια καινούργια πνοή στον κυνηγετικό σύλλογο σ΄ όλα τα επίπεδα. Χρειάζεται η υποδοχή των νέων συναδέλφων να λαμβάνει χαρακτήρα δημόσιας υποδοχής στην κυνηγετική οικογένεια με συμβουλευτικό χαρακτήρα τόσο για την σωστή άσκηση της κυνηγετικής δραστηριότητας, όσο και για τη σωστή χρήση των όπλων από έμπειρους κυνηγούς αλλά και από εξειδικευμένους επιστήμονες και εμπειροτέχνες.

Με την επιστολή αυτή σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζικά στις επερχόμενες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων, ώστε να επιλέξετε εσείς τους υποψηφίους που θα σας εκφράζουν, αλλά και τους ικανότερους.

 

Οι υποψήφιοι με τη νέα ενωτική προσπάθεια του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.                                                                ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε.

 

-ΤΡΑΓΑΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (υποψήφιος πρόεδρος)                 -ΠΙΤΕΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

-ΨΥΧΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                                                 -ΡΑΓΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ)

-ΜΑΚΡΥΝΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                 -ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

-ΜΕΣΙΑΚΑΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ                                -ΜΠΕΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

-ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΒΑΪΟΣ

-ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΤΑΘΗΣ

-ΤΙΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΕΣΤΟΡΑΣ

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ