12.8 C
Trikala
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μία ακόμη ορειβατική περιπέτεια για το Ο.Π.Ο.Π.

Όλα ήταν έτοιμα για μια ακόμη περιπέτεια του Ορειβατικού και Περιηγητικού Ομίλου Πύλης. Μια ομάδα από 30 άτομα, μέλη του Ο.Π.Ο.Π., φίλοι του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων και του Σ.ΠΟ.Ρ.Τ. συγκεντρωθήκαμε στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου στις 19:30 για να ανηφορίσουμε προς τον ”Πλάτανο”, όπου στέκεται αγέρωχο το υπεραιωνόβιο δένδρο. Τα ίχνη της φωτιάς που έβαλαν οι στρατιώτες του Αλή Πασά την άνοιξη του 1812 είναι εμφανή ακόμη και σήμερα στον κορμό του.
Το σηματοδοτημένο μονοπάτι ξεκινά από το σημείο αυτό για να περάσουμε μέσα από ένα δάσος κατάφυτο από βελανιδιές, πουρνάρια και πεύκα, και να φτάσουμε στη θέση ”Ίσιωμα”. Το άλλοτε γήπεδο της ομάδας του ”Πάνω Μαχαλά” ξύπνησε νοσταλγικές μνήμες σε κάποιους από τα χρόνια της αθωότητας. Η πορεία μας με μια σχετική δυσκολία διέσχισε ένα βραχώδες σημείο ανεβάζοντας την αδρεναλίνη μας. Η θέα της Πύλης από το εικονοστάσι του Προφήτη Ηλία ήταν εντυπωσιακή στο φως του δειλινού. Βγάλαμε τις αναμνηστικές φωτογραφίες μαγεμένοι από το τοπίο και ξεκινήσαμε τη νυχτερινή κατάβαση .
Με προσεχτικά βήματα περπατούσαμε ανάμεσα στα δέντρα και τους θάμνους, ενώ οι φανοί κεφαλής φώτιζαν το δρόμο μας. Τα φώτα της Πύλης, που όλο και πλησίαζαν, μας έδειχναν την κατεύθυνση. Οι ιστορίες για τις νύμφες και τα πνεύματα του δάσους συνάρπαζαν τους μικρούς περιηγητές που ζούσαν ακόμη μια περιπέτεια με τον Ο.Π.Ο.Π. Όταν φτάσαμε τα πρώτα σπίτια του χωριού δώσαμε τα χέρια και πανηγυρίσαμε άλλη μια ξεχωριστή περιήγηση στην πλαγιά του Ιτάμου. Η φύση ποτέ δεν παύει να μας μαγεύει ακόμη και στο λιγοστό φως του φεγγαριού..

- Advertisement -

www.opopilis.gr Το μέλος του Ο.Π.Ο.Π.
Βασιλική Γ. Γούλα


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ