ΥΛΙΚΑ
- Advertisement -
- 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα
- ⅓ φλ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- ½ κ.γ. ρίγανη
- ½ φλ. μπαλσάμικο
- ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε τηγάνι με μέτρια φωτιά, βάλτε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τα φρέσκα μανιτάρια και γυρίστε τα στο τηγάνι μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Ανακατεύοντας προσθέστε ρίγανη και αλάτι. Ανακατεύετε για 1΄-2΄. Σκεπάστε και αφήστε για 5΄. Προσθέστε το μπαλσάμικο. Αφήστε να σιγοβράσουν για 10΄. Στο μεταξύ, ανακατέψτε το ξύσμα λεμόνι με το μαϊντανό. Σερβίρετε τα μανιτάρια ζεστά. Προσθέστε το λεμόνι και πασπαλίστε με το μείγμα μαϊντανού και ξύσμα.
πηγη:http://www.gastrotourismos.gr