19 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Μείωση στο φόρο πετρελαίου ζητάει ο Βλαχογιάννης

Ουσιαστική μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωση στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητά ο βουλευτής Τρικάλων Ηλίας Βλαχογιάννης από τον υπουργό Οικονομικών με ερώτηση που συνυπογράφουν 32 ακόμη βουλευτές της ΝΔ.

- Advertisement -

«Το πετρέλαιο θέρμανσης «καίει» τα εξουθενωμένα εισοδήματα
όλων των νοικοκυριών και περισσότερο των νοικοκυριών στις περιοχές της Χώρας μας με μεγάλο υψόμετρο.»

αναφέρει, μεταξύ άλλων ο κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ, σε Ερώτηση με θέμα «Ουσιαστική μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης», την οποία κατέθεσε από κοινού με ομάδα βουλευτών της ΝΔ, προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ.
Στην Ερώτηση περιγράφεται η δύσκολη κατάσταση την οποία βίωσαν τον περσινό χειμώνα οι Έλληνες πολίτες, στην προσπάθειά τους να θερμανθούν, με ιδιαίτερη αναφορά στους κατοίκους των ορεινών περιοχών.
Επισημαίνεται η μειωμένη αποτελεσματικότητα του επιδόματος θέρμανσης, καθώς είναι πολλοί αυτοί, ανήκοντες κυρίως σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, όπως άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, ανασφάλιστοι υπερήλικες κλπ, οι οποίοι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης,προκειμένου στη συνέχεια να λάβουν την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Πέραν του προφανούς κοινωνικού προβλήματος, περιγράφονται η περιβαλλοντική επιβάρυνση και τα προβλήματα υγείας, ως συνέπεια της ανεξέλεγκτης υλοτομίας και της καύσης ακατάλληλων υλικών, καθώς και η απώλεια εσόδων για το δημόσιο, λόγω της δραματικά μειωμένης κατανάλωσης.
Στην προσπάθεια αποφυγής ανάλογων φαινομένων, τη φετινή χρονιά, οι Βουλευτές της ΝΔ. προτείνουν μέτρα αντιμετώπισης τπου λαθρεμπορίου καυσίμων, αλλά και ουσιαστική μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, ώστε να μειωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και να έλθει στα επίπεδα πριν την κρίση.

Παραθέτουμε την Ερώτηση, όπως κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ