25.8 C
Trikala
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Μεγάλη συγκίνηση στην τελευταία Θεία Λειτουργία του Σεβασμιώτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου (83 φωτογραφίες)

Με βυζαντινή λαμπρότητα και συγκίνηση που δεν την έκρυβε κανένας τελέστηκε τον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων η τελευταία αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου.
Ο κόσμος κατέκλυσε τον Ιερό Ναό για να πει το «αντίο» στον αγαπημένο του Δεσπότη. Να θυμίσουμε ότι από την Δευτέρα ο κ. Αλέξιος θα έχει τον τίτλο του πρώην Τρίκκης και Σταγών, ενώ την Παρασκευή θα υπάρξει η εκλογή για το νέο μητροπολίτη Τρίικκης και Σταγών.
Στην ομιλία του ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης ευχαρίστησε όλους τους τρικαλινούς για την αγάπη που του έδειξαν αυτά τα 34 χρόνια που ήταν στο τιμόνι της εκκλησίας της Τρίκκης και Σταγών. Ενώ χαρακτήρισε και άψογη την συνεργασία με όλους τους φορείς του νομού και της πόλης, από νομάρχες, βουλευτές και βέβαια έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους δημάρχους. . Ενώ Κοιτάζοντας προς την πλευρά του δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου θυμήθηκε την επαφή που είχαν πριν τις δημοτικές εκλογές, όταν ο κ. Παπαστεργίοιυ πήγε να πάρει την ευχή του. «Με Παπαστεργίου ήρθα με Παπαστεργίου θα φύγω», ήταν τα προφητικά λόγια του Σεβασμιωτάτου.
Ενώ μεγάλη ήταν και οι συγκίνηση από τους ιερείς που βρέθηκαν στην Θεία Λειτουργία, ενώ ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Παπαγεωργίου χαρακτήρισε ως πατέρα τον Σεβασμιώτατο και του ευχήθηκε για πολλά ακόμη χρόνια να δουλεύει για την τοπική εκκλησία.
Στον Ιερό Ναό εκτός από τους εκατοντάδες πιστούς ήταν ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, οι πρώην δήμαρχοι Χρήστος Λάππας και Γιώργος Σπαθής, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρώην βουλευτής Ηλίας Βλαχογιάννης, εκπρόσωποι της ΣΜΥ, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής.
Από το trikalaola.gr τις πιο θερμές ευχές για τον σοφό Δεσπότη μας, να είναι δυνατός για να συνεχίσει να προσφέρει στην Εκκλησία από το νέο του ρόλο και είναι σίγουρο ότι ο νέος Μητροπολίτης θα σταθεί δίπλα του με την στοργή του γιου προς τον πατέρα.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ