23.2 C
Trikala
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Μελομακάρονα

Τι χρειαζόμαστε:
4 φλ. λάδι
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 φλ. αλυσίβα
1 φλ. καφέ κονιάκ
1 κ.γ. κανέλα
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
2 κιλά αλεύρι

- Advertisement -

Σιρόπι:
1 φλ. μέλι
1 φλ. ζάχαρη
1 1/2 φλ. νερό

Γαρνίρισμα:
1/2 κιλό καρύδια ψιλοκοπανισμένα
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.σ. ζάχαρη

Πώς το κάνουμε:
Χτυπάμε επί τρία λεπτά το λάδι με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το σταχτόνερο, τη σόδα διαλυμένη, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το αλεύρι.
Κατόπιν ζυμώνουμε το μείγμα, το πλάθουμε και ψήνουμε επί 35΄ στους 200 βαθμούς.
Βάζουμε το σιρόπι να βράσει, και μόλις βράσει, κυλάμε πάνω τα μελομακάρονα και γαρνίρουμε.

πηγη:www.sintagespareas.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ