18 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Μελωδίες από το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων

Σήμερα 9.00 μ.μ.στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Τρικκαίων«Όνειρο ήταν και πάει …. ».συναυλία-αφιέρωμα στο ελαφρό ελληνικό τραγούδιαπό τηνΟρχήστρα Ποικίλης Μουσικήςτου Δημοτικού Ωδείου Τρικάλων

- Advertisement -

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

Ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι στο ελαφρό ελληνικό τραγούδι θα απολαύσει το κοινό σήμερα Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 και ώρα 9.00 μ.μ. , στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Τρικκαίων από την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Ανδρέα Τσέγα, με τίτλο: «Όνειρο ήταν και πάει …. »
Η Συναυλία πραγματοποιείται στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων για το ΚΑΛΟΚΑΡΙ 2014 .
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Αυτή τη φορά η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Τρικάλων του τμήματος Πολιτισμού-Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων, καταπιάνεται με κάτι πραγματικά δύσκολο. Το ελαφρό τραγούδι όπως αυτό διαμορφώθηκε από τη δεκαετία του 1930 μέχρι τις μέρες μας. Τραγούδι με έντονες επιρροές από την Ευρώπη. Απόγονος της καντάδας και της επιθεώρησης, αλλά και της οπερέτας, το ελαφρό τραγούδι σήμερα, είναι πλέον κλασικό. Είναι το ελληνικό τραγούδι μιας ελληνότροπης παραλλαγής, της αυθεντικής μπελ-επόκ. Με το ελαφρό τραγούδι ασχολήθηκαν δημιουργοί με μουσική παιδεία, μεγάλη ευαισθησία, επηρεασμένοι από ευρωπαϊκές αισθητικές σχολές, κυρίως από τη γαλλική και την ιταλική. Με τα χρόνια νέα στοιχεία από άλλα είδη μουσικής όπως της jazz, της latin, αλλά και του ρεμπέτικου τραγουδιού ήρθαν να προστεθούν στο ελαφρό τραγούδι. Στα χρόνια του πολέμου η δυναμική του ελαφρού τραγουδιού ήταν πολυδιάστατη. Οι γυναίκες τραγουδούσαν στους συντρόφους, εμπνέοντας τους την ανάγκη να μείνουν πιστοί στην πατρίδα. Οι άντρες τραγουδούν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Ελλάδας. Η ελαφρά μουσική μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1960 αποτελούσε ελκυστική μουσική και είχε πολλούς φανατικούς φίλους. Εξαιρετικοί συνθέτες και ενορχηστρωτές, υπηρέτησαν το ελαφρό τραγούδι. Κλέων Τριανταφύλλου (Αττίκ), Γιάννης Βέλλας, Γιάννης Σπάρτακος, Ζοζέφ Κορίνθιος, Νίκος Χατζηαποστόλου, Γιώργος Μουζάκης, Τάκης Μωράκης, Κώστας Γιαννίδης, Χρήστος Χαιρόπουλος, Ιωσήφ Ριτσιάρδης, Λυκούργος Μαρκέας, Μιχάλης Σουγιούλ, Ζακ Ιακωβίδης, Κώστας Καπνίσης, Μιμης Πλέσσας και πολλοί άλλοι. Στίχους έγραψαν οι Γιώργος Οικονομίδης, Αιμίλιος Σαββίδης, Μίμης Τραϊφόρος, Αλέκος Σακελλάριος, Μίνως Μάτσας, Πωλ Μενεστρέλ. Οι δίσκοι και το ραδιόφωνο συστήνουν στους έλληνες μερικές υπέροχες φωνές: Σοφία Βέμπο, Δανάη, Πέτρος Επιτροπάκης, Νίκος Γούναρης, Νινή Ζαχά, Τώνης Μαρούδας, Μάγια Μελάγια, Σώτος Παναγόπουλος, Φώτης Πολυμέρης, Ορέστης Μακρής, Ρένα Βλαχοπούλου.

. ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Βιολιά : Μπέλλος Δημήτρης , Κούκος Πρόδρομος , Ζούζουλα Κατερίνα , Μωραϊτη Ζωή, Καραθανάση Βάσω, Μπέκος Σπύρος
Φλάουτα: Αργυροπούλου Πόπη, Αλεξανδρή Χριστίνα
Τρομπέτα: Κεφσερίδης Γρηγόρης
Τρομπόνι: Αγγελάκης Γιώργος
Κιθάρα : Αλεξανδρής Γιώργος
Μπάσο: Λάμπας Κώστας
Μπουζούκια : Λίνος Νίκος , Ρέτος Γιώργος , Τάνκος Θωμάς
Κρούστα : Ρέτος Μιχάλης
Ντραμς : Γερομίχος Μιχάλης
Πλήκτρα: Αναστασοπούλου Στέλλα
Πιάνο: Τσέγας Ανδρέας
Τραγούδι: : Κουτελέκου Αγγελική, Χατζημανώλης Μανώλης, Καραγκούνη Ιφιγένεια , Σιώμος Θωμάς
Διεύθυνση-Ενορχήστρωση: Τσέγας Ανδρέας
Αφήγηση Κειμένων : Χήρα Αντονέλα, Σία Φαράκη

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ