21.6 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μες στα σκουπίδια ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Τρικάλων!!! (φωτό – βίντεο)

Αντικρίζοντας τους τέσσερις βαρυφορτωμένους και… μυρωδάτους κάδους απορριμμάτων έμπροσθεν μιας από τις παλαιότερες εκκλησίες της πόλεώς μας, του αρχαιοπρεπούς Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Τρικάλων (Βαρούσι) -που σήμερα λειτουργεί ως παρεκκλήσιον του Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής-, ένας διερχόμενος συμπολίτης είπε βροντόφωνα και με… αγανακτισμένη φωνή: «Μα, δεν ντρέπονται! Επιτρέπεται τόση βρωμιά μπροστά στην Εκκλησία;».
Ήταν το πρωί της περασμένης Κυριακής (1η/11/2015), λίγο μετά τη Θεία Λειτουργία και μόλις είχε… κλείσει η κάμερα του trikalaola.gr, που βρέθηκε εκεί για να καταγράψει τις διαμαρτυρίες του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου για ένα χρόνιο κι ανεπίλυτο πρόβλημα…
— «Θερμή παράκληση»
«Πριν από λίγες ημέρες (25 & 26/10/15) εορτάσαμε την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου. Απευθυνθήκαμε στην Δημοτική Αρχή για να πάρει τους κάδους απορριμμάτων που βρίσκονται δίπλα στο Προσκυνητάρι, κάτω από το τοίχωμα και πίσω από το Ιερό Βήμα. Δεν είναι ό,τι καλύτερο και κοσμιότερο να υπάρχει μπροστά στο Ναό μας αυτό το χάλι!…», εξήγησε ο εφημέριος – πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Σκουλής.
«Ζητάμε», συνέχισε, «από την Δημοτική Αρχή να δείξει μια ευαισθησία σ’ αυτό το θέμα και να μεταφέρει τους κάδους αλλού: είτε από την πάνω πλευρά ή στην πλατεία Αικατερίνης Καυκιά ή κάπου παραπέρα, στο δρομάκι. Το φαινόμενο είναι καθημερινό. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι, πετούν φλούδες από καρπούζια, καθώς κι άλλα υπολείμματα εποχιακών προϊόντων, με συνέπεια να συγκεντρώνονται μύγες και κουνούπια… Όλα αυτά, όπως αντιλαμβάνεσθε, αμαυρώνουν την καλαίσθητη εικόνα του Αγίου Δημητρίου. Απευθύνω παράκληση στην Δημοτική Αρχή να μας βοηθήσει και να απομακρύνει τα σκουπίδια από το σημείο».
— «Μόνιμη λύση»
Ο ταμίας του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου & επίτροπος κ. Χρήστος Χούνος τόνισε ότι η κατάσταση αυτή δεν είναι σημερινή, αλλά χρόνια… «Παραμονές της εορτής του Αγίου Δημητρίου επικοινώνησα», είπε, «με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τρικκαίων κ. Αλέκο Πολυμερόπουλο. Απομάκρυναν τους κάδους για τρεις ημέρες, μα τους επανέφεραν! Είναι μεγάλη ασχήμια για τον Ιερό Ναό! Πρέπει να βρεθεί μια μόνιμη λύση ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Υπάρχουν χώροι στην γειτονιά, όπου θα μπορούσαν να μετακινηθούν οι κάδοι απορριμμάτων. Όπως κάτω, στην μικρή πλατεία, με την προτομή της Αικατερίνης Καυκιά ή, πιο δίπλα, στα σκαλιά που οδηγούν στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας».
— «Μεγάλος όγκος»
Η κα. Σταματία Ρουμπαζάνη, γραμματέας του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου – επίτροπος, έκανε λόγο για «καθημερινό φαινόμενο. Ο όγκος των σκουπιδιών είναι πάντα μεγάλος, όπως βλέπετε και σήμερα. Δεν αλλάζει τίποτε… Μάλιστα, υπάρχουν μέρες, που θα δείτε πολύ περισσότερα!! Και μόλις γεμίσουν οι κάδοι, τα ρίχνουν απ’ έξω!…». Για να συμπληρώσει ο π. Βασ. Σκουλής: «Εκτός αυτού, περίοικοι ρίχνουν κλαδιά από τα δέντρα που υψώνονται στην πλατεία ή χόρτα που κόβουν από τις αυλές των σπιτιών τους στοιβάζοντάς τα στο οδόστρωμα, κάνοντας έτσι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα… Πολλές φορές δε, δεν μπορούν να περάσουν ούτε τα ίδια τα οχήματα του Δήμου Τρικκαίων από εδώ!!!».

- Advertisement -

Δείτε το βίντεο και τις φωτοφραφίες του trikalaola.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ