19 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Με 17 ομάδες η Α’ Ερασιτεχνική!

Το πλέον ιδανικό για τα δεδομένα της εποχής σενάριο επελέγη τελικά για το πρωτάθλημα της Α Ερασιτεχνικής κατηγορίας του νομού μας Σαράγια Σαρακίνα στην Α ΕΠΣΤ

- Advertisement -

Η ΕΠΣ Τρικάλων, μετά το κενό που παρουσιάστηκε στο μεγάλο πρωτάθλημα από την μεταπήδηση του νέου ΑΟ Τρίκαλα στη Γ Εθνικής (με την μετονομασία του Φλαμουλίου) απευθύνθηκε στην νομική υπηρεσία της ΕΠΟ προκειμένου να πάρει αποφάσεις σχετικά με τα δύο ενδεχόμενα που είχε μπροστά της: είτε μπαράζ ανόδου μέσα στο 15αυγουστο, είτε απ’ ευθείας προβιβασμό των σωματείων που προβλέπονται βάση του ΚΑΠ και της προκήρυξης.

Η απάντηση του νομικού επιτελείου της ΕΠΟ έγινε γνωστή τελικά το βράδυ της Παρασκευής και βασίζεται πάνω στην ερμηνεία άρθρο 27 του ΚΑΠ ενώ δένει και με την απόφαση του προηγούμενου διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣΤ

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα λοιπόν Κι μετά από απόφαση του προηγούμενου ΔΣ της Ενωσης« Σε περίπτωση μη δήλωσης συμμετοχής κάποιου σωματείου (ΑΟ Τρίκαλαα σε αυτή την περίπτωση ) εάν έχουν τελειώσει τα πρωταθλήματα, τότε προβιβάζονται στην ανώτερη κατηγορία οι ομάδες που έχουν αυτό το δικαίωμα από την βαθμολογία».

Η νομολογία και απάντηση του επιτελείου της ΕΠΟ τώρα ήταν ακόμα πιο ξεκάθαρη αφού έδωσε τη δυνατότητα επιλογής στην διοίκηση της Ενωσης τονίζοντας χαρακτηριστικά πως « η θέση που μένει κενή σε ένα πρωτάθλημα, είτε θα παραμείνει κενή, είτε θα καλυφθεί από τις ομάδες που έχουν αυτό το δικαίωμα» κατι που διευκρινίζεεται και ορίζεται από το άρθορ 27 του ΚΑΠ. Η απόφαση επιλογής ανήκει στο ΔΣ της Ενωσής» ξεκαθάρισε στον επίλογό της η νομική υπηρεσία της Ομοσπονδίας , δίνοντας έτσι την ευχέρεια στην διοίκηση της ΕΠΣΤ να προβιβάσει τελικά 2 σωματεία στην Α Ερασιτεχνικής.

Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν και αφού η Α1 Ερασιτεχνική απαρτίζονταν από 2 ομίλους , το δικαίωμα αυτόματου και χωρίς αγώνα κατάταξης προβιβασμού έχουν οι ομάδες που κατέλαβαν την 3η θέση στους ομίλους της κατηγορίας.

Με άλλα λόγια, Σαραγια από τον Α’ όμιλο και Σαρακίνα από τον δεύτερο κερδίζουν έστω και καθυστερημένα το…στοίχημα της ανόδου και από τη νέα αγωνιστική περίοδο (2014-15) θα αγωνίζονται στην Α’ Ερασιτεχνική.

Η Διοίκηση της ΕΠΣΤ αναμένεται πλέον να ορίσει ημερομηνίες κληρώσεων των πρωταθλημάτων που πιθανώς θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα .
.sportrikala.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ