16.5 C
Trikala
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και προάσπιση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Περισσότερες από εικοσιπέντε Μη Κυβερνητικοί Οργανώσεις συμμετείχαν στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε με στόχο τον προσδιορισμό επίπεδου γνώσεων και εμπειριών των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κατά τη διάρκεια της έρευνας πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις με στελέχη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ώστε να διευκρινιστούνε τα επίπεδα εξοικείωσης τους σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να εντοπιστούνε οι ανάγκες εκπαίδευσης και κατάρτισης που θα βοηθήσουνε στην αποτελεσματικότερη λειτουργία τους.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του διετούς ευρωπαϊκού προγράμματος FATIMA: “Preventing Honour Related Violence by Education and dialogue through Immigrant NGOs”, που αφορά στην εκπαίδευση στελεχών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων πάνω σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πιο συγκεκριμένα, σε θέματα αποτροπής βίαιων πρακτικών που σχετίζονται με εγκλήματα τιμής και διαπράττονται κατά των γυναικών, των νέων και των παιδιών.
Στη συνέχεια του έργου FATIMA, θα αναπτυχθεί εκπαιδευτικό υλικό στη χρήση του οποίου θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση στελεχών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, σε θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εργαλεία συγκέντρωσης Χρηματικών Πόρων και τεχνικές ανάπτυξης διαλόγου μεταξύ ΜΚΟ σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επιπλέον, στην ιστοσελίδα του προγράμματος (www.human-right.net – υπό κατασκευή), θα δημιουργηθεί πλατφόρμα (φόρουμ) όπου Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις θα μπορούνε να ανταλλάσουν ιδέες, εμπειρίες και τεχνικές, να συνεργάζονται αλλά και να προωθούνε τις δράσεις τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η Εκπαιδευτική Συμβουλευτική «ΔΗΜΗΤΡΑ» συμμετέχει ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Fatima, που συντονίζεται από το Σουηδικό οργανισμό FOLKUNIVERSITETET της Uppsala και στο οποίο συμμετέχουν οργανισμοί από 4 Ευρωπαϊκές χώρες: Σουηδία, Πορτογαλία, Μεγάλη Βρετανία και Ελλάδα.
Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην εκπαίδευση, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Εκπαιδευτική Συμβουλευτική ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΕ στο τηλέφωνο 2410 554026, ή να επισκεφτούνε τα γραφεία μας, Παλαιολόγου 19, Λάρισα.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ