14 C
Trikala
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Μονομαχία Δεληλίγκα και Μπάρδα για το… πορτραίτο του παππού!

Στο «Ράδιο Πρωινός 105,3» δόθηκε συνέχεια για το θέμα του πορτραίτου του Βασιλείου Δεληλίγκα, όπου με απόφαση του προέδρου του δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Τρικκαίων Μιχάλη Μπάρδα βγήκε το κάδρο από αυτά που υπάρχουν για τους δημάρχους. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εξήγησε για την απόφαση που πήρε, αφού θεωρεί ότι δεν ήταν ποτέ δήμαρχος Τρικκαίων ο Βασίλειος Δεληλίγκας, ενώ η αντίδραση του εγγονού του και πρώην αντιδήμαρχου και αντινομάρχη Μπάμπη Δελιλήγκα ήταν έντονη. Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν στο «Ράδιο Πρωινός 105,3»:
Μιχάλης Μπάρδας, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Τρικκαίων
«Για όλους τους δημάρχους υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και για τους παλαιούς υπήρχε μια ενιαία απόφαση. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Εάν δεν τις έχει υπόψη ο κ. Δεληλίγκας, ευχαρίστως να του τις δώσω. Δεύτερον για την επιτροπή ονοματοθεσίας, η ονοματοθεσία είναι τελείως άσχετο πράγμα με την ανάρτηση πορτραίτων. Το θέμα εισήλθε στην επιτροπή ονοματοθεσίας 3-4 μήνες πριν τις εκλογές του 2010, καταλαβαίνετε τι κλίμα επικρατούσε. Η νομική υπηρεσία δε γνωματεύει στην επιτροπή ονοματοθεσίας ότι δεν ταυτοποιείται δήμαρχος με το όνομα Βασίλειος Γ. Δεληλίγκα. Παρόλα αυτά η επιτροπή ονοματοθεσίας εισάγει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο παίρνει όντως μια απόφαση. Όμως σας τονίζω ότι η επιτροπή ονοματοθεσίας είναι άσχετη με την ανάρτηση πορτραίτων. Τα πορτραίτα αναρτώνται μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, φιλοτεχνούνται με επιμέλεια του προεδρείου και των αρμοδίων υπηρεσιών του δήμου και αναρτώνται με την επιμέλεια του προεδρείου. Τι από αυτά έγινε; Απολύτως τίποτα. Είναι μια συμβολική κίνηση ότι πρέπει να αποκατασταθεί η νομιμότητα. Εγώ εκεί στέκομαι, όσο για το ιστορικό κομμάτι τον παραπέμπω στην κα Μαρία Κλιάφα. Ιστορικός δεν είμαι όμως οφείλω να τηρώ απαρέγκλιτα τη νομιμότητα. Ζούμε σε δύσκολες εποχές, η νομιμότητα πρέπει να τηρείται. Για τα παλιότερα απευθυνθείτε στους παλιότερους. Εάν ο κ. Δεληλίγκας επιμένει και θέλει ο παππούς του να αναγορευθεί, βαρώνος, βασιλιάς, ήρωας, δήμαρχος, οτιδήποτε, ας καταθέσει όλα τα χαρτιά στη γραμματεία του Δ.Σ., να συζητήσει το Δ.Σ. και να αποφασίσει».
Μπάμπης Δεληλίγκας
«κ. Μπάρδα θα μείνετε στην ιστορία, – αυτή η δημοτική αρχή του παιδιού, – με μαύρα γράμματα. κ. Μπάρδα, θέλω να μου απαντήσετε εγγράφως γιατί κατεβάσατε το πορτραίτο.
Πρώτα θα μου απαντήσει εγγράφως και μετά θα αποφασίσω τι θα κάνω. Εγώ είχα βάλει ορισμένα στοιχεία στο φάκελο και από πληροφορίες που έχω λείπουν κάποια στοιχεία, αλλά στο δικό μου αρχείο υπάρχουν.
Εγώ το 2010 δεν ήμουν υποψήφιος, άρα δεν το έκανα για λόγους ψηφοθηρίας».

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ