17.4 C
Trikala
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Μους σοκολάτας χωρίς τύψεις

Αυτή η μους είναι αυτό ακριβώς που λέει και το όνομά της: γλυκό τόσο ελαφρύ που το τρως χωρίς τύψεις! Μην περιμένετε υπερβολικά γλυκιά γεύση, γιατί δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη – μόνο την γλύκα από την κουβερτούρα.

 

- Advertisement -

Υλικά συνταγής

 

  • 250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 2 κεσεδάκια (400 γραμμ.)γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
  • 2 κεσεδάκιαημιαποβουτυρωμένο φρέσκο γάλα
  • Φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση

Χρησιμοποιούμε το κεσεδάκι του γιαουρτιού σαν μεζούρα για το γάλα.
Βάζουµε την κουβερτούρα (ψιλοκοµµένη) µε το γάλα σε κατσαρόλα. Σε πολύ χαµηλή φωτιά αφήνουµε τη σοκολάτα µέχρι να λιώσει τελείως, ανακατεύοντας κατά διαστήµατα.

Αφού λιώσει η σοκολάτα, αφήνουµε λίγα λεπτά το µείγµα να γίνει χλιαρό. Το µεταφέρουµε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουµε το γιαούρτι και χτυπάµε το µείγµα µε το σύρµα µέχρι να οµογενοποιηθεί, για λίγα λεπτά.

Ισοµοιράζουµε την αραιή µους σε 6 ποτήρια. Την αφήνουµε στο ψυγείο µέχρι να σταθεροποιηθεί για περίπου 3 ώρες. Τη σερβίρουµε µε ψιλοκοµµένα φρέσκα φρούτα ή σκέτη.

 

EXTRA TIPS ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ: Όταν λιώνουμε σοκολάτα με γάλα, εάν δεν λιώσει τελείως η σοκολάτα από το ζεστό γάλα, τότε δεν θα πήξει ποτέ το γλυκό μας. Γι’αυτό, φροντίζουμε πάντα να λιώνει απόλυτα η σοκολάτα και να μην έχει καθόλου ψιλά ψιλά κομματάκια μέσα η μους.

πηγη:http://www.argiro.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ