Με «προέλευση» από τη Νάπολη και φτιαγμένη από τα χεράκια του Άκη Πετρετζίκη, αυτή η συνταγή με ντομάτα και ψαράκι είναι η ιδανικότερη για το καλοκαίρι. Υγιεινή και νόστιμη με απαλά αρώματα.
Υλικά
800 γραμμ. φιλέτα γλώσσας
4 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές λωρίδες
400 γραμμ. ντοματίνια (τα περισσότερα κομμένα στη μέση, τα υπόλοιπα ολόκληρα)
2 σκελίδες σκόρδο
1 μάτσο μαϊντανό
Μυρωδικά φρέσκα της αρεσκείας μας
Λίγες ελιές
1 ποτήρι λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
½ ποτήρι λάδι
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ετοιμάζουμε το «παλαβό» νερό, βάζοντας 3 ποτήρια νερό με ένα ποτήρι κρασί και μισό ποτήρι λάδι και τα σκόρδα ολόκληρα να βράσουν για 5 λεπτά.
Μαζί ρίχνουμε τα ντοματίνια που έχουμε κόψει, μπόλικο μαϊντανό χοντροκομμένο, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Δεν σκεπάζουμε το τηγάνι. Όταν περάσουν τα 5 λεπτά ρίχνουμε μέσα τις λωρίδες από το κολοκυθάκι και τις βράζουμε για 1 λεπτό ίσα ίσα να μαλακώσουν.
Τις «ψαρεύουμε» από το νερό και τις στραγγίζουμε. Βάζουμε τα φιλέτα του ψαριού στο παλαβό νερό και τα βράζουμε για 5 λεπτά με κλειστό καπάκι. Προσθέτουμε και τις ελιές. (Για άλλα ψάρια πιο χοντρά ή πιο μεγάλα ψήνετε λίγο παραπάνω, για τις γλώσσες 5 λεπτά είναι αρκετά.
Πηγή: akispetretzikis.com
Πηγή:http://www.koolnews.gr