17.4 C
Trikala
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Νέα κομμάτων και φορέων

Στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ, η παράταξη της Αγωνιστικής Συνεργασίας ΕΒΕ επιχείρησε με τις παρεμβάσεις των συναγωνιστών να σπάσει τη στάση αναμονής, την αδράνεια, την ηττοπάθεια, που συνειδητά καλλιεργεί η πλειοψηφία. Είναι αλήθεια ότι εδώ και χρόνια κάνουν σωστές διαπιστώσεις για την κατάσταση μας, για τις συνέπειες της κρίσης στους αυτοαπασχολούμενους και στους μικρούς ΕΒΕ, όμως ως εκεί. Κουβέντα για τους υπεύθυνους της κρίσης, κουβέντα για όσους ευθύνονται για τα βάσανα των συναδέλφων και βέβαια κουβέντα για αγώνες και για διεκδικήσεις. Ακολουθούν την πάγια τακτική των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών της στήριξης των κοινωνικών διαλόγων, αναπαράγουν στο κίνημα την αυταπάτη της ανάπτυξης που θα είναι δήθεν και για τις μικροεπιχειρήσεις.
Στην προσπάθειά τους αυτή για αποπροσανατολισμό απ’ τον πραγματικό αντίπαλο που μας ξεκληρίζει, τους μονοπωλιακούς ομίλους, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν, βρήκαν αρωγό και συμπαραστάτη το συνάδελφο Σαριγγαλά, που σαν έτοιμος από καιρό εμφανίστηκε στη Συνέλευση για να ζητήσει απ’ τους συναδέλφους ανοχή και εμπιστοσύνη στη νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γιατί λέει είναι ακόμη νωρίς και πρέπει να κάνουμε υπομονή.
Όμως, νωρίς-νωρίς η συγκυβέρνηση έβαλε χέρι στα αποθεματικά και τα ταμειακά διαθέσιμα, νωρίς-νωρίς πήρε πίσω τις δεσμεύσεις της για άρση του νομοθετικού πλαισίου που επέβαλε στην πράξη το μικρομάγαζο να ανοίγει 7 Κυριακές το χρόνο.
Η παράταξη της Αγωνιστικής Συνεργασίας ΕΒΕ κατέθεσε στη Γενική Συνέλευση τρία ψηφίσματα, για το πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων της Ομοσπονδίας, για την καταστροφή των ταμείων με την κλοπή των αποθεματικών και για την Κυριακάτικη Αργία. Και τα τρία, παρότι η πλειοψηφία των συναδέλφων τα επικρότησε, στο τέλος απορρίφθηκαν από την πλειοψηφία, η οποία κάτω απ’ την πίεση ανέσυρε απ’ τα συρτάρια και πέρασε ένα δικό της παλιό ψήφισμα με γενικόλογα αιτήματα και ευχολόγια.

- Advertisement -

Η Γραμματεία Ν. Τρικάλων της ΠΑΣΕΒΕ

ΥΓ. Παραθέτουμε το ψήφισμα για την Κυριακάτικη Αργία, που απορρίφθηκε από την πλειοψηφία.

ΨΗΦΙΣΜΑ Γ.Σ. ΟΕΒΕ 31-3-2015
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

Η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων αποφασίζει την Κυριακή 5 Απριλίου 2015 να μην ανοίξει κανένα κατάστημα, αντιδρώντας στην απόφαση για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας για 7 Κυριακές, που τείνει να επεκταθεί σε όλες τις Κυριακές το χρόνο.
Επίσης δίνει εντολή και εξουσιοδότηση στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας να συναντηθεί με τον Εμπορικό Σύλλογο και να πιέσει τους συναδέλφους εμπόρους να πάρει παρόμοια απόφαση το Δ.Σ. να μην ανοίξουν ούτε τα εμπορικά την Κυριακή.
Να δώσει δημοσιότητα στο θέμα, με δηλώσεις και συνεντεύξεις στα μέσα να αναδείξουμε τη σοβαρότητα του ζητήματος, δε μας κλέβουν μόνο μια μέρα ακόμα απ’ τη ζωή μας, μας κλέβουν και με αυτό το όπλο το ίδιο το μαγαζί και το μεροκάματό μας.
Η πείρα απ’ την εφαρμογή του μέτρου και στη χώρα μας και στην Ευρώπη λέει ότι ο τζίρος των Κυριακών κατευθύνεται αποκλειστικά στις αλυσίδες, στα πολυκαταστήματα, στα σούπερ μάρκετ, ενώ τα μικρομάγαζα, ειδικά στην επαρχία, όχι μόνο τζίρο δεν είδαν αλλά πλήρωναν και μια μέρα παραπάνω ρεύμα, θέρμανση, ταλαιπωρία στο άδειο μαγαζί.

ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ Η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Ποτάμι: Ο Πρωθυπουργός να σταματήσει να είναι θεατής

Ο γραμματέας της Κ.Ο. του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης σε ερώτηση δημοσιογράφων για την εισβολή αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Ακόμα και τα προφανή, η τήρηση της νομιμότητας και η περιφρούρηση των δημοσίων κτιρίων μετατρέπονται σε μείζονα κυβερνητικά ζητήματα λόγω των διαφωνιών των υπουργών. Παρακολουθούμε τον κ. Πανούση να περιμένει την πρωθυπουργική εντολή για να συλλάβει τους καταληψίες ενώ ο κ. Βούτσης διαφωνεί. Καλούμε τον κ. Πρωθυπουργό να αναλάβει επιτέλους την πρωτοβουλία για την εύρυθμη λειτουργία της κυβέρνησής του προκειμένου να μη συνεχίσει η κατάλυση της νομιμότητας και οι καταλήψεις στα δημόσια κτίρια.”
Ερώτηση δημοσιογράφου:Λέτε να υπάρξουν παραιτήσεις;
“Αυτό είναι θέμα, που πρέπει να το αποφασίσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Εκείνο το οποίο ζητάμε εμείς είναι να λάβει άμεσα μέτρα προκειμένου να σταματήσει η διγλωσσία που επικρατεί στους κόλπους της κυβέρνησης και να υπάρξουν θετικές ενέργειες προς την περιφρούρηση της νομιμότητας.”
Παναγιώτης Καρκατσούλης, Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ