13.3 C
Trikala
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νέα στοιχεία για καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ έδωσε ο Φαλτσιανί σε έλληνες εισαγγελείς

Με νέα στοιχεία αλλά χωρίς αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής
η κατάθεση του άλλοτε υπαλλήλου της ελβετικής τράπεζας HSBC Εβρέ Φαλτσιανί, που υπέκλεψε αρχεία της με καταθέτες και λογαριασμούς.

- Advertisement -

Η κατάθεση Φαλτσιανί αξιολογείται ως σημαντική από το κλιμάκιο των εισαγγελέων καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο Φαλτσιανί φέρεται να έδωσε στους έλληνες εισαγγελείς σημαντικές πληροφορίες για τραπεζικές κινήσεις και λογαριασμούς καταθετών της τράπεζας στην οποία εργάστηκε, όχι όμως ονόματα πολιτικών η άλλων προσώπων.

Η πολυσέλιδη κατάθεση Φαλτσιανί αποτέλεσμα της πολύωρης εξέτασης του στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι, όπου είχε μεταβεί το κλιμάκιο των ελλήνων εισαγγελέων με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο, θα αξιολογηθεί από τους εισαγγελείς και θα ερευνηθεί σε βάθος το περιεχόμενό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κινήσεις των λογαριασμών που δόθηκαν από τον Φαλτσιανί και άλλες τραπεζικές πληροφορίες για έλληνες καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ απαιτούν χρόνο για να αποκαλύψουν ενδεχομένως άγνωστες πτυχές της υπόθεσης που βρίσκεται στο στόχαστρο των ερευνών για μαύρο χρήμα τα τελευταία χρόνια.

Το ραντεβού Φαλτσιανί και ελλήνων εισαγγελέων κλείστηκε πριν από ημέρες μετά από ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ενώ η αποστολή των εισαγγελέων στη γαλλική πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκε υπό συνθήκες απόλυτης μυστικότητας.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός, ότι σύμφωνα με πληροφορίες,ούτε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχε ενημερωθεί για το ταξίδι και τη μετάβαση στο Παρίσι του κλιμακίου των εισαγγελέων, κάτι που δεν είθισται, ειδικά όταν πρόκειται εισαγγελείς να μεταβούν στο εξωτερικό.

Αφορμή πάντως για την εξέταση Φαλτσιανί,που ενδεχομένως να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμη για τις περαιτέρω έρευνες για τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ,αποτέλεσε η διαβίβαση καταγγελιών προς την Εισαγγελία από τον σημερινό υπηρεσιακό υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Οι εν λόγω καταγγελίες που είχαν αποτυπωθεί και σε σχετικά δημοσιεύματα,έκαναν λόγο για ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης,στην οποία μετείχαν συγκεκριμένα πρόσωπα που διαθέτουν λογαριασμούς και καταθέσεις στη λίστα Λαγκάρντ και βρίσκονται από καιρό στο στόχαστρο των εισαγγελικών ερευνών.

Της Μίνας Μουστάκα από τα ¨ΝΕΑ”

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ