26.1 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Νέα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Φυλακών Τρικάλων

Αρχίζει το ματς! (ή όταν οι καθηγητές εμπνέουν!)

- Advertisement -

Όχι κλωτσώντας μια μπάλα, αλλά «κυνηγώντας» ένα μπαλάκι σε ένα τραπέζι. Στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών Τρικάλων ,για πρώτη φορά στα έξι χρόνια της λειτουργίας του, διοργανώνεται και αρχίζει τη Δευτέρα 2 Ιουνίου τουρνουά πιγκ-πογκ με συμμετέχοντες μαθητές και καθηγητές.
Σχετικά με το πώς φτάσαμε εδώ και το εκπαιδευτικό «παρασκήνιο» γράφει η Μαρία Ζιώγκου, εκπαιδευτικός Πληροφορικής και πτυχιούχος του ΤΕΦΑΑ.
« Ολα ξεκίνησαν μέσα στο μάθημα. Κάναμε μια συζήτηση σχετικά με το υλικό που ήθελαν να τους φέρω για να κάνουμε παρουσιάσεις. Μου είπαν ότι τους αρέσει πολύ το πιγκ-πογκ και ότι έχουν μέσα στις πτέρυγες ένα τραπέζι και παίζουν. Ήθελαν να μάθουν και άλλα στοιχεία για αυτό. Και κάποιος είπε ότι θα ήταν ωραία αν είχαμε και στο σχολείο ένα να παίζουμε γιατί στην πτέρυγα είναι πολλά τα άτομα και δεν έχουν τόσο χρόνο. Εκεί άδραξα την ευκαιρία και τους είπα αν θα ήθελαν να κάνουμε ένα τουρνουά. Και φυσικά συμφώνησαν. Όλοι μαζί συμφωνήσαμε τους κανόνες του τουρνουά και δήλωσαν συμμετοχή όσοι ήθελαν. Με κλήρωση βγήκαν τα ζευγάρια και συντάξαμε και τα φύλλα του αγώνα. Τέλος κάναμε την Αφίσα. Από παιδαγωγικής απόψεως ήταν πάρα πολύ καλό γιατί συνδυάσαμε τρία προγράμματα:
1) Microsoft Word για την Αφίσα και τους κανόνες του τουρνουά
2) Microsoft Excel για τα φύλλα αγώνος
3) Microsoft Power Point για την παρουσίαση του αθλήματος
Με όλη αυτή τη διαδικασία είδαν και έμπρακτα τη χρήση των προγραμμάτων και υπήρχε κίνητρο για αυτούς να δουλέψουν. Επίσης, έγινε και κατανομή ρόλων. Ο Τόμι είναι ο συντονιστής του τουρνουά και άλλα δύο άτομα είναι στη γραμματεία. Ο Furtziou ασχολήθηκε με την αφίσα και ο Ruli έφτιαξε την παρουσίαση στο Power-Point. Το φύλλο αγώνος το έκαναν όλοι μαζί. Ουσιαστικά εγώ απλά παρακολουθούσα τη διαδικασία και τους εμψύχωνα. Τα παιδιά είχαν όλα ενεργό ρόλο και όλες οι αποφάσεις πάρθηκαν από κείνους. Γι’ αυτό και όταν κάναμε τις πρόβες λειτουργούσαν όλα ρολόι και δε δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα. Ήταν υπεύθυνοι οι ίδιοι και φρόντισαν να πάνε όλα καλά.»

Για την αντιγραφή,
Εφη Χατζημάνου
Διευθύντρια

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ