16.4 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Νέο δημοτικό πολυϊατρείο στη Λάρισα

Το νέο δημοτικό πολυϊατρείο που στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Κωνσταντίνου εγκαινιάζει την Πέμπτη 21 Μαΐου, στις 12.00, ο Δήμος Λαρισαίων. 

- Advertisement -

Στόχος της νέας κοινωνικής δομής είναι η παροχή στήριξης των πολιτών, οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, με υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. 

Βασικός σκοπός του δημοτικού πολυϊατρείου είναι: 

α) η παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε απόρους και ανασφάλιστους, οι οποίοι είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Λαρισαίων

β) η εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης σε θέματα δημόσιας υγείας μέσα από ενημερωτικές εκδηλώσεις ημερίδες, προληπτικούς ελέγχους σε ομάδες πληθυσμού, προγράμματα εμβολιασμών 

γ) η παροχή ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών πρόληψης ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής στήριξης. Οι υπηρεσίες του δημοτικού πολυϊατρείου θα παρέχονται δωρεάν από το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό του Δήμου Λαρισαίων καθώς και από εθελοντές γιατρούς.

Όπως σημειώνεται από τον δήμο, για το συγκεκριμένο έργο, σημαντική είναι η συμβολή της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας ΣΥΝ.Π.Ε., η οποία στο πλαίσιο της 2ης Δράσης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης προσέφερε ιατρικό εξοπλισμό τεσσάρων ιατρείων εξεταστηρίων και ενός φυσικοθεραπευτηρίου, συνολικού κόστους 67.000,00 ευρώ, ο οποίος θα βοηθήσει σημαντικά στην παροχή αξιόπιστων και ποιοτικών ιατρικών υπηρεσιών.

πηγή:zougla

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ