16.5 C
Trikala
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Νέο σενάριο: Ο Πούτιν ειδοποίησε τον Ερντογάν για το πραξικόπημα

Τελικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήξερε για το πραξικόπημα πριν αυτό εκδηλωθεί ή πιάστηκε στον ύπνο; Ένα νέο σενάριο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας υποστηρίζει ότι ο Τούρκος πρόεδρος ήταν ενήμερος για τις κινήσεις στο στρατό και εκείνος που του είχε δώσει τις πληροφορίες ήταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

- Advertisement -

Το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, μεταδίσει ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποιήθηκε από τη Ρωσία για το επικείμενο πραξικόπημα λίγες ώρες πριν τα τανκς των πραξικοπηματιών κάνουν την εμφάνιση τους στους δρόμους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την περασμένη εβδομάδα, ο ρωσικός στρατός υπέκλεψε τουρκικές στρατιωτικές επικοινωνίες που έδειχναν την οργάνωση πραξικοπήματος για την ανατροπή Ερντογάν. Οι πληροφορίες αυτές μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στον Εθνικό Οργανισμό Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ).

Οι υποκλαπείσες μεταδόσεις περιλάμβαναν εντολές προς στρατιωτικά ελικόπτερα να συλλάβουν ή να σκοτώσουν τον Τούρκο πρόεδρο στο θέρετρο όπου βρισκόταν τη νύχτα του πραξικοπήματος, σύμφωνα με το Sputnik.

Το δημοσίευμα έρχεται τη στιγμή της ανακοίνωσης από το Κρεμλίνο επικείμενης συνάντησης Πούτιν – Ερντογάν στη Ρωσία στις αρχές Αυγούστου.

πηγη:http://tvxs.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ