26.4 C
Trikala
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Νεκρός βρέθηκε ο Ρόμπιν Ουίλιαμς

Νεκρός στο σπίτι του στη βόρεια Καλιφόρνια, σε ηλικία 63 ετών, βρέθηκε ο αγαπημένος κωμικός ηθοποιός του Χόλιγουντ, Ρόμπιν Ουίλιαμς με την αστυνομία να εκτιμά ότι πρόκειται για αυτοκτονία. Αιτία θανάτου φέρεται να είναι η ασφυξία, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.

- Advertisement -

Ο Ουίλιαμς ξεχώρισε με τις ταινίες Good Morning Vietnam και Dead Poets Society, ενώ βραβεύτηκε με Όσκαρ για το Good Will Hunting.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπό του «έδινε μάχη με την βαριά κατάθλιψη».

Σύμφωνα με το BBC, παλιότερα είχε μιλήσει – και είχε ακόμη αστειευτεί με τον ιδιαίτερο τρόπο του – για την προσπάθειά του να απεξαρτηθεί από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Πρόσφατα είχε υποβληθεί σε θεραπεία απεξάρτησης στο Los Angeles.

Ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει: «Αυτή τη στιγμή, το ιατροδικαστικό γραφείο υποπτεύεται ότι πρόκειται για αυτοκτονία μέσω ασφυξίας, αλλά πρέπει να ολοκληρωθεί μία πιο ενδελεχής έρευνα, πριν βγουν οριστικά συμπεράσματα».

Σε ανακοίνωση της η σύζυγός του, Σούζαν Σνάιντερ, δήλωσε πως ήταν «συντετριμμένος».

«Εκ μέρους της οικογένειας του Ρόμπιν, ζητάμε να γίνει σεβαστή η ιδιωτική μας ζωή, σε αυτή την ώρα της βαθιάς θλίψης. Ελπίζουμε πως αυτό που θα μείνει δεν θα είναι το πώς πέθανε, αλλά οι αμέτρητες στιγμές χαράς και γέλιου που έδωσε σε εκατομμύρια ανθρώπους» σημειώνει η ίδια.

Βίντεο με τις καλύτερες κινηματογραφικές στιγμές του

CNN: Το τελευταίο του tweet για τα γενέθλια της κόρης του

Γεννήθηκε στο Σικάγο το 1951 και ξεκίνησε να ασχολείται με την υποκριτική από το γυμνάσιο, συμμετέχοντας στην θεατρική ομάδα του σχολείου. Στη συνέχεια έγινε δεκτός στην διάσημη Σχολή Juilliard της Νέας Υόρκης, όπου ένας δάσκαλος του, τον παρακίνησε να ασχοληθεί με την κωμωδία.

Ο πρώτος ρόλος που τον έκανε γνωστό ήταν αυτός ενός εξωγήινου στη σειρά Mork and Mindy, τη δεκαετία του 70.

Σε όλη τη διάρκεια της ζωής του δεν εγκατέλειψε ποτέ το stand up comedy, παρότι συμμετείχε σε ταινίες που έκοψαν πολλά εισιτήρια, όπως το Good Morning Vietnam, η Λέσχη των Χαμένων Ποιητών, η Mrs Doubtfire κ.α.

Ωστόσο δεν πήρε το Όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου, για κωμικό ρόλο του, αλλά για έναν δραματικό και συγκεκριμένα υποδυόμενος τον ψυχοθεραπευτή στην ταινία Good Will Hunting με τον Ματ Ντέιμον, το έτος 1998.

Η απονομή του Όσκαρ

Δηλώσεις Ομπάμα

«Μπήκε στη ζωή μας σαν εξωγήινος, αλλά κατέληξε να αγγίξει κάθε πτυχή του ανθρώπινου πνεύματος. Μας έκανε να γελάσουμε, μας έκανε να κλάψουμε. Πρόσφερε το απέραντο ταλέντο του ελεύθερα, γενναιόδωρα σε αυτούς που το είχαν ανάγκη περισσότερο, από τα στρατεύματά μας στο εξωτερικό, ως τους ανθρώπους που βρίσκονται στο περιθώριο και ζουν στο δρόμο» ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.

Το tweet της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για την απώλεια του ηθοποιού, με αναφορά στον Αλαντίν, όπου ο Ρόμπιν Ουίλιαμς είχε δανείσει τη φωνή του στο τζίνι.

NOOZ

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ