22.8 C
Trikala
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ντοματάκι γλυκό του κουταλιού

Αν σας έλεγα ότι οι ντομάτες δεν κάνουν μόνο για σαλάτα, αλλά γίνονται και γλυκό; τι θα λέγατε;
Η σωστή απάντηση είναι ναι· γίνονται.
Ένα όχι πολύ γνωστό γλυκό, που γίνεται πολύ εύκολα και τρώγεται πολύ γρήγορα.
Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε ευχάριστα!
Ντοματάκι μακρόστενο γλυκό του κουταλιού

- Advertisement -

Υλικά

• 1 κιλό ντοματάκια μακρόστενα σκληρά (πομοντόρο)
• 1 κιλό ζάχαρη
• 2 φλυτζ. τσαγιού νερό
• 6 – 8 γαρύφαλλα
• 1 ξύλο κανέλλας
• 1 βανίλια
• αμύγδαλα ασπρισμένα και ελαφρά καβουρντισμένα
• 2½ λεμόνια (το χυμό)

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα ντοματάκια και μ᾿ ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι, αφαιρούμε τα κοτσάνια τους.
Έπειτα τα ξεφλουδίζουμε βουτώντας τα, για 1΄ περίπου σε νερό που βράζει και αμέσως μετά σε πολύ παγωμένο νερό.
Κάθε ένα που ξεφλουδίζουμε, το κρατάμε μέσ᾿ τη χούφτα μας και το πιέζουμε ελαφρά, για να φύγουν οι σπόροι του.

Όταν τα καθαρίσουμε όλα, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό, που μέσα έχουμε στύψει 2 λεμόνια και τα αφήνουμε για 2, τουλάχιστον ώρες.
Στη συνέχεια, τα ξεπλένουμε, τα σουρώνουμε και τα στραγγίζουμε καλά.

Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, τα γαρύφαλα, την κανέλα, τη βανίλια και προσθέτουμε το νερό.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 10΄ λεπτά, ξαφρίζοντας τον αφρό που θα βγάλει.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε για 24 ώρες.

Την επόμενη μέρα, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το χυμό λεμονιού και ξαναβράζουμε πάλι το γλυκό, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να «δέσει» το σιρόπι.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και το βάζουμε σε γυάλινα, αποστειρωμένα βάζα.

— Αν το σιρόπι μας φανεί άδετο, αφαιρούμε τα ντοματάκια και βράζουμε σε δυνατή φωτιά να πήξει. Αν μας φανεί σφιχτό, προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμη.

πηγη:https://faghta-giagias.blogspot.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ