12.2 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ξεκινάνε οι παραστάσεις στο Δημοτικό Κουκλοθέατρο

Ξεκινούν οι παραστάσεις της Σταχτοπούτας στο Δημοτικό Κουκλοθέατρο
το αγαπημένο παραμύθι των παιδιών σε θέατρο μαριονέτας
με ζωντανή μουσική και συμμετοχή των παιδιών
Πέμπτη 16, Παρασκευή 17,Οκτωβρίου 2014, ώρα 18.00
είσοδος ελεύθερη για το κοινό

- Advertisement -

Ξεκινά το χειμερινό πρόγραμμα παραστάσεων στο Δημοτικό Κουκλοθέατρο του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων με εμψυχωτή τον Νίκο Τζίκα, παρουσιάζοντας το κλασικό παραμύθι της Σταχτοπούτας σε θέατρο μαριονέτας με ζωντανή μουσική και συμμετοχή των παιδιών, την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου, ώρα 18.00, στις μόνιμες εγκαταστάσεις του στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Παπαστάθη (Οδός Βασίλη Τσιτσάνη 48) .
είσοδος ελεύθερη για το κοινό
Πληροφορίες καθημερινά :
– Δ/νση Πολιτισμού (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων) Γαριβάλδη 8
Τηλ. επικοινωνίας 24313 53567
– ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ – ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ Τηλ. επικοινωνίας 24310 73066
Παράλληλα πραγματοποιούνται οργανωμένες πρωινές παραστάσεις κατόπιν συνεννοήσεως για σχολικά τμήματα.

Το Δημοτικό Κουκλοθέατρο λειτουργεί από το 1989 και από το 2008 στεγάζεται σε δικό του χώρο στο Πρώην Στρατόπεδο Παπαστάθη (οδός Βασ. Τσιτσάνη 48). Διαθέτει αύλειο χώρο,αίθουσα παραστάσεων με εξοπλισμένη σκηνή και χώρο κατάλληλο για τους μικρούς θεατές, χώρους υγιεινής, αίθουσα εργαστηρίων, πρόσβαση για τα άτομα με ειδικές ικανότητες.
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα επιμελείται και υλοποιεί ο εμψυχωτής κ. Νίκος Τζίκας και περιλαμβάνει παραστάσεις κουκλοθέατρου και μαριονέτας με μουσική που επιμελείται ο ίδιος. Οι κούκλες του φτιάχνουν πάνω στη σκηνή ένα μαγικό κόσμο όπου πραγματικότητα και φαντασία συμπλέκονται και φτιάχνουν ένα ξεχωριστό ιδανικό κόσμο όπου το παιδί ταξιδεύει μαθαίνοντας, αναπτύσσοντας το ψυχισμό του, καλλιεργώντας την φαντασία του και την αισθητική του έκφραση.
Στις παραστάσεις παρουσιάζει έργα από γνωστό ρεπερτόριο αλλά προχωρά ένα βήμα πιο πέρα, ανανεώνοντας την τέχνη αυτή. Διασκευάζει κλασικά έργα από την παγκόσμια παιδική λογοτεχνία τα οποία προσαρμόζει επιτυχώς στις συμβάσεις του ιδιαίτερου αυτού θεατρικού είδους και τα κάνει προσιτά και σύμφωνα με τις μαθησιακές ανάγκες και τις προσληπτικές ικανότητες των παιδιών. Έργα πασίγνωστα και αγαπητά στα παιδιά, ζωντάνεψαν, απέκτησαν θεατρικές διαστάσεις και την δική τους κουκλοθεατρική πραγματικότητα τα οποία συνεπήραν τη φαντασία των παιδιών και μίλησαν στον ψυχικό τους κόσμο.
Όπως αναφέρει ο Mickey Aronoff «Οι κούκλες ενδυμώνουν προσφέροντας το κίνητρο και το μέσο για την έκφραση συναισθημάτων. Οι κούκλες είναι τα οπτικά σύμβολα που με τη γλώσσα του σώματος και μέσα από το κείμενο που τις συνοδεύει δίνουν ευκαιρίες για έκφραση. Η πολυμέρεια του κουκλοθεάτρου παρέχει αστείρευτα εργαλεία συνδυάζοντας τις καλλιτεχνικές ικανότητες καθενός, όποιο κι αν είναι το επίπεδο ανάπτυξής τους ή η αισθητικής τους… Οι κούκλες προστατεύουν: αυτό που εκφράζεται μπορεί να αποδοθεί στην κούκλα ως δικό της συναίσθημα, έτσι ώστε ο εσωτερικός συναισθηματικός κόσμος να αποκαλύπτεται με τρόπους μη απειλητικούς

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ