16.9 C
Trikala
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ξεκινά ο καθαρισμός του ποταμού Μέγα στο Μουζάκι

Ξεκινά άμεσα το μεγαλύτερο αντιπλημμυρικό έργο στο Νομό Καρδίτσας που αφορά τον καθαρισμό του ποταμού Μέγα, που ήταν μέχρι τώρα η μεγαλύτερη αιτία για πλημμυρικά φαινόμενα στο σύνολο σχεδόν του Καρδιτσιώτικου Κάμπου κατά τους χειμερινούς μήνες.
Το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και εκτελείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με προϋπολογισμό 6.700.000 ΕΥΡΩ και προβλέπει τον καθαρισμό του ποταμού Μέγα από το Φανάρι μέχρι τις εκβολές του στον Πηνειό.
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα από το Φανάρι και γι’ αυτό το σκοπό επισκέφθηκαν επί τόπου ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γεώργιος Κωτσός, ο πρόεδρος του Φαναρίου κ. Γιώργος Κουλουσούσας, ο Προϊστάμενος της Δ.Τ.Υ. της Περιφέρειας κ. Τάκης Κουτρουμάνος και ο επιβλέπων μηχανικός του έργου κ. Απόστολος Αλογάριαστος και συζήτησαν λεπτομέρειες για το έργο και τον τρόπο που θα εκτελεστεί, ώστε να δημιουργηθούν τα λιγότερα δυνατά προβλήματα τόσο στον εργολάβο, όσο και στους αγρότες που καλλιεργούν τα παρακείμενα κτήματα.
«Ξεκινά άμεσα το μεγαλύτερο αντιπλημμυρικό έργο που έχει εκτελεστεί ποτέ στο Νομό Καρδίτσας, και αφορά τον καθαρισμό του ποταμού Μέγα, χάρη στη χρηματοδότηση που εξασφάλισε μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας, ο Περιφερειάρχης κ.Αγοραστός σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τσιάκο. Με την παρέμβαση αυτή στον ποταμό Μέγα θα λυθεί το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν το χειμώνα, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων, πολλές περιοχές στο Δήμο μας, όπως η Κρανιά και το Ριζοβούνι. Εμείς ως δήμος Μουζακίου θα διευκολύνουμε την εκτέλεση του έργου στα όρια του Δήμου μας, διότι εκτιμούμε τη σπουδαιότητά του και τη σημασία του στην αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ