13.5 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ξεπούλησε σε λίγες ώρες το νέο Charlie Hebdo

Το πρώτο φύλλο της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo μετά την επίθεση που αποδεκάτισε τη σύνταξή της πριν από μία εβδομάδα, με τιράζ 3 εκ. φύλλων, εξαντλήθηκε μέσα σε λίγες ώρες. “Τελείωσε”, επαναλάμβαναν ξανά και ξανά οι ιδιοκτήτες πολλών περιπτέρων στο Παρίσι, προκαλώντας μεγάλη απογοήτευση στους πελάτες.

- Advertisement -

Πολλοί απ’ αυτούς αγόρασαν την “Κανάρ Ανσενέ”, τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα της Γαλλίας, η οποία έχει σήμερα τίτλο: “Εμπρός παιδιά, μην αφήσετε να σας σκοτώσουν”, σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Οι επιζήσαντες της επίθεσης στη Charlie Hebdo κυκλοφόρησαν το πρώτο φύλλο της εφημερίδας τους μετά την επίθεση σκιτσάροντας στην πρώτη σελίδα τον Μωάμεθ να δακρύζει και να “συγχωρεί” μετά τις επιθέσεις που συγκλόνισαν τη Γαλλία, η οποία έχει μπει σε έναν “πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας”.

Μια εβδομάδα μετά την επίθεση με 12 νεκρούς στα γραφεία της, η σατιρική εφημερίδα ανακοίνωσε ένα τιράζ τριών εκατομμυρίων φύλλων (έναντι 60.000 συνήθως), στο οποίο περιλαμβάνονται εκδόσεις σε ξένες γλώσσες (αγγλικά, τουρκικά, ισπανικά).

Από την Ευρώπη μέχρι την Αυστραλία, εφημερίδες αναπαρήγαγαν το πρωτοσέλιδο ενός φύλλου το οποίο ετοιμάσθηκε στα γραφεία της αριστερής Λιμπερασιόν. Ωστόσο το πορτρέτο του Προφήτη, που κρατάει την επιγραφή “Είμαι Charlie” την οποία κρατούσαν σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια διαδηλωτές την Κυριακή στους δρόμους της Γαλλίας, προκαλεί περαιτέρω αναταραχή στον μουσουλμανικό κόσμο.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ