21.3 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ξεσηκωμός με έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων στο Ξυλοπάροικο Τρικάλων για την τοποθέτηση υδρομετρητών-χαλασμένοι δρόμοι (ΒΙΝΤΕΟ-37 ΦΩΤΟ)

Έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων του Ξυλοπάροικου του δήμου Τρικκαίων (πρώην δήμου Κόζιακα), μπροστά στην κάμερα του trikalaola.gr για την πρόσθεση του δήμου να τοποθετηθούν υδρομετρητές στο χωριό.

- Advertisement -

Οι κάτοικοι θεωρούν αδιανόητο να τοποθετηθούν υδρομετρητές στις ήδη παροχές τους , καθώς στο δίκτυο του υδραγωγείου που σημειωτέο υδροδοτείται από αστείρευτη πηγή του Κόζιακα, υπάρχει φυσική ροή του νερού λόγω βαρύτητας και δεν υπάρχουν καθόλου λειτουργικά έξοδα μεταφοράς αυτού.

Και όχι μόνο απλά φυσική ροή, αλλά λόγω της μεγάλης ποσότητας του νερού, υπάρχει υπερχείλιση, από την οποία αρδεύονται οι κήποι του χωριού βασικά, ποτίζονται τα ζώα των κτηνοτρόφων και λίγα χωράφια.

Υπάρχουν έγγραφα από τα οποία φαίνεται πως το χωριό είναι συνιδιόκτητο και αγοράστηκε από τους προγόνους τους η ευρύτερη περιοχή. Η ιστορία όρχησε τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν έγιναν οι πρώτες κινήσεις να τοποθετηθούν οι υδρομετρητές. Οι κάτοικοι εξηγούν μπροστά στην κάμερα του trikalaola.gr με πλέον παραστατικό τρόπο τι ακριβώς συμβαίνει με το νερό και την πρόθεση του δήμου Τρικκαίων να τοποθετηθούν οι υδρομετρητές. Διευκρινίζουν πως δεν ασκήθηκε βία στους υπαλλήλους του συνεργείου και δεν τσιμενταρίστηκαν οι λακκούβες των παροχών, όπως έχει ειπωθεί. Επίσης, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για τους χαλασμένους δρόμους και την κεντρική πλατεία κυρίως του χωριού, που ενώ υπήρξαν υποσχέσεις και παρεμβάσεις να γίνει διαμόρφωση, αυτή παραμελήθηκε και στην κάμερα του trikalaola.gr εξαπολύουν βολές κατά παντός υπευθύνου.

Ξεκαθαρίζουν, ότι δεν πρόκειται να αφήσουν το συνεργείο του δήμου Τρικκαίων να τοποθετήσει τους υδρομετρητές για τους παραπάνω λόγους.

Στην κάμερα τουtrikalaola.gr μιλούν βασικά, ο “απολαυστικός” κάτοικος Ξυλοπάροικου κ. Θωμάς Αναστασίου, ο Πρόεδρος του τοπικού Δ.Δ. κ. Νίκος Τζερεμές, ο πρώην πρόεδρος κ. Σωτήρης Παπαδημητρίου κ.α. κάτοικοι.

Δείτε το αποκλειστικό 37λεπτο βίντεο του trikalaola.gr που εκτός από την σοβαρή πλευρά των γεγονότων που διαδραματίστηκαν στο Ξυλοπάροικο, υπάρχει συνάμα και η χιουμοριστική…

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ