15.5 C
Trikala
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

ΟΑΕΔ: Στην αναμονή για τον Κοινωνικό Τουρισμό

Μικρή αναβολή έως αύριο ή το αργότερο έως την Παρασκευή πήρε η ανάρτηση των προσωρινών πινάκων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού. Αιτία η προσπάθεια που καταβάλλουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ να ελέγξουν όσο γίνεται πιο σωστά την τελική λίστα με τους 150.000 δικαιούχους, έτσι ώστε να περιοριστούν οι ενστάσεις που πρόκειται να υποβληθούν αμέσως μετά την ανάρτηση.

- Advertisement -

Σημειώνεται ότι από τον τελικό αριθμό των ενστάσεων, θα κριθεί εν πολλοίς εάν θα καταστεί δυνατό οι οριστικοί πίνακες να αναρτηθούν έως τις 15 Νοεμβρίου, στόχος που πια φαντάζει όλο και πιο δύσκολο να επιτευχθεί. Πάντως, με βάση και την παράταση που δόθηκε από τη διοίκηση του Οργανισμού, πρέπει στις 15 Νοεμβρίου να ξεκινήσει η αποστολή των Επιταγών Κοινωνικού Τουρισμού στους δικαιούχους για να τεθεί και επίσημα σε λειτουργία το νέο πρόγραμμα.

Άλλωστε το ζήτημα των ενστάσεων αποτέλεσε και τη βασική αιτία της καθυστέρησης που έχει παρουσιαστεί και με την ανάρτηση των οριστικών πινάκων της γ’ φάσης του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Όπως παραδέχτηκε η ίδια η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, κ. Ράνια Αντωνοπούλου, πρόκειται για ένα υπαρκτό πρόβλημα και έχει δυσκολέψει αφάνταστα την αρμόδια Επιτροπή του ΟΑΕΔ, που καλείται να αποφανθεί επί των ενστάσεων που έχουν υποβληθεί. Πάντως, η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι οι οριστικοί πίνακες της Κοινωφελούς Εργασίας θα αναρτηθούν την επόμενη εβδομάδα, με τις προσπάθειες που καταβάλλονται να εστιάζονται στο να επιτευχθεί η ανάρτησή τους την επόμενη Δευτέρα.

πηγη:www.dikaiologitika.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ