16.5 C
Trikala
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Οι εγγραφές και τα μαθήματα στη Μουσική Σχολή Τρικάλων «Π α π α σ τ ά θ η»

Για 20η χρονιά συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της η Μουσική Σχολή της πόλης μας «Παπαστάθη», η οποία έχει διαμορφώσει μια επιτυχημένη πορεία στο χώρο της σωστής και ποιοτικής διδασκαλίας, στην οργάνωση και διεκπεραίωση συναυλιών με πολυμελή ορχήστρα και χορωδία. Ο απολογισμός των 19 μέχρι τώρα χρόνων ανοδικής πορείας και επιτυχιών δεν καταγράφεται σ’ αυτές τις λίγες γραμμές. Αρκεί μόνο να θυμηθούμε μικρά δείγματα από τις πολλές ευχάριστες μουσικές στιγμές που μας χάρισε, όπως με τη «Βραδιά έντεχνου λαϊκού τραγουδιού», το Σεπτέμβριο του 2001 σε μια συνεργασία με την ιερά Μητρόπολή μας για τις «Αλησμόνητες πατρίδες του Ελληνισμού», τον Μάιο του 2002 στις ετήσιες επιδείξεις των μαθητών όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η μικρή συμφωνική ορχήστρα και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές, τον Ιούνιο του 2002 σε ένα «Αφιέρωμα στη μουσική του Ελληνικού κινηματογράφου», τις τρεις βραδιές μουσικής δωματίου, όπου το εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής επιδόθηκε στην ερμηνεία και εκτέλεση σπουδαίων κλασικών έργων, την παρουσία αποσπάσματος από «Το Φάντασμα της Όπερας», της «Μικρής Νυχτερινής Μουσικής» του Μότσαρτ, της «Μυθωδείας» του Βαγγέλη Παπθανασίου, το «Αφιέρωμα στη μουσική ξένου κινηματογράφου», την παρουσίαση και απόδοση του Stabat Mater του Pergolesi, το αφιέρωμα «Ο κλασικός και ο …jazz Χατζηδάκης» και άλλες παλαιότερες εμφανίσεις. Το σπουδαίο παιδαγωγικό έργο και η σωστή διδακτική γνώση που παρέχει η Σχολή φαίνεται εξάλλου και από τις επιτυχίες των σπουδαστών σε Μουσικά Πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Μελβούρνης, όπως επίσης και από τις βραβεύσεις και διακρίσεις σε Πανελλήνιους Μουσικούς διαγωνισμούς.

- Advertisement -

Στη Σχολή διδάσκουν έμπειροι και καταξιωμένοι  διπλωματούχοι και πτυχιούχοι καθηγητές μουσικής, με σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό και με διακρίσεις σε μουσικούς διαγωνισμούς. Λειτουργούν τα παρακάτω τμήματα:

1.Έγχορδα – βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο, κιθάρα

  1. Πνευστά – φλάουτο, φλογέρα, κλαρινέτο, σαξόφωνο
  2. Πληκτροφόρα – πιάνο, ακορντεόν
  3. Παραδοσιακά και λαϊκά όργανα – μπουζούκι, κλαρίνο, λαούτο, ταμπουράς, ούτι, τουμπελέκι, ντέφι, μπεντίρ, ζήλιες
  4. Μοντέρνα – αρμόνιο, τζαζ –πρακτική κιθάρα, ηλεκτρική κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο
  5. Μονωδία – κλασικό τραγούδι, φωνητική τοποθέτηση
  6. Μουσική Προπαιδεία – α΄ τάξη για παιδιά 4-6 ετών πρώτη επαφή με τη μουσική, β΄ τάξη για παιδιά 6-8 ετών εκμάθηση φλογέρας, μεταλλόφωνου
  7. Θεωρητικά – θεωρία, ωδική, αρμονία, αντίστιξη, φυγή, μοντέρνα αρμονία, jazz αρμονία, σύγχρονη σύνθεση, μουσική τεχνολογία
  8. Προετοιμασία για την εισαγωγή στις σχολές μουσικής των Πανεπιστημίων.
  9. Μουσικά σύνολα, ορχήστρες – συμφωνική, δωματίου, ποικίλης μουσικής, μοντέρνα, ροκ, λαϊκή, παραδοσιακή
  10. Χορωδίες – εφηβική, παιδική

 

  Καλλιτεχνική διευθύντρια η καθηγήτρια Νατάσα Παπαστάθη αριστούχος διπλωματούχος πιάνου, αριστούχος πτυχιούχος μονωδίας, πιάνου, ωδικής, αρμονίας, αντίστιξης, φυγής, ενοργάνωσης.

 

  Επίσης παρέχονται: Πτυχία και διπλώματα αναγνωρισμένα από το κράτος (Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού) με δυνατότητα διορισμού στο δημόσιο τομέα, σπουδαστικό δελτίο, έκπτωση διδάκτρων σε αδέλφια, τρίτεκνους, πολύτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες και οικογενειακές προσφορές.

 

Οι εγγραφές άρχισαν. Έναρξη μαθημάτων 1η Οκτωβρίου. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 24310.29410 κατά τις ώρες 6.30-9.00 μ.μ. και στη διεύθυνση Αθ. Διάκου τέρμα και Νικοτσάρα 24 πίσω από τον ΟΤΕ στο Βαρούσι.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ