14.3 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Οι πολιτικές οργανώσεις Τρικάλων για το δημοψήφισμα (δελτία τύπου)

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ
“Γνωρίζετε καλύτερα από εμένα ότι αν επιχειρήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός να θέσει τέτοια διλλήματα, η πραγματική και όχι η υποθετική πτώχευση θα επισυμβεί πολύ πριν φτάσουμε στην κάλπη. Μόνο και μόνο με την πιθανότητα να τεθεί αυτό το δίλλημα και να πάρει απάντηση αρνητική. Άρα, αν είναι έτσι όπως τα λέτε, τότε πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη ζαριά όχι για τον πρωθυπουργό, αλλά για τη χώρα.” (Δηλώσεις Αλέξη Τσίπρα αναφερόμενος στο κυοφορούμενο δημοψήφισμα, Οκτώβριος 2011)
Η χρεοκοπία και οι κλειστές τράπεζες δεν είναι ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ για τους πολίτες. Η αγωνία των συνταξιούχων στις ουρές των ΑΤΜ, το κλείσιμο των επιχειρήσεων που οδηγούν σε μαζικές απολύσεις των εργαζομένων δεν είναι μια “ΩΡΑΙΑ ΜΕΡΑ” όπως διαλαλούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Το δημοψήφισμα – παρωδία με ακατανόητα και ανύπαρκτα επί της ουσίας ερωτήματα δεν είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Οι επιθέσεις και οι τραμπουκισμοί σε όσους δεν αρέσει αυτή η “ΩΡΑΙΑ ΜΕΡΑ” που μας επιφύλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βολές εναντίων όσων διαφωνούν με την κυβέρνηση δεν είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ συμπεριφορά.
Ο κ. Τσίπρας απεμπόλησε τον τιμητικό τίτλο του πρωθυπουργού της χώρας και προτίμησε να συμπεριφερθεί μόνο ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Προκειμένου να μη διχάσει τις συνιστώσες του επέλεξε να διχάσει τον ελληνικό λαό. Είναι καιρός οι κυβερνώντες να ξεπεζέψουν το καλάμι της αλαζονείας και της ανευθυνότητας, να μετακομίσουν από τον αστερισμό των ψευδαισθήσεων και να προσγειωθούν στον κόσμο της σκληρής πραγματικότητας. Ακόμα και τώρα, την ύστατη αυτή ώρα, επισημαίνουμε την ανάγκη για εθνική συνεννόηση όλων των πολιτικών κομμάτων του δημοκρατικού τόξου.
Το ΠαΣοΚ που συνειδητά επέλεξε την εξαΰλωσή του για να κρατήσει τη χώρα όρθια, που πάλεψε σε πιο δύσκολες συνθήκες από αυτές που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015, που κράτησε ψηλά την ευθύνη και την αλήθεια όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, υποχρεούται να υπερασπιστεί την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας προκειμένου να προστατέψει τις υπεράνθρωπες θυσίες του ελληνικού λαού.
Η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας με δεδομένη την οικονομική και κοινωνικοπολιτική συγκυρία που επικρατεί τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ε.Ε. θα πρέπει να αποτελεί μοναδική επιλογή.
ΚΑΛΟΥΜΕ τα μέλη και τους φίλους του ΠαΣοΚ, τους πρώην συντρόφους μας με τους οποίους δώσαμε αγώνες για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, καθώς και όλους τους σκεπτόμενους πολίτες να πούνε ξεκάθαρα:
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ
ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

- Advertisement -

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ανακοίνωση ΚΚΕ(μ-λ) για τις τρέχουσες εξελίξεις
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 5ης ΙΟΥΛΙΟΥ

Η διακοπή των διαπραγματεύσεων μεταξύ της χώρας μας και των εκπροσώπων των δανειστών την Παρασκευή 26 Ιουνίου και η προκήρυξη δημοψηφίσματος που αναγγέλθηκε από τον Πρωθυπουργό, μετά το τελεσίγραφο που κατέθεσαν οι λεγόμενοι «θεσμοί», ανοίγει ένα ιστορικό κοινωνικοπολιτικό και εθνικό πεδίο μάχης.
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια σημαντική πολιτική «μάχη» για τον λαό και την πατρίδα και οφείλουμε να απορρίψουμε τις απαράδεκτες, σκληρές, μονεταριστικές προτάσεις του «ευρωϊερατείου», απαιτώντας μία έντιμη και επωφελή συμφωνία τόσο για την χώρα μας, όσο και για την Ευρώπη. Το δημοψήφισμα αυτό είναι σημαντικό στοιχείο διαπραγμάτευσης για την επίτευξη μιας τέτοιας αμοιβαία επωφελούς και έντιμης συμφωνίας.
Γι’ αυτό, προκαλεί τεράστια βλάβη στην εθνική αυτή υπόθεση η προσπάθεια παραποίησης του ερωτήματος του δημοψηφίσματος από τις μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις της χώρας, οι οποίες, προσπαθώντας να φοβίσουν και να χειραγωγήσουν την ελεύθερη βούληση του λαού μας, το μετατρέπουν σε δίλημμα παραμονής ή εξόδου από το Ευρώ.
Είμαστε βέβαιοι, ότι ο λαός μας θα δώσει με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα την «βροντερή» απάντησή του στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου σε όλους αυτούς που επιβουλεύονται την αξιοπρέπεια, το παρόν και το μέλλον του, ψηφίζοντας «ΟΧΙ».
Η ψήφος μας την Κυριακή εκφράζει το δίλημμα «υποταγή ή ισοτιμία», «μνημόνιο ή Σωτηρία της χώρας».
Η Κυβέρνηση Κοινωνικής Σωτηρίας είναι ο εγγυητής μιας νέας ελπιδοφόρας πορείας της χώρας και της ενότητας του λαού και, ως εκ τούτου, της έκφρασής του.
Το «ΠΡΑΤΤΩ» σ’ αυτή την μάχη θα είναι μπροστά.
Όχι στον εξευτελισμό και την καταρράκωση της αξιοπρέπειας του Ελληνικού λαού.
Όχι στην κατάργηση της Δημοκρατίας στην Ευρώπη.
Όχι στο μνημόνιο, αλλά στην Σωτηρία της χώρας.
Όχι στην «τυφλή υποταγή» και μετατροπή της χώρας σε «αποικία χρέους», αλλά στην ισοτιμία.
Για ένα ελπιδοφόρο μέλλον για μας και τα παιδιά μας. Για τον λαό και τη χώρα.

Γραφείο Τύπου «ΠΡΑΤΤΩ»
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ – ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ
Οι τελευταίες δραματικές ώρες, με την απίστευτη κλιμάκωση των εκβιασμών της ΕΕ και της ΕΚΤ δείχνουν πόσο βαθιά αδίστακτοι και αντιδραστικοί είναι οι «θεσμοί». Δεν διστάζουν να οδηγήσουν σε οικονομική ασφυξία έναν ολόκληρο λαό για να επιβάλλουν τα συμφέροντα των δανειστών, των τραπεζιτών και των άλλων τοκογλύφων και των μεγάλων εταιρειών. Η πρόταση τους αποτελεί συνέχιση της κοινωνικής γενοκτονίας των εργαζόμενων και του λαού. Το μίσος τους σε κάθε έννοια δημοκρατίας φτάνει να θεωρούν επικίνδυνη και εχθρική κάθε έκφραση του λαού και το δημοψήφισμα,
Αυτοί οι οικονομικοί δολοφόνοι και εκβιαστές έχουν και τα ντόπια τσιράκια τους: τους Σαμαρά, Γεννηματά, Θεοδωράκη κλπ. Χυδαίοι υπερασπιστές της άρχουσας τάξης, των πλούσιων, των βολεμένων. Στηρίζουν τον φόβο, την υποταγή, τον ραγιαδισμό. Άξιος ο μισθός τους.
ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΟΙΩΝΙΚΗΣ ΓΕΝΚΤΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ.ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ.
Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα σημαίνει αντίθεση και στην πρόταση των 47 σελίδων της κυβέρνησης. Μήνες τώρα διαπραγματεύεται πληρώνοντας πάνω από 8 δις στο ΔΝΤ, χωρίς κανένα έλεγχο στην έξοδο δεκάδων δις των μεγαλοκαταθετών από την χώρα, ενισχύοντας σήμερα τον εκβιασμό της ΕΚΤ.
Ακόμα και σήμερα συνεχίζει την αδιέξοδη και χρεοκοπημένη λογική της διαπραγμάτευσης εντός της ευρωζώνης, με σεβασμό στους κανόνες της ΕΕ. Δείχνει να αποδέχεται, με κάποιες τροποποιήσεις την πρόταση των δανειστών, την ίδια που είχε απορρίψει λίγες μέρες πριν, θέτοντας σε αμφισβήτηση την διενέργεια του δημοψηφίσματος.
Αυτή η τακτική ενισχύει την αμφιβολία, τον φόβο και την απογοήτευση. Διευκολύνει την αντεπίθεση των αντιδραστικών δυνάμεων του «μένουμε Ευρώπη» και του ΝΑΙ.
Οι δυνάμεις που υπογράφουμε αυτό το κείμενο δίνουμε την μάχη γα την νίκη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Δίνουμε την μάχη ενάντια στους χυδαίους εκβιασμούς της ΕΕ και του ΔΝΤ, την εργοδοτική τρομοκρατία υπέρ του ΝΑΙ στους χώρους δουλειάς, τον φόβο. Ενάντια στην μαύρη προπαγάνδα των κατεστημένων ΜΜΕ υπερ του ΝΑΙ.
Ξέρουμε πως η επικράτηση του ΝΑΙ θα ανοίξει τον δρόμο για την πιο βάρβαρη αντεπίθεση των αστικών και μνημονιακών δυνάμεων. Για βάρβαρες και διαρκείς μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, για κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, για μαζικές απολύσεις, για ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Η νίκη του ΟΧΙ, θα αφήσει ανοιχτή την δυνατότητα για έναν νέο γύρο αγώνων για την επιβολή κατακτήσεων, για έναν άλλο δρόμο στην ελληνική κοινωνία. Θεωρούμε πως το ΚΚΕ με την στάση του, γυρνάει την πλάτη στο λαό, την ώρα που δέχεται τον πιο φοβερό εκβιασμό για να οδηγηθει στην υποταγή, διευκολύνει την αντιδραστική αντεπίθεση .
Το δικό μας ΟΧΙ είναι: ΟΧΙ στους εκβιασμούς Ε.Ε.-ΔΝΤ, ΟΧΙ στη νέα συμφωνία-μνημόνιο, ΟΧΙ στο χρέος, την ευρωζώνη, την Ε.Ε.
Είναι το ΟΧΙ που διεκδικεί: Ακύρωση παλιών και νέων μνημονίων. Παύση πληρωμών στους δανειστές και διαγραφή του χρέους. Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με λαϊκό εργατικό έλεγχο. Ρήξη και αποδέσμευση από την ευρωζώνη και την Ε.Ε.. Για να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν, να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν.
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Μ.ΑΡ.Σ.
ΚΙΝΗΜΑ Δεν Πληρώνω
Κίνηση Κομμουνιστών Εργατικός Αγώνας
Σύλλογος για τη διάδοση της μαρξιστικής σκέψης «Γ. Κορδάτος»
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
«ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ»
Ερώτηση προς τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και Διαμάντω Μανωλάκου για την αποζημίωση των αγροτών από τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πετρόπορου του Δήμου Φαρκαδώνας στο Νομό Τρικάλων από τη χαλαζόπτωση.
«Θέμα: Να αποζημιωθούν άμεσα οι αγρότες για το σύνολο της ζημιάς που υπέστησαν οι καλλιέργειες στο ΔΔ Πετρόπορου Δήμου Φαρκαδώνας Ν. Τρικάλων από χαλαζόπτωση.
Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες του Δημοτικού Διαμερίσματος Πετρόπορου του Δήμου Φαρκαδώνας Ν. Τρικάλων μετά την ισχυρή χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή.
Ζημιές υπέστησαν οι καλλιέργειες πεπονιού – καρπουζιού που βρίσκονται στο στάδιο συγκομιδής καθώς και οι καλλιέργειες βαμβακιού και καλαμποκιού.
Πρόκειται για ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα στο εισόδημα των παραγωγών της περιοχής, τη στιγμή που έκαναν υπέρογκα καλλιεργητικά έξοδα δεν θα πάρουν παραγωγή και το εισόδημά τους θα μειωθεί ακόμα πιο πολύ εξαιτίας των εφαρμοζόμενων αντιαγροτικών πολιτικών της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, καλούνται να πληρώσουν υπέρογκους φόρους, φορολογία από το πρώτο ευρώ, προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά, πληρωμή ΕΝΦΙΑ και μια σειρά άλλα χαράτσια, ενώ από φέτος η ΚΑΠ πετσοκόβει τις ενισχύσεις.
Χρειάζεται άμεσα να γίνει εκτίμηση των ζημιών και άμεση καταβολή πλήρους αποζημίωσης για όλες τις καλλιέργειες που καταστράφηκαν. Αίτημα των αγροτών είναι η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνεται το σύνολο της παραγωγής και όχι μέρος της όπως ισχύει σήμερα.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει η Κυβέρνηση προκειμένου:
Άμεσα να προχωρήσουν και να καταγραφούν από τον ΕΛΓΑ οι εκτιμήσεις για τις καταστροφές.
Να αποζημιωθούν άμεσα και γρήγορα οι αγρότες για το 100% των ζημιών που υπέστησαν».
ΤΡΙΚΑΛΑ 2/7/2015 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΚΕ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΑΣΥ

Εδώ και 5 χρόνια με τα μνημόνια διαρκείας των Ε.Ε-ΕΚΤ-ΔΝΤ και την συμφωνία των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και σήμερα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την στρατηγική συμφωνία των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ και της Νεοναζιστικής φασιστικής Χρυσής Αυγής, ο λαός μας ματώνει και πληρώνει την κρίση για την οποία δεν ευθύνεται.
Φτάνει πια! Οι τσέπες μας άδειασαν, το εισόδημα μας εξανεμίζεται, μας οδήγησαν στην φτώχεια, μας οδηγούν στον αφανισμό και το ξεκλήρισμα. Δεν θα πληρώσουμε άλλο πια την κρίση και την πολιτική τους.
Μονοπώλια, ΕΕ και κυβέρνηση, οι άνθρωποί τους, οι μηχανισμοί τους, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ξεκίνησαν με ομοβροντία την εκστρατεία φόβου για να γονατίσουν την εργατική τάξη και το λαό, να δεχτεί νέες πρόσθετες βαριές θυσίες.
Μπροστά στο δημοψήφισμα της Κυριακής εξελίσσεται μια τεράστια εκστρατεία φόβου, τρομοκρατίας και ψεύτικων εκβιαστικών διλημμάτων από τα κόμματα που «πίνουν νερό» στο όνομα των μονοπωλίων, της Ε.Ε και τα ΜΜΕ των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Στόχος τους είναι όχι μόνο η υποταγή του λαού στο νέο μνημόνιο, το τρίτο κατά σειρά, που βρίσκεται στα σκαριά, αλλά και να μας κάνουν συνένοχους στο «έγκλημα».
Με ωμό εκβιασμό θέλουν το λαό μας να επιλέξει μόνος του το μνημόνιο που θα τον δέσει χειροπόδαρα, θα τον καταδικάσει στη διαρκή φτώχεια και εξαθλίωση για την ανάκαμψη των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων.
Ο φόβος που καλλιεργούν οι Ευρωλάγνοι συνεταίροι του ΝΑΙ και του ΟΧΙ για την απώλεια των ήδη κουτσουρεμένων επιδοτήσεων κρύβει την πραγματικότητα ότι αυτές δίνονταν για να πέσει στα «μαλακά» η σταδιακή μετάβαση από τον «εθνικό» προστατευτισμό στην καπιταλιστική ενοποίηση της ΕΕ και τη συγκέντρωση της γης σε λιγότερα χέρια. Ότι από τις επιδοτήσεις πάνω από το 70% του συνολικού ποσού παίρνουν οι μεγαλοαγρότες που αποτελούν το 10% του συνολικού αγροτικού πληθυσμού που παίρνει ενισχύσεις.
Στην ίδια κατεύθυνση η ΠΑΣΕΣΕΣ στρατεύθηκε υπέρ του ΝΑΙ εκπροσωπώντας τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών
Για αυτό μας βάζουν να επιλέξουμε ανάμεσα στον λύκο και την αρκούδα, είτε ψηφιστεί το ΝΑΙ, είτε το ΟΧΙ, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα προκύψει μνημόνιο με την συγκατάθεση του λαού.
Μνημόνιο που θα οδηγήσει στην καταστροφή δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαία αγροτικά και κτηνοτροφικά νοικοκυριά καθώς προετοιμάζεται συντριπτικό πλήγμα ενάντια στους αγρότες και κτηνοτρόφους. Φτάνει πια η κοροϊδία από την πλευρά της κυβέρνησης προς τους αγρότες. Αποτελούν προτάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τους 3 θεσμούς οι:
• Φορολογία των αγροτών με 13% από το πρώτο ευρώ και προκαταβολή 27.5% καθώς και η φορολόγηση με το τεκμαρτό εισόδημα (τεκμήρια διαβίωσης).
• Η κυβέρνηση πρότεινε στους θεσμούς να αποσύρει την διάταξη που ψήφισε πρόσφατα και επέβαλε στις επιδοτήσεις φοροαπαλλαγή μέχρι το ποσό των 12000€. Έτσι πρότεινε τώρα οι επιδοτήσεις και οι αποζημιώσεις να φορολογούνται με 13% από το πρώτο ευρώ.
• Κατάργηση της επιστροφής του ειδικού φόρου στα καύσιμα.
• Διατήρηση του ΕΝΦΙΑ τουλάχιστον για το 2015 και 2016
• Αύξηση του ΦΠΑ στο 23% για μέσα και εφόδια, για μια σειρά βασικά είδη ανάγκης και τρόφιμα.
• Ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων με μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που ειδικά για τον ΟΓΑ θα τριπλασιαστεί σχεδόν.
• Αύξηση της εισφοράς των ασφαλισμένων για υγεία, φάρμακα κλπ
• Αύξηση σταδιακή των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια για όλους.
Το νέο μνημόνιο που θα ψηφιστεί είτε με το ΝΑΙ είτε με το ΟΧΙ θα φέρει νέα αντιλαϊκά μέτρα, μικρότερο εισόδημα, φτώχεια.
Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να εκφράσουν την οργή και την αγανάκτηση τους με κάθε πρόσφορο τρόπο στην κάλπη χωρίς να υποτάσσονται στα εκβιαστικά διλήμματα της κυβέρνησης και να μην επιλέξουν ούτε τον λύκο ούτε την αρκούδα ψηφίζοντας ΝΑΙ ή ΟΧΙ.
Η ΠΑΣΥ καλεί τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της πάλης της μικρομεσαίας αγροτιάς, συγκροτώντας νέους Αγροτικούς Συλλόγους, δυναμώνοντας όσους υπάρχουν.
Παλεύουμε για την επιβίωση μας απορρίπτοντας τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους. Το δίκιο μας θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα σε κοινή συμμαχία με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και την νεολαία των λαϊκών οικογενειών.
Άμεσα διεκδικούμε:
 Πληρωμή στο σύνολο τους όλων των συντάξεων και των μισθών ττων εργατοϋπαλλήλων και των αγροτών.
 Πάγωμα των δόσεων για φόρους, αγροτικά, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
 Πάγωμα των πληρωμών για φως, νερό, τηλέφωνο. Καμιά διακοπή συνδέσεων.
 Να διασφαλιστούν πλήρως η παροχή Υγείας και φαρμάκων χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό με ευθύνη της κυβέρνησης! Καμία περικοπή στα δημόσια νοσοκομεία!
 Επέκταση και γενίκευση για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του μέτρου της δωρεάν χρήσης. Κατάργηση των διοδίων.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ της ΠΑΣΥ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους περισσότερο από κάθε άλλη κοινωνική ομάδα βίωσαν τα 5 προηγούμενα μνημονιακά χρόνια τη χειρότερη μεταπολεμική ανθρωπιστική κρίση. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η τρόικα των δανειστών εφάρμοσαν τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες, απάνθρωπες και βάρβαρες πολιτικές, καταλύοντας πάγιες δημοκρατικές κατακτήσεις, ισοπεδώνοντας τις δημόσιες κοινωνικές δομές στην υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, τον πολιτισμό και το κοινωνικό κράτος οδηγώντας τους αναπήρους και τις οικογένειές τους στην ανεργία στον κοινωνικό αποκλεισμό, στην απόλυτη φτωχοποίηση και στην κοινωνική και βιολογική τους εξόντωση.
Η εκλογική νίκη του Σύριζα στις 25 Γενάρη 2015 αναπτέρωσε τις ελπίδες του λαού μας . Τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους συνειδητοποίησαν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που κληρονόμησε από την προηγούμενη διακυβέρνηση προσπάθησε στις 150 ημέρες που βρίσκεται στο τιμόνι της Χώρας να δρομολογήσει την επίλυση χρόνιων προβλημάτων των Α.με.Α.
Πρώτα-πρώτα προσπάθησε να αποκαταστήσει το αίσθημα εμπιστοσύνης στα Α.με.Α ,σταμάτησε τις περικοπές μισθών και συντάξεων, ανέστειλε στην πράξη την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις , ψήφησε το νόμο για την ανακούφιση των ΑμεΑ και την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α.).
Όλα αυτά έγιναν στο πλέον ασφυκτικό περιβάλλον από την πλευρά των θεσμών και μέσα σε μια περίοδο σκληρής διαπραγμάτευσης η οποία θα κατέληγε σε μια συμφωνία – λύση, που θα αναγνώριζε την ανθρωπιστική κρίση στη χώρα και θα έδινε το χώρο και τον χρόνο στην κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά της.
Από την πρώτη μέρα ήρθαμε αντιμέτωποι με εκβιασμούς, οικονομική ασφυξία και παγίδες θανάτου. Γνωρίζαμε ότι η προοπτική που ανοίγει για όλη την Ευρώπη η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα μπει στο στόχαστρο. Όλες οι συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης ενώθηκαν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί το στοίχημα είναι μεγάλο, αν εμείς καταφέρουμε να σταματήσουμε τη λιτότητα, να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια, η ελπίδα θα έχει ριζώσει στους λαούς της Ευρώπης.
Οι εκβιασμοί και η οικονομική ασφυξία έχουν πια πάρει τα χαρακτηριστικά ενός γενικευμένου οικονομικού πολέμου. Οι ιδεολογικές εμμονές των εταιρών δανειστών μας δεν αφήνουν κανένα περιθώριο . Απαιτούν τα βάρη να τα πληρώσουν πάλι τα συνήθη υποζύγια οι μισθωτοί συνταξιούχοι ,οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους. Πώς να εξηγηθεί η απαίτηση τους για περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και περίπου 1 δις επί πλέον στην κοινωνική πρόνοια που σημαίνει κούρεμα 50 ευρώ από το επίδομα αναπήρων και άλλα 50 ευρώ από το επίδομα πολυτέκνων καθώς και αλλά δυσβάστακτα υφεσιακά μέτρα;
Η κυβέρνηση αποφάσισε ν’ ακολουθήσει τον δρόμο της Δημοκρατίας, να δώσει το λόγο στο λαό. Η απόφαση για τη διενέργεια Δημοψηφίσματος φέρνει δυνατά στο προσκήνιο τον κυρίαρχο λαό.
Την ώρα μάλιστα που επιχειρείται η δολοφονία της Δημοκρατίας από τις κυρίαρχες ελίτ της Ευρώπης και τους συνεργάτες τους στο εσωτερικό.(παλιό πολιτικό κατεστημένο – ΜΜΕ).
Τα μνημονιακά κόμματα « η τρόικα εσωτερικού» υιοθετώντας τα επιχειρήματα των Εταίρων δανειστών αξιώνουν την πλήρη υποταγή της χώρας στις παράλογες απαιτήσεις τους. Επιστράτευσαν όλες τις συστημένες δυνάμεις που ελέγχουν σε συνδικάτα , οργανώσεις , τοπική αυτοδιοίκηση (ΓΕΣΕΕ. Κ.Ε.Δ.Ε . ΕΝ.Π.Ε. Ε.Σ.Α.με.Α κ.λ.π) ,αποσπώντας ψηφίσματα για το ναι στο δημοψήφισμα με το επιχείρημα να μην αμφισβητηθεί η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας.
Ειδικά για τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους η επιλογή της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ε.Σ.Α.μεΑ. να συνταθεί με το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα παρά την αντιμνημονιακή της φρασεολογία σημαίνει: ΝΑΙ στην μείωση μισθών συντάξεων των Α.με.Α – ΝΑΙ στην δραστική περικοπή των κοινωνικών παροχών των Α.με.Α – ΝΑΙ στην περαιτέρω κατεδάφιση των δημόσιων κοινωνικών δομών στην υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, τον πολιτισμό των Α.με.Α. – ΝΑΙ στην ανεργία και στον κοινωνικό αποκλεισμό των Α.με.Α. και των οικογενειών τους .
Χρέος μας είναι να αποκαλύψουμε την υποκρισία και το όψιμο ενδιαφέρον των βολεμένων ηγεσιών που επί πέντε χρόνια εφάρμοζαν τις μνημονικές πολιτικές .
Με ψηλά το κεφάλι θα δώσουμε τη μάχη . Είναι η μάχη της ζωής μας, Θα νικήσουμε.
Ήρθε η ώρα λοιπόν να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ. Γιατί αυτό το «Όχι» θα σημάνει ότι η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα, ο λαός της μπορεί να αποφασίζει για το μέλλον του, να αμφισβητήσει τη λιτότητα και να επιλέξει ένα διαφορετικό δρόμο.
ΟΧΙ στην κατάργηση της Δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης του ελληνικού λαού
• ΟΧΙ στις εκβιαστικές απαιτήσεις των δανειστών και των «θεσμών»
• ΟΧΙ στα μνημόνια της υποτέλειας, της λιτότητας, της ύφεσης, της ανεργίας,
της κοινωνικής καταστροφής και εξαθλίωσης
• ΟΧΙ στην καταστροφή των μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων
• ΟΧΙ στην κατάρρευση της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Πρόνοιας.

Το τμήμα ΑΜΕΑ ΣΥΡΙΖΑ Αθήνα 02.07.2015
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Πριν καν τελειώσει η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΓΣΕΕ η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ έσπευσε να βγάλει Δελτίο Τύπου για το δημοψήφισμα και τις εξελίξεις, δείχνοντας έτσι το ζήλο τους να υπερασπιστούν τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις των αφεντικών τους.
Το απαράδεκτο αυτό κείμενο της πλειοψηφίας δεν έχει καμιά ισχύ. Όχι μόνο γιατί δεν έγινε καμία ψηφοφορία αλλά και γιατί από τη συζήτηση δεν προέκυψε πλειοψηφία με τέτοιο περιεχόμενο.
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ όλα αυτά τα χρόνια έβαλε πλάτη για να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα και τα μνημόνια και δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν.
Από τη μια λέει όχι στα μνημόνια από την άλλη στηρίζει με νύχια και με δόντια την πολιτική που γεννά τα μνημόνια. Ορκίζεται στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό.
Αναμασά τα ίδια τα εκβιαστικά διλήμματα των επιχειρηματικών συμφερόντων, του πολιτικού τους προσωπικού ,της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και της ΕΕ .
Με τη θέση της ουσιαστικά καλεί την εργατική τάξη να αποδεχτεί ως μονόδρομο την στρατηγική της ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ . Ενισχύει τη γραμμή της υποταγής της εργατικής τάξης στο φόβο και τον εκβιασμό.
Ενισχύει την άποψη ότι τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Εργατικής τάξης μπορεί να είναι υπόθεση διαπραγματευτών μέσα στους κανόνες και τις δεσμεύσεις της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ.
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ταυτίστηκε για ακόμα μια φορά με τα μέτρα της ΕΕ της ΕΚΤ του ΔΝΤ. Για άλλη μια φορά βάζει σε προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ, του μεγάλου κεφαλαίου γενικότερα
Το ΠΑΜΕ ανέδειξε στη συνεδρίαση την επιθετικότητα των εργοδοτών που οξύνεται σε κάθε χώρο δουλειά αξιοποιώντας τις εξελίξεις.
Απαίτησε να παρθούν μέτρα παρέμβασης σε κάθε χώρο δουλειάς. Να διασφαλιστεί η πληρωμή στην ολότητά τους των μισθών, καμία απόλυση, ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών. Δε θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι τις συνέπειες.
Η εργατική τάξη να ξεπεράσει τις παγίδες του φόβου των εκβιασμών και των αυταπατών.
Να συγκρουστεί με τον πραγματικό αντίπαλο που είναι το κεφάλαιο και η εξουσία του.
Να ξεπεράσει και να γυρίσει την πλάτη της στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που αποτελούν τροχοπέδη για τη δυνατότητά της να προετοιμαστεί να οργανωθεί να αντεπιτεθεί απέναντι σε κάθε αντεργατική πολιτική και τελικά να ανοίξει τη δική της προοπτική.
Να μη γίνει συνένοχη στην αντεργατική πολιτική τους.
Να μην επιλέξει μόνη της το μνημόνιο που θα την καταδικάσει σε διαρκή φτώχεια και εξαθλίωση για την ανάκαμψη των κερδών.
Αυτή η στάση να εκφραστεί την Κυριακή με μαχητικό ρεύμα αντίθεσης στα μνημόνια και την ΕΕ που τα επιβάλλει για λογαριασμό των εκμεταλλευτών μας.
Ρήξη με την ΕΕ και το δρόμο των μονοπωλίων.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Με σύνθημα :
«Οχι στην πρόταση των ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ.
Οχι στην πρόταση της κυβέρνησης.
Αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία»,
Οι Τομεακές Επιτρόπες Πόλης και Υπαίθρου Τρικάλων του ΚΚΕ πραγματοποιούν μια σειρά από περιοδείες και συγκεντρώσεις του Κόμματος
Συγκεκριμένα:

Πέμπτη 2 Ιούλη

Από τις 9:30πμ περιοδείες:

-Στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων
– Σε εμπορικά καταστήματα των Τρικάλων
– Σε ΚΑΠΗ του δήμου Τρικκαίων
-Στη λαϊκή αγορά Οιχαλίας

Από τις 7μμ περιοδείες :
-σε συνοικίες των Τρικάλων
-σε Παλιομονάστηρο & Γόμφους

Στις 8:30μμ συζήτηση με αυτοαπασχολούμενους & επαγγελματοβιοτέχνες στο Ξενοδοχείο «Πανελλήνιον», θα μιλήσει ο Θανάσης Τσιάμης, μέλος της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ
Στις 9μμ πολιτική συγκέντρωση στην Καλαμπάκα, στην κεντρική πλατεία , θα μιλήσει η Ελένη Κοτούπα , μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ
Στις 9μμ συγκέντρωση-συζήτηση στην Πηγή, στο καφενείο «Τέγος», θα μιλήσει ο Γιώργος Καΐκης μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Επίσης,
το ΚΚΕ λειτουργεί πολιτικό περίπτερο για την ενημέρωση του λαού , αλλά και την προμήθεια ενημερωτικών εντύπων , καθώς και του ψηφοδελτίου που διακινεί για το δημοψήφισμα στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου(κεντρική) των Τρικάλων -στην πλευρά προς το Ληθαίο

Γραφεία ΚΚΕ: Ιακωβάκη 2 (παραποταμίως)

τηλ. 2431027567 – 2431025404
Fax 2431023843 , e-mail: ne.trikala.kke@gmail.com
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Οι «δύο προτάσεις»(τρόικας & κυβέρνησης) μοιάζουν με «δύο σταγόνες νερού»…
Προτάσεις από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη του κεφαλαίου, στην ουσία τις δύο όψεις του ίδιου αντιλαϊκού νομίσματος αποτελούν οι προτάσεις της συγκυβέρνησης με αυτές των ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ, αφού και οι δυο, όπως αποτυπώνεται ανάγλυφα στον πίνακα που παραθέτουμε , παρά τις όποιες επιμέρους διαφοροποιήσεις, υπηρετούν τη βαρβαρότητα του κεφαλαίου, τα μνημόνια διαρκείας, τα διαδοχικά αντιλαϊκά μέτρα της «επόμενης μέρας»…
Η ίδια η αντιλαϊκή διαπραγμάτευση κύλησε από το ένα στο άλλο «ισοδύναμο» μέτρο, με τον αντιλαϊκό πήχη να ανεβαίνει συνεχώς και τη συγκυβέρνηση, από την αρχική λίστα των 48 σελίδων, να πηγαίνει στις 48+7 σελίδες και τα μέτρα 8 δισ. ευρώ για το β’ εξάμηνο του 2015 και για το 2016, με την αντιλαϊκή κοπτοραπτική να συνεχίζεται μέχρι την τελευταία στιγμή… Μάλιστα, λίγο πριν την εμπλοκή, η συγκυβέρνηση, επιχειρώντας να «θολώσει» τα νερά, ισχυριζόταν μέσω διαρροών ότι αφαιρούσε ορισμένα από τα πιο κραυγαλέα μέτρα της (π.χ. την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στο Αιγαίο), ενώ στην ίδια ακριβώς ρότα κινήθηκε και η πλευρά των εταίρων…
Την ίδια ώρα, και στο νέο μνημόνιο της συγκυβέρνησης και στο νέο μνημόνιο των ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ, παραμένουν ανέγγιχτα όλα ανεξαιρέτως τα αντιλαϊκά μέτρα της προηγούμενης μνημονιακής περιόδου, που βέβαια δεν καταγράφονται στο σύνολό τους στον πίνακα που παρατίθεται…
Και με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παραμένουν το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ πάνω στη λαϊκή στέγη και τη μικρή περιουσία, το ουσιαστικά ανύπαρκτο αφορολόγητο όριο και η ενισχυμένη αφαίμαξη από τις «μνημονιακές» φορολογικές κλίμακες για μισθωτούς και συνταξιούχους, τα τέλη «αλληλεγγύης» και «επιτηδεύματος», η διάλυση των φοροελαφρύνσεων για στοιχειώδεις δαπάνες της λαϊκής οικογένειας. Σε ισχύ παραμένει η επιβολή φόρου 26% από το πρώτο ευρώ στα εισοδήματα των αυτοαπασχολούμενων, η επιβολή φόρου 13% από το πρώτο ευρώ στα εισοδήματα των φτωχών αγροτών, η εκτίναξη του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης των λαϊκών νοικοκυριών κ.ο.κ.
Ισχύουν μέχρι κεραίας η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης για όλους τους συνταξιούχους, του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο, το πετσόκομμα του κατώτατου μισθού στα σημερινά άθλια επίπεδα κ.ο.κ…
Σε αυτό το πλαίσιο, μετά και την πεντάμηνη διαπραγμάτευση που διενεργήθηκε «εντός των τειχών» και για λογαριασμό του κεφαλαίου, οι «δύο προτάσεις» μοιάζουν πλέον με «δύο σταγόνες νερού»…
Η κυβέρνηση προτείνει το ΟΧΙ, αλλά στην ουσία παίζει το παιχνίδι του ΝΑΙ. Και με το ψεύτικο δίλημμα που θέτει, καλώντας το λαό να επιλέγει δήθεν το λιγότερο κακό μνημόνιο. Το πραγματικό ερώτημα που θέτει η κυβέρνηση στο δημοψήφισμα είναι: «Θέλετε το ΣΥΡΙΖΑΙΪΚΟ μνημόνιο των 8 δισ. ή το τροϊκανό μνημόνιο των 9 δισ.»;
Για μια ακόμα φορά καλούμε το λαό να ακυρώσει τα διλήμματα και ν’ απορρίψει τα μνημόνια, σε όλες τις εκδοχές τους.
Να στηρίξει την πρόταση του ΚΚΕ, να φτάσει στην κάλπη και να πει:
ΔΕ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ – ΔΕ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ – ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΑ.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΤΩΧΕΥΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Θανάσης Τσιάμης , μέλος της Τομεακής Επιτροπής Τρικάλων του ΚΚΕ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

“Σωτηρία θα πει να λυτρωθείς απ’ όλους τους σωτήρες
αυτή ‘ναι η ανώτατη λευτεριά, η πιο αψηλή,
όπου με δυσκολία αναπνέει ο άνθρωπος.
Αντέχεις;”
Νίκος Καζαντζάκης
Η Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, καλεί όλες και όλους τους αγωνιστές που πορευθήκαμε μαζί στους δρόμους της αντίστασης και της ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών, που αντιταχθήκαμε στη δικτατορία των αγορών, στις τρόικες και τους “θεσμούς”, που μαζί βρεθήκαμε στα Δικαστήρια ενάντια στους πλειστηριασμούς και στις κατασχέσεις, μαζί υψώσαμε το ανάστημά μας κόντρα στο φασισμό και στο ρατσισμό, σταθήκαμε αλληλέγγυοι στους εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες, στα τοπικά κινήματα ενάντια στην οικολογική καταστροφή, που βροντοφωνάξαμε στην πόλη μας για τον Παύλο Φύσσα και τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, που υψώσαμε φωνή απέναντι στην αστυνομική καταστολή και την κρατική βία, που συζητήσαμε ανοιχτά για τα θέματα της φτώχειας και της ανεργίας, του πολιτισμού και της τέχνης, που στηρίξαμε τον αγώνα της τοπικής ΕΡΑ, που αναδείξαμε θέματα ιστορικής μνήμης και διεθνιστικής αλληλεγγύης στους λαούς που αγωνίζονται όπου γης, που δονήσαμε τους δρόμους της πόλης μας με το σύνθημα “Λαέ θυμήσου το χώμα που πατάς, λευτέρωσε ο Άρης και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ”….

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ, ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥ ΚΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥ ΟΧΙ!!!!
ΟΧΙ αξιοπρέπειας του κόσμου των εργαζομένων, των υποαπασχολούμενων, των άνεργων, των μεταναστών παιδιών μας, των φτωχοποιημένων γονιών και παππούδων μας!
ΟΧΙ απέναντι στη χούντα των αγορών και τους δανειστές-δυνάστες ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ!
ΟΧΙ στα παλιά και νέα μνημόνια, όχι στις διαπραγματεύσεις και στους “έντιμους” συμβιβασμούς με τα τσακάλια των αγορών, όχι στις μνημονιακές προτάσεις των 47 σελίδων της κυβέρνησης!
ΟΧΙ στη μισή ζωή που μας τάζουν, με το μισό μισθό, με τη μισή δουλειά, με τις απλήρωτες υπερωρίες, με την εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία, χωρίς εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, χωρίς καν τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, με φράχτες και νάρκες στα σύνορα, με πνιγμένα γυναικόπαιδα στις θάλασσες μας, με το φασισμό και το ρατσισμό να δηλητηριάζει τις ψυχές των ανθρώπων.

Να τινάξουμε στον αέρα τις μνημονιακές πολιτικές που έριξαν στη φτώχεια και την εξαθλίωση το λαό μας, που άφησαν τους παππούδες μας χωρίς φάρμακα, τους γονείς μας χωρίς δουλειά, τα παιδιά μας χωρίς μέλλον!
Να στείλουμε ένα πανίσχυρο μήνυμα αντίστασης, ανυπακοής κι ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας σε όλους τους αγωνιζόμενους λαούς του κόσμου!
Να δείξουμε πως ο μόνος μονόδρομος που υπάρχει στις ζωές μας, είναι αυτός της ατομικής και συλλογικής αξιοπρέπειας, της κοινωνικής απελευθέρωσης, ο δρόμος που οδηγεί σε έναν κόσμο ισότητας, ελευθερίας και δικαιοσύνης!

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ!
Και ας μην ξεχνούμε πως Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ!!!!

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ