16.4 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο Βαγγέλης Γρατσάνης στο σεμινάριο διαιτητών-ταλέντων της Football League στην Άρτα

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» στην Άρτα η έναρξη του σεμιναρίου στο πλαίσιο του προγράμματος «CORE», στο οποίο μετέχουν δεκαεννιά διαιτητές ταλέντα της Football League. To SportsNow.gr βρέθηκε και σας μεταφέρει το κλίμα του σεμιναρίου.

- Advertisement -

Την διοργάνωση του σεμιναρίου ανέλαβε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Άρτας, μετά από έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ. Πρόκειται για την τρίτη φάση του σεμιναρίου, το οποίο έχει πραγματοποιηθεί αρχικά στην Πάτρα και εν συνεχεία στη Λαμία. Θα διαρκέσει έως και το μεσημέρι του Σαββάτου 15 Νοεμβρίου και παρόντες αυτές τις ημέρες θα είναι οι Θανάσης Μπριάκος (υπεύθυνος εκπαίδευσης), Βασίλης Λώλης (εθνικός προπονητής), Δημήτρης Μπέγκος, Γιώργος Αμυγδαλής (μέλη ΚΕΔ) καιΗλίας Μαζαράκος (περιφερειάρχης Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας).

Η έναρξη του σεμιναρίου

Στην έναρξη του σεμιναρίου, εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο παρατηρητής διαιτησίαςΔημήτρης Κωνσταντίνου, ενώ στη συνέχεια σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, ο δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Διά Βίου Μάθησης Δήμου ΑρταίωνΧάρης Παπάζογλου, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Άρτας Θανάσης Τρομπούκης, ο περιφερειάρχης Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας ποδοσφαίρου Ηλίας Μαζαράκος, καθώς και ο πρόεδρος ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Παπαχρήστος, ο οποίος έδωσε το παρών μαζί με τον παλαίμαχο διεθνή διαιτητή Βασίλη Νικάκη. Ακόμη παρευρέθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Άρτας, διαιτητές και μέλη του Συνδέσμου Διαιτητών, αλλά και παράγοντες των τοπικών ομάδων της Άρτας.

Ποιοι οι 19 διαιτητές ταλέντα που μετέχουν

Αυξήθηκαν οι διαιτητές ταλέντα της Football League στο σεμινάριο της Άρτας, καθώς πλέον 19 είναι αυτοί που δίνουν το παρών. Αναλυτικά οι διαιτητές: Αγγελάκης Άγγελος (Μακεδονίας), Ανδρονικίδης Χρήστος (Πειραιώς), Βάτσιος Αριστείδης (Δυτικής Αττικής), Γρατσάνης Ευάγγελος (Τρικάλων), Ευαγγέλου Άγγελος (Αθηνών), Καραντώνης Δημήτριος (Ημαθίας), Καρυοφύλλης Κωνσταντίνος (Πειραιώς), Κατσικογιάννης Αλέξανδρος (Ηπείρου), Κορδολαίμης Ευάγγελος (Ανατολικής Αττικής), Κοσικίδης Συμεών (Αθηνών), Κοτσάνης Κωνσταντίνος (Δράμας), Μουρτζάκης Ιωάννης (Ηρακλείου), Νεοφυτιάδης Ιωάννης (Κορίνθου), Παναγιωτόπουλος Βασίλειος (Αιτωλοακαρνανίας), Παπαγεωργίου Νικόλαος (Αθηνών), Σκουλάς Εμμανουήλ (Θεσσαλίας), Συμεωνίδης Παναγιώτης (Πιερίας), Τζήλος Αθανάσιος (Λάρισας), Τσαμούρης Αλέξανδρος (Πειραιώς).

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου

Την Τετάρτη και μετά την έναρξη του σεμιναρίου στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» στην Άρτα, θα πραγματοποιηθεί προπόνηση με τον εθνικό προπονητή Βασίλη Λώλη και το απόγευμα θα ακολουθήσουν μαθήματα από τον κ. Μπριάκο, καθώς και βίντεο-τεστ για τις παραβάσεις και τις ποινές.

Το πρωί της Πέμπτης οι μετέχοντες θα τρέξουν χωρισμένοι σε δύο ομάδες το yo-yo και θα ακολουθούσουν γραπτές εξετάσεις. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα παρακολουθήσουν μαθήματα, ένα από τα οποία θα κάνει ο Αρτινός Ηλ. Μαζαράκος, από τους βασικούς συντελεστές για την διοργάνωση του σεμιναρίου στην Άρτα.

Την Παρασκευή θα γίνει προπόνηση και ανατροφοδότηση από το yo-yo τεστ και στη συνεχεία θα ακολουθήσουν μαθήματα από τον Θ. Μπριάκο και τα μέλη της ΚΕΔ Δημήτρη Μπέγκο και Γιώργο Αμυγδαλή. Μάλιστα την ίδια ημέρα, τα δύο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας θα περάσουν από συνέντευξη τους 19 διαιτητές.

Τέλος, το Σάββατο ο εργοφυσιολόγος Αντώνης Γρηγοριάδης θα αναπτύξει στους μετέχοντες το θέμα «εργοφυσιολογία αξιολόγηση και προγραμματισμός στη σύγχρονη διαιτησία», ενώ θα υπάρξει και ατομικός εργομετρικός έλεγχος.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Τσεκούρας για το SportsNow.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ