22.9 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο δήμος Καλαμπάκας γίνεται δήμος Μετεώρων

Αναφορικά με το θέμα της μετονομασίας του Δήμου μας σε «Δήμο Μετεώρων» ο Δήμαρχος ανάφερε εισηγητικά: “Ιστορική ημέρα για τον τόπο μας λόγω των αποφάσεων που καλούμαστε να λάβουμε. Προτείνουμε την μετονομασία του Δήμου μας σε «Δήμο Μετεώρων».
Η απόφαση αυτή δεν μειώνει το κύρος της Καλαμπάκας, αλλά την αναβαθμίζει καθιστώντας την έδρα ενός Δήμου που θα έχει το πλέον αναγνωρίσιμο όνομα παγκοσμίως. Η αλλαγή αυτή θα καταστεί αρωγός σε κάθε διεκδίκησή μας, θα διευκολύνει το Δήμο στην προώθηση των αιτημάτων του. Η ονομασία θα ευνοήσει στην καταπολέμηση του κακώς νοουμένου τοπικισμού. Είναι η στιγμή να πούμε τα μεγάλα ΝΑΙ ή τα μεγάλα ΟΧΙ. Ας αναλογιστούμε την ευθύνη μας”.
Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής των συνδυασμών.
Γιάννης Μπουφίδης
Μας αιφνιδιάζετε. Τι πυροτέχνημα είναι αυτό; Δεν πιστεύω ότι είναι κάποιος πίσω από εσάς. Δεν το αναφέρατε ούτε προεκλογικά. Ξαφνικά το φέρνετε με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς καμία διαβούλευση και συζήτηση με πολίτες και φορείς. Δεν το καταλαβαίνω. Τα Μετέωρα είναι ήδη γνωστά. Με το να εξαλείψουμε το όνομα «Καλαμπάκα» ουσιαστικά την εξαφανίζουμε. Δεν πρέπει να φύγει από την ονομασία του Δήμου. Την Καλαμπάκα πρέπει να αναβαθμίσουμε. Αυτό ήταν το πρόβλημά μας; Μια χαρά ξεκινήσατε τη θητεία σας αυτό τι το θέλατε; Για να μαλώσουμε; Είναι τεράστιες οι ευθύνες σας. Χρειάζεται ωριμότητα για να συζητηθεί. Προτείνω την ονομασία «Δήμος Καλαμπάκας και Μετεώρων» ή την αναβολή της συζήτησης.
Δήμαρχος
Να τεθεί σε ψηφοφορία το θέμα της αναβολής που υποβλήθηκε.
Καταψηφίσθηκε το αίτημα της αναβολής και συνεχίσθηκε η συνεδρίαση.
Δήμαρχος
Βρισκόμαστε στην αρχή μιας πενταετίας που προγραμματίζουμε. Ο Δήμος μας που πλέον απαρτίζεται από δεκάδες χωριά, στηρίζεται στον τουρισμό, εκεί βρίσκεται η ανάπτυξη του τόπου μας.
Γιάννης Μπουφίδης
Δεν με πείθετε. Τι σχέση έχει ο Ασπροπόταμος ή το Μαλακάσι με τα Μετέωρα. Παίρνουμε όσα μας ανήκουν από τη λέξη «Μετέωρα»; Όχι. Έχουμε δώσει τα πάντα, ας κρατήσουμε κάτι. Δεν είναι αυτό το πρόβλημά μας. Το πρόβλημά μας είναι ο Δήμος – έκτρωμα που δημιουργήθηκε με τον Καλλικράτη. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το όνομα χωρίς να ρωτήσουμε τον κόσμο.
Δημήτρης Σακελλαρίου
Η μετονομασία θα κάνει το Δήμο μας τμήμα μιας διαφημιστικής καμπάνιας, όπως είναι το ξύδι Μετέωρα. Θα αποδυναμώσει και την πόλη της Καλαμπάκας και το κύρος της Μοναστικής Κοινότητας. Τα ονόματα «Καλαμπάκα» και «Μετέωρα» πορεύονται μαζί και διατηρούν το χαρακτήρα τους. Η ταύτιση δεν θα ωφελήσει, αλλά θα βλάψει και τους δύο όρους. Η λέξη «Μετέωρα» θα γίνει κοινότυπη και θα χρησιμοποιείται ακόμα και στους κάδους που ως γνωστό φέρουν το όνομα του Δήμου.
Οι προσπάθειες του δήμου θα πρέπει να αποβλέπουν στην ανάδειξη τόσο των Μετεώρων, όσο και της πόλης της Καλαμπάκας. Επίσης αρμόδιοι για την μετονομασία δεν είναι μόνο η πόλη της Καλαμπάκας, αλλά και οι Δημοτικές Ενότητες και οι Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας. Η μετονομασία είναι απαγορευτική από το ΥΠΕΣ και δεν πρόκειται να γίνει δεκτή. Έχουμε περισσότερα και σοβαρότερα ζητήματα που μας απασχολούν και προς εκεί πρέπει να κινηθούμε. Προτείνουμε να παραμείνει η ονομασία ως έχει, «Δήμος Καλαμπάκας».
Δήμαρχος
Γνωρίζουμε την ιστορία της ονομασίας της πόλης μας. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται δημοψήφισμα, αφού έχουμε νωπή την λαϊκή εντολή διοίκησης του Δήμου από τους δημότες της Καλαμπάκας. Το θέμα το φέραμε για να αναβαθμίσουμε και όχι να υποβαθμίσουμε την πόλη μας. Φοβόμαστε την πρωτοβουλία; Δεν θέλουμε την αντιπαράθεση. Το οφείλουμε στη νέα γενιά.
Πέρυ Χαρτοπούλου
Πολύπλοκο το θέμα. Τίθενται θέματα συναισθηματισμού και καχυποψίας. Δέχθηκα διάφορες απόψεις δημοτών επ’ αυτού. Δεν αμφιβάλουμε για τις προθέσεις σας. Υπάρχει πρόβλημα. Ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων αναφέρεται σε τοπικά δημοψηφίσματα. Η νωπή εντολή που έχετε από το λαό της Καλαμπάκας δεν αρκεί για να πάρετε ως πλειοψηφία μια τέτοια απόφαση. Πρέπει να ρωτηθούν και να κινητοποιηθούν οι πολίτες με δημοψήφισμα. Προτείνω να ακολουθήσει διαβούλευση και δημοψήφισμα.
Λεωνίδας Κεραμίδας
Πώς προέκυψε αυτό το ζήτημα; Νομίζω ότι αποπροσανατολίζετε τον κόσμο. Τι θα προσφέρει; Θα φέρει ανάπτυξη; Θα λύσει τα προβλήματα; Θα μειώσει τους φόρους και τα χαράτσια; Δεν το ψηφίζω.
Τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων και δημοτών.
– Φέρνετε ένα σημαντικό ζήτημα χωρίς καμία προετοιμασία, καμία διαβούλευση. Ο δήμος Καλαμπάκας δεν είναι προϊόν για να διαφημιστεί. Δεν νομίζω ότι θα κερδίσουμε κάτι. Δεν μας αγγίζει συναισθηματικά εμάς που καταγόμαστε από άλλες Δημοτικές Ενότητες, μόνο ιστορικά μας αγγίζει. Να το δείτε σοβαρά.
– Η Καλαμπάκα δεν έχει τίποτα άλλο να δείξει. Όσοι έρχονται στην Καλαμπάκα, έρχονται για τα Μετέωρα. Στοχεύουμε στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης. Θέλουμε να ταυτίσουμε τα Μετέωρα με το Δήμο, όχι με την πόλη. Είναι θέμα μάρκετινγκ. Να είναι τα Μετέωρα το έμβλημά μας.
– Αυτή η μετονομασία είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τον τόπο μας.
– Μια μετονομασία δημιουργεί προβληματισμούς, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρέπει να υπάρχει προβληματισμός.
– Πολλά τα οφέλη. Η μετονομασία θα προσδώσει άλλη δυναμική στο Δήμο μας. Να είστε σίγουροι ότι θα βελτιώσει κατά πολύ την τουριστική κίνηση και θα το δείτε τα επόμενα χρόνια. Πολλοί Δήμοι της χώρας μας θα ήθελαν να έχουν ένα έμβλημα όπως τα Μετέωρα. Σας καλώ να το στηρίξουμε.
– Είναι Δήμος Μετεώρων με πρωτεύουσα την Καλαμπάκα. Δεν θα εξαλειφθεί το όνομα Καλαμπάκα. Η ονομασία του Δήμου μας αποτελεί την ταυτότητά μας. Η ονομασία θα δώσει κύρος στο Δήμο μας.
– Γιατί δεν το είχατε θέσει προεκλογικά;
– Το μότο μας προεκλογικά ήταν «Διακοπές στην Καλαμπάκα και τα Μετέωρα». Πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουμε τον τουρισμό με αυτή την απόφαση.
– Το brand name «Μετέωρα» κοστολογείται πολύ ακριβά. Δεν θα είναι ντροπή η αναφορά στους κάδους «Δήμος Μετεώρων». Στο εξωτερικό δεν γνωρίζουν την Καλαμπάκα, όπως γνωρίζουν τα Μετέωρα. Σίγουρα αν αλλάξουμε το όνομα δεν θα δούμε αύριο καραβάνια τουριστών, αλλά θα είναι το πρώτο βήμα.
– Περίμενα πιο συγκεκριμένα πράγματα σήμερα. Είναι η τρίτη φορά ιστορικά που επιχειρείται η μετονομασία. Νομίζετε ότι οι τουρίστες έρχονται για την Καλαμπάκα; Ή πιστεύετε αν αλλάξει το όνομα του δήμου θα έρχονται για την Καλαμπάκα; Μην πάθετε χειρότερα από τον Σακελλαρίου με τον πεζόδρομο. Διχάσατε τον κόσμο.
Επί των προτάσεων που τέθηκαν:
– υπέρ της μετονομασίας του Δήμου σε «Δήμο Μετεώρων»: δημοτικοί σύμβουλοι πλειοψηφίας, εκπρόσωποι από τις Τοπικές Κοινότητες Παναγιάς, Κρύας Βρύσης, Πολυθέας, Μ. Κερασιάς, Κλεινού, Καστανιάς, Παλαιοχωρίου, Χρυσομηλιάς, Λογγά, Οξύνειας, Μαυρελίου, Βλαχάβας, Διάβας, Καστρακίου, Αγναντιάς, Αγιόφυλλου, Περιστέρας, Αηδόνας, Δημοτική Κοινότητα Καλαμπάκας

- Advertisement -

– υπέρ της παραμονής του ονόματος «Δήμος Καλαμπάκας»: δημοτικοί σύμβουλοι συνδυασμού Σακελλαρίου, Λεωνίδας Κεραμίδας και εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας Βασιλικής

– υπέρ του σύνθετου ονόματος «Δήμος Καλαμπάκας- Μετεώρων»: Δημοτικός Σύμβουλος Σπ. Μέμτσας και εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας Πεύκης
– υπέρ του δημοψηφίσματος: Πέρυ Χαρτοπούλου και δημοτικοί σύμβουλοι συνδυασμού Σακελλαρίου
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η μετονομασία του Δήμου Καλαμπάκας σε Δήμο Μετεώρων.
Να μείνει μόνιμα η Ι.Μ. Σταγών και Μετεώρων

Εισαγωγική ενημέρωση Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, Ζώη Χαλατσάκη
Η μετατροπή της Ι. Μητροπόλεώς μας από προσωποπαγή σε μόνιμη είναι ένα θέμα επίκαιρο μετά τη μονιμοποίηση της Ιεράς Μητρόπολης Γουμενίσσης.
Θεωρούμε ότι είμαστε συνεχιστές των δυναμικών προσπαθειών που ξεκίνησαν προ ετών και αποτελεί ένα διαρκές παλλαϊκό αίτημα των συνδημοτών μας.
Δήμαρχος
Έχει τεράστια σημασία για το Δήμο μας μια άμεση λύση για το θέμα, το οποίο μας έχει απασχολήσει επί σειρά ετών. Η πρόσφατη μονιμοποίηση της Ι.Μ. Γουμενίσσης αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για την ανάδειξη του θέματος.

Πρέπει να θέσουμε το θέμα στην Εκκλησία και την πολιτεία και να έχουμε μια ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπιση. Είναι πολυδιάστατο ζήτημα με πολλές παραμέτρους.
Τα Άγια Μετέωρα με τις μοναστικές αδελφότητες, τις χιλιάδες των επισκεπτών και τη μακρόχρονη ιστορία τους δικαιούνται τη Μητρόπολή τους.

Το γνωρίζει καλύτερα ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, αλλά και η Ιερά Σύνοδος και η Ιεραρχεία. Το αίτημα είναι αυτονόητο και κοινά αποδεκτό.

Με το ν.1950/1991 ιδρύθηκε ως προσωποπαγής η Ι. Μητρόπολή μας. Όμως το συγκριτικό πλεονέκτημά μας πέραν από το γράμμα του νόμου, είναι το γεγονός ότι δεν έχουμε ίδρυση, αλλά επανίδρυση, επανασύσταση της ιστορικής Επισκοπής Σταγών η οποία ήταν αδρανής μόνο για 90 χρόνια. (Ενεργή από τον 10 αι’ωνα έως το 1910).

Η προσφορά της Μητρόπολής μας μεγάλη. Ανέδειξε ιεράρχες, κληρικούς, μοναχούς. Εξέχουσα μορφή ο πολιούχος μας Αγ. Βησσαρίων.

Και ερχόμαστε στη σύγχρονη πραγματικότητα. Η μονιμοποίηση δεν επιβαρύνει επιπλέον τον κρατικό προϋπολογισμό. Αποτελεί βιώσιμη και λειτουργική Μητρόπολη. Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ-φραγμό στην υποβάθμιση του τόπου μας.

Με συντονισμένες προσπάθειες να διεκδικήσουμε την άρση του προσωποπαγούς χαρακτήρα και τη μετατροπή του σε μόνιμο. Σας καλώ σε συστράτευση, σε κοινή προσπάθεια από τη δημοτική αρχή, τους φορείς, τους πολίτες, τους συλλόγους και τους αιρετούς άρχοντες.
Δημήτρης Σακελλαρίου
Πάρα πολύ σοβαρό το θέμα ήλπιζα να ήταν γεμάτη η αίθουσα σήμερα.
Το θέμα ήρθε πολλές φορές στα Δημοτικά Συμβούλια, τουλάχιστον σε πέντε. Κανένας δεν πιστεύω ότι είναι αντίθετος στη μονιμότητα τη Ι. Μητροπόλεώς. Είχαμε επισκεφθεί (Σακελλαρίου, Αλμπάνης, Ζαρόπουλος) το Μακαριότατο για να συζητήσουμε το θέμα.

Τι νέα στοιχεία έχουμε από την τελευταία συνεδρίαση και την επίσκεψή μας στον Αρχιεπίσκοπο που ήταν κάθετα αντίθετος στη μετατροπή; Υπάρχει κάποιο νέο στοιχείο; Η περίπτωση της Ι.Μ. Γουμένισσας δεν είναι ίδια με τη δική μας.

Είμαστε υπέρ, αλλά αν δεν έχει αλλάξει κάτι γιατί να συζητήσουμε πάλι. Το θέμα είναι πολιτικό και οι βουλευτές του νομού μας θα πρέπει να βοηθήσουν προς την επίλυσή του. Ποια είναι η γνώμη τους; Νομίζω ότι παλαιότερα ήταν αντίθετοι.
Δήμαρχος
Όταν κάνουμε μία προσπάθεια δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνουμε και δεύτερη και τρίτη. Το 2012 δεν υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι θα αλλάξει η Μητρόπολη. Όσο για τους βουλευτές, αφού θα έχουμε εκλογές είναι ευκαιρία να τοποθετηθούν επί του θέματος. Τώρα και είναι η ώρα να πιέσουμε. Έχω προγραμματίσει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπό. Αυτά μπορώ να πω για την ώρα.
Γιάννης Μπουφίδης
Δεν διαφωνούμε. Πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες ο Δήμαρχος. Δεν αρκεί ένα ψήφισμα που θα βγάλουμε εδώ. Να πιεστούν οι βουλευτές. Κομβικό σημείο ο Μητροπολίτης Τρίκκης κα Σταγών Αλέξιος. Δεν χρειαζόταν η έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτονόητο το θέμα. Ο Δήμαρχος να πιέσει με τις γνωριμίες του. Δεν έχει πολλά περιθώρια. Πάρτε πρωτοβουλίες, τρέξετε, πιέστε, στριμώξτε τους. Είναι αδιανόητο να μην έχουμε Μητρόπολη. Κάθετα αντίθετος ήταν ο Ιερώνυμος. Έχετε την πλήρη εξουσιοδότηση από το συνδυασμό μου για να προωθήσετε αυτό το θέμα.
Πέρυ Χαρτοπούλου
Αποτελεί καταρχήν εσωτερικό θέμα της Εκκλησιάς. Δεν μπορούμε να πάρουμε θέση για τη νομιμότητα του αιτήματος. Σε καμία περίπτωση δεν θα πάρουμε θέση σε τυχόν αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο μητροπολίτες. Από πολιτική άποψη εφόσον εντάσσεται στο πλαίσιο των δημοσίων υπηρεσιών θα πρέπει να παραμείνει στην έδρα του δήμου και με αυτή την έννοια συμφωνούμε να παραμείνει.
Λεωνίδας Κεραμίδας
Δεν είχαμε εισήγηση για το θέμα. Είναι θέμα της Εκκλησίας και αυτή θα το λύσει. Δεν πρέπει να κάνουμε κάποια παρέμβαση. Δεν θα πάρουμε θέση και θα απέχουμε από την ψηφοφορία. Δεν είναι πολιτικό το ζήτημα. Η Εκκλησία έχει τα όργανα και τους θεσμούς να το λύσει.
Δήμαρχος
Η Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης μετά από πολιτική εισήγηση έγινε μόνιμη. Πριν θέσουμε τα θέματα σας κάλεσα (τους επικεφαλής) και σας είπα ότι θα κάνουμε το συμβούλιο για τη μητρόπολη και τη μετονομασία του Δήμου και η Πέρυ Χαρτοπούλου έθεσε και την παραμονή των υπηρεσιών και πολύ σωστά το έθεσε. Γι αυτό και δεν υπήρχε εισήγηση.
Γιάννης Ζαρόπουλος
Και πολιτικό και θρησκευτικό το θέμα. Εκπροσωπούμε την κοινωνία της Καλαμπάκας και θέλουμε όλοι να παραμείνει η Μητρόπολη. Αναφορικά με την πολιτική πλευρά χρειάζεται πίεση, αλλά η απόφαση θα ληφθεί από την Ιερά Σύνοδο. Εκεί εκπροσωπούμαστε από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ. Αν τα βρουν οι Μητροπολίτες Αλέξιος και Σεραφείμ θα γραφτεί στην ιστορία της πόλης.
Γρηγόρης Καλύβας, Πρόεδρος “Μετεώρων Λιθόπολις”
Καμία αμφιβολία ότι η τοπική κοινωνία θέλει τη Μητρόπολή της. Έχουμε όλα τα δίκια από την ιστορία και την παράδοση για να το ζητήσουμε. Δυστυχώς δεν προκύπτει λύσει εκ των εν όντων της Εκκλησίας, οπότε θα πρέπει να εξετάσουμε άλλες λύσεις στον πολιτικό τομέα. Πρέπει να επικαιροποιήσει το θέμα το Δημοτικό Συμβούλιο. Πρέπει να ξανατεθεί το θέμα επίσημα στην Ιεραρχία για να λάβει απόφαση. Σημειώνουμε την απουσία των κοινοβουλευτικών. Πρέπει να έχουμε την άποψή τους. Ποια η επίσημη θέση τους; Ο Δήμαρχος θα πρέπει να βρει τρόπους να προσεγγίσει την πολιτική ηγεσία για να δοθεί λύση πολιτική όπως στην Ι.Μ. Γουμενίσσης. Δεν θα το ξεχάσει η τοπική κοινωνία.
Θεοδόσης Σκαρλάτος
Θα έπρεπε οι βουλευτές να είναι εδώ για έναν αγώνα από κοινού. Αν δεν βοηθήσουν να θεωρηθούν persona non grata (ανεπιθύμητοι).
Ζ. Χαλατσάκης: Δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο δεν ήρθαν, οπότε δεν μπορούμε να προβούμε σε χαρακτηρισμούς.
Δήμαρχος: Θα φτάσω μέχρι το Σαμαρά και τον Αρχιεπίσκοπο αν χρειαστεί. Θα συναντηθώ με τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφεριάρχη. Υπάρχει σε εξέλιξη η Διαρκής Σύνοδος και από την Τρίτη θα είμαι στην Αθήνα. Όσο για τους βουλευτές, δεν θέλουν να πάρουν θέση γιατί φοβούνται, και περιμένουν να δουν αν είναι είναι αίτημα του Δημάρχου ή όλων των Δημοτών.
Γιάννης Παπαπούλιος προς Σακελλαρίου
Χρειάζεται μια επίκαιρη θέση του Δήμου. Μας βοηθάει κατά κάποιο τρόπο το θέμα της Ι.Μ. Γουμενίσσης (είναι μικρότερη σε σχέση με τη δική μας). Βεβαίως και υπάρχουν συμφέροντα. Ασφαλώς και είναι πολιτικό το θέμα. Να μάθουμε ποιοι είναι απέναντί μας. Είναι αδιανόητο να έχουμε τόσες εκκλησίες και μονές και να μην έχουμε την δική μας Μητρόπολη. Αν αποτύχει η προσπάθεια δικαιούμαστε μελλοντικά να την επαναφέρουμε. Δεν είναι κάτι που τελειώνει σήμερα.
Γεώργιος Ρούστας, δημότης, τομεάρχης Χρυσής Αυγής για την Καλαμπάκα
(προηγήθηκε εκφραστικό επεισόδιο με Απ. Τσουρβάκα και Λ. Κεραμίδα, οι οποίοι ανέφεραν μεταξύ άλλων, ότι δεν δέχονται διάλογο μαζί του)
Ως εκπρόσωπος ενός μεγάλου κομματιού των πολιτών της Καλαμπάκας είμαστε σύμφωνοι στη μονιμοποίηση. Συμφωνούμε ότι είναι πολιτικό το ζήτημα. Υπάρχουν παρατάξεις που δεν συμφωνούμε με αυτό. Εμείς θα βοηθήσουμε και θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια.
Γ. Ψαρρής
Όσο να χτυπιόμαστε δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι αν δεν αλλάξει γνώμη ο Μητροπολίτης Αλέξιος. Όταν ο Ταμήλος ήταν Δήμαρχος Τρικκαίων είπε ότι αν γίνει η Μητρόπολή μας μόνιμη θα ξεσηκώσει όλους τους Τρικαλινούς.
Ζαχαρούλα Γιαβρούτα-Λούδα, ιδρυτικό μέλος ΠΟΤΑΜΙΟΥ
Συμφωνούμε για την παραμονή, αλλά θεωρούμε ότι είναι θέμα της εκκλησίας.
Δ. Γκούτρας
Έπρεπε να είναι και ο Μητροπολίτης μας εδώ. Κλήθηκε να παραστεί;
Δήμαρχος: Είναι ανήμερος. Δεν μπόρεσε διότι συμμετέχει στη Διαρκή Σύνοδο.
Αποφασίσθηκε ομόφωνα –απουσίαζε κατά την ψηφοφορία ο Λεωνίδας Κεραμίδας- η εξουσιοδότηση προς το Δήμαρχο από το Δημοτικό Συμβούλιο, τους Προέδρους και Παρέδρους των Τοπικών Συμβουλίων να ενεργήσει για τη μετατροπή του χαρακτήρα της Ι. Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων από προσωποπαγή σε μόνιμο.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ