14.3 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Ελληνόκαστρο

Μία σεμνή, λιτή και όμορφη γιορτή διοργανώθηκε στην τοπική κοινότητα Ελληνοκάστρου παρουσία όλων των μονίμων κατοίκων του χωριού.

- Advertisement -

Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας και της δοξολογίας στον ιερό ναό κοιμήσεως της Θεοτόκου , όλοι οι κάτοικοι του χωριού μετέβησαν στην κεντρική πλατεία του χωριού, μπροστά στο μνημείο των πεσόντων συγχωριανών μας για να αποτίσουν τον οφειλόμενο φόρο τιμής προς αυτούς που θυσίασαν τη ζωή τους, για τη δική μας ελευθερία.

DSC00703

Αφού εψάλη επιμνημόσυνη δέηση , ακολούθησε η κατάθεση στεφάνου, από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Ιακωβάκη Ιωάννη, ο οποίος εκφώνησε και τον πανηγυρικό της ημέρας. Ακολούθησε το προσκλητήριο των πεσόντων Ελληνοκαστριτών και στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή σε ένδειξη σεβασμού και υπέρτατης τιμής. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μέσα σε έντονα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα αφού οι ηλικιωμένοι κάτοικοι του χωριού βίωσαν τις συνέπειες του πολέμου του 1940.

DSC00708

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν γλυκά , αναψυκτικά και διάφορα άλλα εδέσματα

προσφορά της οικογένειας Παπαχρήστου Βάϊας στη μνήμη του γιού της Χρήστου , αλλά και στη μνήμη όλων των πεσόντων Ελληνοκαστριτών.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την έκφραση ευχαριστιών εκ μέρους του προέδρου προς όλους όσους τίμησαν την εκδήλωση και σε όσους βοήθησαν στην πραγματοποίησή της.

DSC00684

 

 

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ