14.3 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ο μικρός «παράδεισος» του Δροσερού ΦΩΤΟ

Εδώ και δεκαετίες το πανέμορφο δάσος του Δροσερού αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς. Ιδιαίτερα την Πρωτομαγιά ή σε αποδράσεις του καλοκαιριού.

- Advertisement -

Δεν είναι τυχαίο. Μέσα στην καρδιά του κάμπου μια τέτοια εικόνα από μόνη της προσφέρει δροσιά ψυχής και αυτό είναι ανεκτίμητο, αφού η ομορφιά του τοπίου ηρεμεί τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Ενώ αν προσθέσουμε τους δυο Ιερούς Ναούς της Κοιμήσεων της Θεοτόκου, της παλιάς αλλά και της νέας εκκλησίας έρχεται να δέσει ένα εξαιρετικό τοπίο. Η αλήθεια είναι ότι το δασάκι του Δροσερού δεν βιώνει τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος, όπου κατά εκατοντάδες τρικαλινοί το επισκέπτονταν, ενώ πλέον δεν είναι προορισμός εκδρομής και για τα σχολεία.

Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει τον δήμο Πύλης, εκεί ανήκει το Δημοτικό Διαμέρισμα Δροσερού, διότι είναι πραγματικά παράδοξο να υπάρχει τόσο κοντά στα Τρίκαλα ένας «οικολογικός θησαυρός» και να περνά αναξιοποίητος. Και προφανώς δεν μπορεί το οικονομικό να είναι το μεγάλο ζητούμενο, αφού μπορούν να γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις στο χώρο χωρίς να μπει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Όραμα χρειάζεται και μεράκι και το στολίδι αυτό μπορεί να πάρει την αξία που του αρμόζει στο θέμα της ψυχικής ανάτασης όλων των τρικαλινών.

DSC_0120 DSC_0122 DSC_0123 DSC_0124 DSC_0126 DSC_0128 DSC_0131 DSC_0132

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ