25.8 C
Trikala
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Ο ΝΕΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ

Η ενορία της Αγίας Μαρίνας εδώ και χρόνια ποιμαίνεται από κληρικούς που από τότε που ανέλαβαν τη διακονία στο ναό προσπαθούν για ό,τι καλύτερο και κυρίως για τη διαποίμανση των ψυχών.

- Advertisement -

Ο π. Αλέξανδρος Καραγιώργος από τους παλιούς και σεβάσμιους ιερείς (χειροτονία του μακαριστού Τρίκκης και Σταγών κυρού Διονυσίου) της Μητροπόλεως μας. Ευγενικός και ήρεμος άνθρωπος, άνθρωπος από τους «παλιούς» όπως λέμε με πίστη. Ο π. Παναγιώτης Μπρέλλας διαδέχτηκε τον π. Αλέξανδρο και τα δέκα χρόνια που διακόνησε επιχείρησε να διακονήσει ψυχές πονεμένες που έβρισκαν καταφύγιο στην Εκκλησία και αναζητούσαν να δροσιστεί η ψυχή τους από τα προβλήματα της εποχής, αφουγκραζόμενος όλες τους τις ανησυχίες.

Τον τελευταίο διαδέχτηκε ένα «καλό παιδί». Έτσι προτιμώ να το εκφράσω. Και αυτό πηγάζει από τη σχέση που έχω ως ιεροψάλτης της Αγίας Μαρίνας με τον νέο μας ιερέα π. Παναγιώτη Οικονόμου. Η χαρά μου δεν περιγράφεται όταν άκουσα πως θα είναι ο νέος μας ιερέας. Η ευτυχία όμως από την πρώτη μας Θεία Λειτουργία την Κυριακή που μας πέρασε, ήταν και είναι ένα συναίσθημα πάρα πολύ δυνατό, όμοιο του οποίου δύσκολα ζει κάποιος στη σημερινή εποχή. Οι καρδιές μας πλημύρισαν με απέραντη και ατελείωτη χαρά από την κατανυκτική Θεία Λειτουργία και το κήρυγμα του π. Παναγιώτη.

Ο π. Παναγιώτης είναι μία ακόμη άξια χειροτονία του Πνευματικού μας Πατέρα πρ. Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλεξίου. Ένας πολύ καλός φίλος. Μεγαλώσαμε μαζί από μικροί μέσα στο ιερό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων και από τότε γίναμε φίλοι. Μαζί στο ιερό, στις παρέες, στις βόλτες, στα όνειρα. Ο Παναγιώτης σήμερα είναι ο π. Παναγιώτης. Το παιδί με τα όνειρα που είχε τότε και ο πόθος για την ιεροσύνη. Ένας νέος που δεν είχε τις πλάτες κανενός για να φτάσει εδώ που έφτασε. Ένας νέος που δεν στηρίχτηκε σε άλλους για να γίνει ιερέας, αλλά μόνος του με τη βοήθεια του Άγιου και εραστού Θεού κατάφερε ήσυχα και ταπεινά να αξιωθεί του υπουργήματος της ιεροσύνης. Ο ίδιος μάλιστα σήμερα είναι φοιτητής του Ποιμαντικού της Θεολογικής του Α.Π.Θ. και δείχνει μεγάλο ζήλο για την επιστήμη της Θεολογίας.

Ο π. Παναγιώτης έχει δημιουργήσει τη δική του όμορφη οικογένεια. Η γυναίκα του η Περσεφόνη μια θαυμάσια σύγχρονη γυναίκα με επίπεδο, μόρφωση και ωριμότητα που ξέρει να σταθεί δίπλα του, δεν απουσιάζει από τις ανησυχίες του και τα όμορφα σχέδια του. Πανέξυπνος και δραστήριος είναι και ο γιος του Γιωργάκης.

Στην πρώτη Θεία Λειτουργία ο π. Παναγιώτης κήρυξε τον θείο λόγο μετά το ευαγγέλιο (όπως κανονικά ορίζει η κηρυκτική παράδοση της Εκκλησίας μας). Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι κήρυξε με ένα ύφος γαλήνιο που σε ηρεμούσε και κέντριζε με τον ανάλογο τονισμό της φωνής και της παύσεις. Μάλιστα εντύπωση προκάλεσε το ότι ο ίδιος δεν είχε ένα γραπτό κείμενο μπροστά του και κήρυττε βγάζοντας από μέσα του εύστοχα, πολύ εύστοχα μηνύματα από την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής του τυφλού, βάζοντας μας υποψίες που δεν είχαμε σκεφτεί.

Στο τέλος μιλώντας με αγάπη στους ενορίτες της αγίας Μαρίνας συστήθηκε στους πιστούς. Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομο, τον π. Παναγιώτη Μπρέλλα και τον π. Αλέξανδρο Καραγιώργο που από το Άγιο Βήμα προσευχόταν. Στη συνέχεια μίλησε για συνεργασία με τους ιεροψάλτες του ναού και ζήτησε από τους ενορίτες να τον στηρίξουν στο έργο του για να πάμε πιο ψηλά την ενορία της αγίας Μαρίνας.

Αδελφικέ μου φίλε π. Παναγιώτη καλωσόρισες στην  όμορφη ενορία μας με τους ευλαβείς ενορίτες. Σε υποδεχόμαστε με αγάπη, χαρά και με την ήρεμη και ταπεινή σου παρουσία γινόμαστε ευτυχισμένοι. Ευχαριστούμε τον Τριαδικό Θεό για την ευλογία που μας έδωσε. Είμαστε και θα είμαστε μαζί σου. Δίπλα σου. Δέξου την αγάπη μας. Συγχώρεσε τις αστοχίες μας. Οι ενορίτες μας έχουν αρχοντικές ψυχές, όμορφες ανησυχίες και υπάρχουν άνθρωποι που θα σε βοηθήσουν υπεύθυνα, με ειλικρίνεια και αλήθεια σε ό,τι χρειαστείς τώρα αλλά και όταν οι συνθήκες το διευκολύνουν εν καιρώ και χρόνω.

Η ενορία της αγίας Μαρίνας έχει άριστο έμψυχο δυναμικό υλικό. Έχει πιστούς ανθρώπους. Δεν υπάρχουν εύκολοι και δύσκολοι άνθρωποι. Υπάρχουν άνθρωποι που αναζητούν ένα άγιο ερέθισμα, μία πνευματική αφορμή, μία ευλογημένη συνάντηση για να δώσει το δέντρο καρπούς. Και σ’ αυτό ο Άγιος Θεός θα ποτίσει με θεία χάρη κάθε προσπάθεια σου για χαριτωμένη διακονία. Εσύ με την απλότητα, την αγνότητα, την ειλικρίνεια, την πίστη στον Θεό, στη Θεοτόκο και στους αγίους, την αγάπη, την αγωνία, την αμνησικακία, το χαμόγελο, την παντελή έλλειψη κατηγορίας προς τον άλλον και κακότητας προς κάθε κατ’ εικόνα δημιούργημα του Θεού να αγγίξεις την ομορφιά των ψυχών και να τις χρωματίσεις με ανεξίτηλα αγιοφόρα χρώματα.

Να τις καλλιεργήσεις με μυρσίνη αγιοτόκο που αναδύει θυμίαμα στον ουρανό της χάριτος και να τις θυμιατίσεις με ανεξάντλητη εαρινή μυσταγωγία σμιλευμένη με συγχώρηση και έλεος∙ εμβαπτίζοντας συνάμα τον κάθε ενορίτη ως ιδιαίτερη προσωπικότητα στην αγάπη του Θεού και στο φως της άρρητης μεταμόρφωσης που δοξαστικά ψάλλει ως δρόσος Αερμών στο διψασμένο σώμα της ψυχής. Ψυχής που διψά για παραμυθία και σωτηρία, αναδύοντας τις πιο εύηχες μελωδίες των μυστικών πόθων και ταυτίζοντας την πάλη των στεναγμών με τις καλλιτεχνίες του Δημιουργού Θεού. Ενός Θεού που οι ψυχές μας Τον διψάνε, Τον ερωτεύονται, και χορεύουν μαζί Του κατά τον Maurice Bejart. Θεού που ήρθε να πλημυρίσει στις καρδιές όλων έρωτα κι αγάπη. Ανένταχτα. Απροϋπόθετα. Επαναστατικά. Ανατρεπτικά. Ρίχνοντας τα τείχη της μιζέριας, της κακοδοξίας και της υπαρξιακής αίρεσης και χτίζοντας στο στερέωμα του ουρανού που διψά για Θεό κι άλλο Θεό και περισσότερο Θεό, τη ζωή της κάθαρσης και του φωτός.

Αγαπητέ μας ιερέα π. Παναγιώτη σου δίνουμε την αγάπη μας. Έχεις τις προσευχές μας. Προσευχήσου και για εμάς. Σου προσφέρουμε την υπακοή μας και την ειλικρίνεια μας. Αναζήτησε ανθρώπους που θα τιμήσουν την αγάπη σου. Είμαστε δίπλα σου. Υπάρχουν αγαθές ψυχές που θα τρέξουν σε κάθε χτύπημα της καμπάνας για να διακονήσουν με τις οποιεσδήποτε δυνάμεις τους. Ανανέωσε εν καιρώ και χρόνω κάθε τι που θυμίζει μιζέρια, απαισιοδοξία, μη εμπιστοσύνη. Σε ευχαριστούμε για την αγάπη σου. Σε ασπαζόμαστε εν φιλήματι αγίω και φωνάζουμε όπως την Κυριακή «άξιος».

 

 

Ο αδελφικός σου φίλος

Ιεροψάλτης αγίας Μαρίνας Ηρακλής Αθ. Φίλιος

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ