16.2 C
Trikala
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Ο ΝΕΟΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΣΑΡΑΓΙΩΝ. ΑΞΙΟΣ

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και ένας καλός μας φίλος, έλαβε την ευλογία από τον Πανάγαθο Θεό να ανέβει άλλο ένα σκαλί στην τέχνη της ψαλτικής του διακονίας.

- Advertisement -

Ο φίλος μας Παναγιώτης Παπαγεωργίου που υπήρξε Λαμπαδάριος (αριστερός ψάλτης) του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων την ημέρα που ο ναός όπου διακονεί εόρταζε (την περασμένη Παρασκευή) διαδέχτηκε τον κ. Πολυχρόνη Νταλάση του μέχρι πρότινος Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού. Ο κ. Νταλάσης που διακόνησε με ήθος τόσο στο Δεξιό Αναλόγιο των Σαραγίων όσο και στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Τρίκκης & Σταγών, αποχώρησε παραδειγματικά και ανέλαβε Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου.

Ο Παναγιώτης ομολογουμένως πρόκειται για έναν σπάνιο άνθρωπο. Για χρόνια υπήρξε ο στύλος του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Εκεί τον γνώρισα και είχαμε άριστη συνεργασία στον Ραδιοφωνικό Σταθμό για δύο έτη. Άνθρωπος προσιτός, χαμογελαστός, πολύ εξυπηρετικός και πρότυπο οικογενειάρχη. Γνωστός σε όλους αφού τον συναντάμε καθημερινά στο βιβλιοπωλείο της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Ο καλός μου φίλος Παναγιώτης είναι άριστος ιεροψάλτης. Γνώστης της Βυζαντινής Μουσικής και Πτυχιούχος αυτής. Μάλιστα δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στη Θεία Λειτουργία την ημέρα εορτής της Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων, οι πιστοί έμειναν άφωνοι με τη διεύθυνση της χορωδίας που διηύθυνε καθώς το ύφος και η εκτέλεση ξεσήκωσαν τους πιστούς στα ουράνια και δημιούργησαν ένα πνευματικό βάθος μέσα τους. Ο Παναγιώτης έχει κι ένα ακόμη χάρισμα από τον Θεό μεταξύ των άλλων. Είναι ταπεινός άνθρωπος. Ηπίων τόνων, ήσυχος. Ένας «αφανής» ήρωας.

Παναγιώτη άξιος να είσαι από τον Θεό. Άξιος να γίνεσαι. Χαρά μας μεγάλη η αξίωση αυτή και ευλογία που έλαβες από τον Άγιο Θεό.

Άξιος!

 

 

Ηρακλής Φίλιος

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ