27.4 C
Trikala
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ο « ό χ λ ο ς » και τα κάστρα …!

Μεσαιωνικά κάστρα θυμίζει η Ευρώπη., Ε.Ε. και μη, καθώς και ολόκληρος ο κόσμος. Ως κάστρα σιδερόφραχτα και απόρθητα που να μη μπορεί να περνάει κανείς μέσα, εκτός από τους οικοδεσπότες δούκες ή πρίγκιπες ή λόρδους. Ωστόσο για τις προμήθειές τους και όλα τα αγαθά, έξω απ’ τα κάστρα υπάρχει ο «όχλος», ο οποίος φροντίζει να εφοδιάζει τους άρχοντες με όλα τα απαραίτητα. Εξοπλισμένοι λοιπόν με όλα τα σχετικά και καλοφραγμένοι, που μόνο ο ήλιος μπορεί να περάσει μέσα, όπως ο ήλιος ρίχνει τη βαριά και σκούρα σκιά των κάστρων στον «όχλο» και στις ξέφραγες πολιτείες, δείχνει την επικράτεια των κάστρων που βασίζεται σε έναν εκρηκτικό και ανατρεπτικό από κάθε άποψη «όχλο».

- Advertisement -

«Όχλος» λοιπόν ή για να μεταφερθούμε στην σημερινή εποχή, άνθρωποι αν θέλετε που τους έχουν μεταμορφώσει σε «όχλο» και κάστρα που μετατράπηκαν σε κατεστημένα. Φραγμένα τα κάστρα, ξέφραγοι οι έξω χώροι και ο καθένας κάνει ό, τι θέλει. Συμβαίνει σε όλο τον Κόσμο, συμβαίνει και στην Ελλάδα, παρά το γεγονός τής γεωγραφικής της θέση, τους Έλληνες και τον άπλετο ήλιο. Και οι σιδερόφραχτοι ιππότες δε λείπουν στις μέρες μας. Διαφορετικοί μεν υπαρκτοί δε και πιο ά γ ρ ι ο ι και από την εποχή των Ούννων και οποιονδήποτε άλλων βαρβάρων. Φτάνει κανείς να σκεφτεί ότι μπορούν και θερίζουν τον «όχλο» με «βαμβάκι».

Μία ανακατωμένη μάζα ανθρωπίνων όντων, που άλλοτε νιώθει τη γη να φεύγει κάτω απ’ τα πόδια του, άλλοτε να νιώθει το βάρος του ασήκωτο στη χώρα που μένει, που τρέχει να επιζήσει, που αγωνίζεται να απαλλαγή από τις «αμαρτίες» του και να εξομοιωθεί με το ντόπιο. Και στον ξέφραγο πλέον τόπο έχει να αντιμετωπίσει όχι μόνο τις υποχρεώσεις του έναντι στους αφέντες του, τη δύσκολη προσέγγιση με το ντόπιο, αλλά έχει αποκτήσει και μια «πολυπολιτισμική» ταυτότητα που του επέβαλλαν οι αφέντες του.

Για την απόκτηση της «πολυπολιτισμικής» ταυτότητας εργάστηκαν «άρχοντες» και «ιππότες» χρησιμοποιώντας κάθε… νόμιμο μέσο, προκειμένου να κατακτήσουν την ανθρώπινη σκέψη. Τα μέσα: κατασταλτικοί μηχανισμοί, ΜΜΕ, αποπροσανατολισμοί που δημιούργησαν την αποβλάκωση και την σήψη και ως αντιπαράθεση πρόβαλλαν και χρησιμοποίησαν αγαθά, όπως τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Δημοκρατία, την ειρήνη και την ανεξιθρησκία και εν κατακλείδι το όραμα ενός Κόσμου χωρίς σύνορα και διακρίσεις.

Έτσι βλέπουμε εμείς οι απόδημοι τα πράγματα στη Δύση. Μια Δύση, που πολύ σύντομα θα βρει τη δύση της. Χώρες, έθνη, λαοί και περιβάλλον (οικολογικό σύστημα) αλληλοσυγκρούονται για την επιβίωση. Και αλληλοσυγκρούονται και για την οικολογική καταστροφή.

Ο καθένας μας, θέλοντας ή μη, ως χτες είχαμε γίνει «προφήτες» κάνοντας λόγο για ενδεχόμενες κοινωνικές εκρήξεις. Και παρά το ότι οι κοινωνίες ολισθαίνουν με μαθηματική ακρίβεια και ταχύτητα, τα μέτρα που παίρνονται είναι μηδαμινά ή ανύπαρκτα. Αλλιώς δε θα βλέπαμε τις εξάρσεις, που όχι μόνο επιβεβαιώνουν τις κοινωνικές εκρήξεις, αλλά τις καθιστούν πλέον δεδομένες.

Θέλοντας ή μη, με οδηγό το στυγνό κεφάλαιο περνούμε πια στην «Παγκοσμιοποίηση», όχι των κοινωνιών αλλά της «ελεύθερης οικονομίας». Και η διάλυση των συνόρων (αποπροσανατολιστικός δόλος) δεν παρουσίασε μόνο τη θετική της πλευρά… ομολογουμένως εμείς δεν την έχουμε αντιληφθεί ποια είναι…, αλλά και την αρνητική της. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε αυτή την επινόηση της «Παγκοσμιοποίησης», (μ’ άλλα λόγια η ντε φάκτο Αμερικανοποίηση στον Πλανήτη) όσο οι πληθυσμιακές μεταναστεύσεις δείχνουν όχι μόνο τα αρνητικά σημάδια αυτών των μετακινούμενων άμοιρων συνανθρώπων μας, αλλά στους ήδη δοκιμασμένους από την ανεργία και μια σειρά άλλων προβλημάτων τόπους, που τόσο η νέα τάξη πραγμάτων όσο και οι λαθρέμποροι τους οδήγησαν και τους οδηγούν, δε βρίσκουν λύσεις στα προβλήματά τους.

Και στη δική μας χώρα το ίδιο γίνεται. Οι Πολίτες, οποιασδήποτε Χώρας, όσο οι ίδιοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα εργασίας, είναι λογικό να αντιδρούν. Και οι Πολίτες της άλλης όχθης επίσης αντιδρούν δικαιολογημένα. Και αυτοί που διώχνονται και εκείνοι που καταφέρνουν και μένουν με πλάγιους τρόπους και οι ντόπιοι και που όλοι μαζί αποτελούν το μεταβαλλόμενο πλέον κοινωνικό κράμα σε «όχλο».

Αυτή είναι μια από τις φάσεις της «Αμερικανοποίησης» η οποία, δυστυχώς, έχει συνέχεια και οδυνηρή συνέπεια. Αυτό το κράμα ανθρώπων, όπως προαναφέραμε, εκ των πραγμάτων μεταβάλλεται σε δυναμικό «όχλο» όσο και η «Παγκοσμιοποίηση» αντίστοιχα και με ραγδαία ταχύτητα κατακλύζει ολόκληρο τον κόσμο και εξελίσσεται σε μήτρα που γεννάει ρατσισμό, γεννάει ανεργία, γεννάει φτώχεια, διαμαρτυρία, μίσος και έγκλημα και προβάλει «εύκολες» λύσεις. Ένας «όχλος» συμπυκνωμένος από μετανάστες, λαθραίους ή μη, από ντόπιους και βεβαίως από διάφορες ομάδες των κοινωνιών μεταξύ και ομαλών ομάδων-τάξεων, που στο όνομα της «ευημερίας» χάνουν τις δουλειές τους.

Οι πολιτικές αποφάσεις ως προς την αντιμετώπιση των «λαθρομεταναστών» (επαναπροώθηση-επιστροφή στις καμένες πατρίδες τους!!) είναι αδικαιολόγητες και καθαρά ρατσιστικές. Τέτοιου είδους πολιτικές, από τα ίδια τα πράγματα, προτρέπουν και μεταβάλλουν τον υγιή Πολίτη σε ρατσιστή. Κι εκεί ακριβώς ξεπηδά και ο φασισμός που καραδοκεί προβάλλοντας τα επιχειρήματά του.

Αν και τα φαινόμενα αυτά προΰπαρχαν, αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εφησυχασμός και δικαιολογία. Η δημοκρατία, όπως αυτή παρουσιάζεται μέσα από τις κυβερνήσεις της «νέας εποχής», όφειλε να τα προλάβει και να τα ρυθμίσει αν όχι να τα εξαλείψει. Επί πλέον τα εργαλεία της τεχνολογίας χρησιμοποιήθηκαν πονηρά και αποδυνάμωσαν την αγορά εργασίας. Έτσι στον ρου της «νέας εποχής», όπως τη λένε, εμείς βλέπουμε σκοτάδι. Η δημοκρατία αντικαθίσταται από κομματική αναρχία εδραιώνοντας τα κάστρα ακόμα περισσότερο με ειδών σπιλώματα και ο προσχεδιασμένος «όχλος» του 21ου αιώνα μεταβάλλεται σε ρατσισμό!!.

Αφού κύριοι θέλετε αυτή την παρανοϊκή «εφεύρεση», «Παγκοσμιοποίηση-Αμερικανοποίηση», να την εφαρμόσετε, πάψτε να μετακινείτε τους λαούς στους λαβυρίνθους των παθών σας. Φροντίστε για την κοινωνική τους αποκατάσταση και για μια θέση στη ζωή. Φροντίστε και εξασφαλίστε αυτόν τον κόσμο, ο οποίος αποτελεί την πλειοψηφεία στον Πλανήτη και μετριάστε την έξαρση του κεφαλαίου. Καταστρέψτε τα όπλα μαζικής καταστροφής και σταματήστε τους εξοπλισμούς που είναι σε βάρος και του ανθρώπου και του Πλανήτη. Τι τα χρειάζεστε; Όπως μας λέτε, σε έναν Κόσμο χωρίς σύνορα, που θα πρυτανεύει η δημοκρατία, η ειρήνη και η ευημερία, ποιος ο λόγος ύπαρξης των όπλων; Δώστε στους ανθρώπους δουλειά και ψωμί, Π Α Ψ Τ Ε να αφαιρείτε τις θέσεις εργασίας και δείξτε στην πράξη ότι αποστρέφεστε το ρατσισμό που εσκεμμένα προκαλείτε στις κοινωνίες του σήμερα μετατρέποντας τους λαούς σε Ό χ λ ο. Αφήστε τις αισθήσεις σας να λειτουργήσουν στα φυσικά και ανθρώπινα περιθώρια και επιτέλους καταλάβετε ότι τις εκρήξεις που οι ίδιοι κατασκευάσατε δε θα τις αποφύγετε. Όσο κι αν προσπαθείτε να ατσαλώσετε τα κάστρα σας, τα ίδια «επιτεύγματά» σας θα τα γκρεμίσουν και θα τα τσακίσουν. Κατασκευαστές των ρατσιστικών κοινωνιών σταματήστε!

(Από το αρχείο του Β. Φασούλα)

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ