Την Πέμπτη 28 Μαΐου, μετά τις 7 το βράδυ, οργανώνεται πάρτι από την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Κλίμαξ για όσους διέκοψαν το κάπνισμα στο ιατρείο διακοπής καπνίσματος της κλινικής.

- Advertisement -

Το Ιατρείο Διακοπής καπνίσματος του Π.Π.Ν. Λάρισας, εντάσσεται στη λειτουργία της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και λειτουργεί τα τελευταία χρόνια, κάθε Δευτέρα πρωί και κάθε Τρίτη απόγευμα.

Το ποσοστό διακοπής του καπνίσματος, ένα χρόνο μετά, ανέρχεται στο 35%. Οι καπνιστές δηλώνουν ότι θέλουν να κόψουν το τσιγάρο, γιατί έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας (26,3%), φοβούνται πιθανό πρόβλημα υγείας στο μέλλον (5,2), έχουν συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα ( 16,3%), είναι εξαρτημένοι (15,8%), για να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους (3,8%), γιατί τους πιέζει το στενό οικογενειακό περιβάλλον (3,2%) και γατί έχουν οικονομικό πρόβλημα (1,3%).

Στην Πνευμονολογική Κλινική πιστεύουν ότι πρέπει να επιβραβεύονται οι χώροι διασκέδασης που εφαρμόζουν τον νόμο απαγόρευσης του καπνίσματος. Άλλωστε είμαστε η μοναδική χώρα που δεν κατάφερε να εφαρμόσει τον συγκεκριμένο νόμο…