14 C
Trikala
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Πάτρα: Πιάνουν καταστηματάρχες να αδειάζουν βόθρους στη θάλασσα και τους… χαϊδεύουν

Τρελές καταστάσεις μέσα από τις οποίες αποκαλύπτεται το «μεγαλείο» της τρέλας και της γραφειοκρατίας που επικρατεί σε όλους του ελεγκτικούς μηχανισμούς, καταγράφονται καθημερινά στην περιοχή του Δημορηγόπουλου στην Πάτρα , όπου οι μετρήσεις των θαλασσίων δειγμάτων κάνουν λόγο για εντοπισμό ιδιαίτερα υψηλών ποσοστών εντερόκκοκου λόγω του αδειάσματος βόθρων στη θάλασσα.

- Advertisement -

Τα όσα συμβαίνουν, αποτυπώνονται ανάγλυφα σε περιστατικό που σημειώθηκε τις νυχτερινές ώρες του Σαββάτου προς Κυριακή 10 Μαΐου.

Κάτοικοι της περιοχής έπιασαν επ’ αυτοφώρω ιδιοκτήτη καταστήματος να αδειάζει το βόθρο στη θάλασσα και αμέσως κάλεσαν το κέντρο της αμέσου δράσης προκειμένου να στείλει περιπολικό.

Η απάντηση που έλαβαν ήταν πως υπάρχει τροχαίο σε εξέλιξη και αμέσως μετά θα σταλεί όχημα.

Το περιπολικό ποτέ δεν εμφανίστηκε. Η συνέχεια ωστόσο είναι ιδιαίτερα απολαυστική, καθώς κάτοικος της περιοχής κάλεσε το μεσημέρι της Κυριακής πάλι το κέντρο της αμέσου δράσης για να ρωτήσει τι έγινε με την καταγγελία, για να ακούσει έκπληκτος, πως το θέμα διαβιβάστηκε στο οικείο αστυνομικό τμήμα το οποίο είναι αρμόδιο για την διαχείριση της υπόθεσης.
Ο κάτοικος στη συνέχεια κάλεσε το αστυνομικό τμήμα όπου και από εκεί έκπληκτος άκουσε να του κάνουν γνωστό, πως η καταγγελία – η οποία έγινε προκειμένου να υπάρξει αυτόφωρη διαδικασία – διαβιβάστηκε στη Διεύθυνση Υγείας της αιρετής περιφέρειας!!!!

Το πρωί της Δευτέρας ο ενεργό πολίτης επικοινώνησε με την Διεύθυνση υγείας όπου ευγενικά οι αρμόδιοι τον πληροφόρησαν πως αφού η ρύπανση έγινε τη νύχτα του Σαββάτου δεν μπορεί να τεθεί θέμα αυτόφωρης διαδικασίας αλλά ούτε και να σταλεί κλιμάκιο να ελέγξει γιατί δεν υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό.

Αποκορύφωμα των όσων επικρατούν στο βασίλειο της γραφειοκρατίας η συμβουλή που ακολούθησε από τον αρμόδιο υπάλληλο, την επόμενη φορά να καλέσουν και να κάνουν την καταγγελία στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας , προκειμένου να επιληφθεί του θέματος γιατί αυτοί δεν έχουν προσωπικό !!!

Του Γιάννη Γεωργόπουλου-patrastimes
xespao

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ