14.2 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Πέθανε ο τραγουδιστής και συνθέτης Σπύρος Ζαγοραίος

Έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 86 ετών, ο σπουδαίος ερμηνευτής, στιχουργός και συνθέτης Σπύρος Ζαγοραίος. Η κηδεία του θα γίνει αύριο το απόγευμα από το Γ’ Νεκροταφείο.

- Advertisement -

Για τους πολλούς, ο Σπύρος Ζαγοραίος έμεινε στην ιστορία ως ο ερμηνευτής και στιχουργός του «Ε Ντε Λα Μαγκέ Ντε Βοτανίκ». Ήταν όμως απλά ένα από τα πολλά ωραία που είπε με τον φίνο, βαρύ, χαρακτηριστικό του τρόπο, μερικά εκ των οποίων, μάλιστα, ήταν δικές του δημιουργίες, σε μουσική ή/και στίχους

Τα τραγούδια του έγιναν μεγάλες επιτυχίες που τις τραγουδά ο κόσμος μέχρι και σήμερα. Ανάμεσά τους το «Ε ντε λα μαγκέν», «’Αναψε το τσιγάρο», «Προσευχή», «Μες της πόλης το χαμάμ», «Ζήτω Η Αλητεία (Με Λεν Μπερμπάντη Και Μπεκρή)», «Στης Λαρίσης το ποτάμι», «Τρελοκόριτσο» και πολλά άλλα.

Ο Σπύρος Ζαγοραίος ζούσε με μεγάλες δυσκολίες τα τελευταία χρόνια: φτωχικά, καταπονημένος από την ασθένεια του Πάρκινσον, απαρηγόρητος για τον πρόσφατο χαμό του γιου του (2009) και στεναχωρημένος που δεν μπορούσε πια να τραγουδήσει. Είχε όμως μαζί του την αγαπημένη του σύζυγο Ζωή Λασκαράκη.

Ο Σπύρος Ζαγοραίος γεννήθηκε στον Άγιο Αρτέμιο (Γούβα) του Παγκρατίου στις 23 Ιουνίου 1928.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ