11.7 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Πέντε παραλίες της Κρήτης που πρέπει να επισκεφτείς το καλοκαίρι

17 χλμ από τον Κίσαμο (Καστέλι) στα βορειοδυτικά της Κρήτης, βρίσκεται η πανέμορφη παραλία της Φαλάσαρνας.
Πρόκειται για μια από τις πιο καθαρές παραλίες της Κρήτης με κρυστάλλινα νερά και έχει πολλές φορές βραβευτεί ως η καλύτερη παραλία της Ελλάδας και μία από τις καλύτερες της Ευρώπης! Το λευκό και κόκκινο χρώμα της άμμου καθώς και η θέα των επιβλητικών βουνών που την κυκλώνουν, καθιστούν την Φαλάσαρνα ως μια από τις must επισκέψεις σας αν επισκεφθείτε την περιοχή. Στην περιοχή της Φαλάσαρνας υπάρχουν η παλιά πόλη και το λιμανάκι, καθώς κι άλλες όμορφες παραλίες. Για να φτάσετε ως τη Φαλάσαρνα ακολουθείτε τον δρόμο που συνδέει τα Χανιά με το Καστέλι και πριν το χωριό Πλάτανος, στρίψετε δεξιά.

- Advertisement -

krhth
Στα βορειοδυτικά της Κρήτης βρίσκεται η Γραμβούσα. Πρόκειται για μια χερσόνησο στα δυτικά της οποίας απλώνεται η μαγευτικήπαραλία του Μπάλου. Στη χερσόνησο της Γραμβούσας υπάρχει ένα κάστρο το οποίο έχτισαν οι Βενετοί και το χρησιμοποιούσαν ως φρούριο ενάντια στους επίδοξους κατακτητές που κατά καιρούς θέλησαν να το καταπατήσουν. Τελικά οι Τούρκοι κατάφεραν να κυριεύσουν το κάστρο δωροδοκώντας το Βενετό φρούραρχο! Η παραλία του Μπάλου είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες τις Μεσογείου. Πολύ ψιλή άσπρη και κόκκινη άμμος, ρηχά νερά και σε κάποιο σημείο μια λιμνοθάλασσα με καθαρά γαλαζοπράσινα νερά. Για να φτάσατε ως την Γραμβούσα και την παραλία του Μπάλου, μπορείτε να πάρετε ένα από τα καραβάκια που καθημερινά ξεκινούν από το λιμανάκι του Κισάμου (Καστέλι). Η παραλία του Μπάλου είναι προσβάσιμη και από την ξηρά. Ακολουθώντας με αυτοκίνητο έναν δύσκολο χωματόδρομο φτάνετε έως ένα σημείο, και από ’κει αρχίζει η κατάβαση με τα πόδια, μια ευκαιρία να δείτε πολλές από τις ομορφιές που έχει Κρήτη.

krhth1

Η παραλία βρίσκεται στα νότια του Νομού Ρεθύμνης, μέσα σε έναν καταπράσινο χώρο στο τέλος του Κουρταλιώτικου φαραγγιού. Καθώς βγαίνετε από τη Μονή Πρέβελης παρκάρετε το αυτοκίνητό σας και ξεκινήστε περπατώντας προς την παραλία με τους φοίνικες. Μετά το φοινικόδασος απλώνεται η αμμώδης παραλία της Πρέβελης με τους υπέροχους καταρράκτες που ξεχύνονται στην θάλασσα. Μια βόλτα με τα πόδια ή με το θαλάσσιο ποδήλατο που θα βρείτε εκεί, θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τις ομορφιές της περιοχής. Η λίμνη Πρέβελη είναι ένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα του νησιού. Το τοπίο μοιάζει τροπικό και σίγουρα είναι μια εξόρμηση που θα σας γεμίσει έκπληξη! Πολλοί χαρακτηρίζουν την περιοχή της Πρέβελης, ως έναν επίγειο παράδεισο!

krhth2

Η παραλία του Αγίου Παύλου βρίσκεται στα νότια του Ρεθύμνου περίπου 50 χλμ από την Αγία Γαλήνη. Μια ήρεμη αμμώδης παραλία χωρίς φασαρία και πλήθος κόσμου, ενδείκνυται για τους λάτρεις των ήρεμων αποδράσεων. Οι αρκετά ψηλοί αμμόλοφοι (περίπου 30 μέτρα) στέκονται επιβλητικοί και οδηγούν στην πανέμορφη παραλία, η οποία ειδικά κατά την ώρα που ο ήλιος δύει, μαγεύει τους επισκέπτες. Στην περιοχή θα βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια και γραφικές ταβερνούλες. Επίσης οι φίλοι της yoga θα απολαύσουν την παραμονή τους εκεί, καθώς την περιοχή επισκέπτονται αρκετοί φίλοι της δραστηριότητας απ’ όλο τον κόσμο, παίρνοντας μέρος σε σεμινάρια και εκδηλώσεις. Η επίσκεψή σας στον Άγιο Παύλο θα σας γεμίσει με χαρούμενα συναισθήματα και θα σας βοηθήσει να αποδράσετε από την καθημερινότητα!

krhth3

Νότια του Ρεθύμνου, περίπου 50 χλμ από την πόλη, βρίσκεται η ειδυλλιακή παραλία της Τριόπετρας. Όταν φτάνετε στην παραλία, η θέα από ψηλά είναι πολύ όμορφη. Η θάλασσα είναι πεντακάθαρη και κρυστάλλινη και η παραλία αμμώδης. Εκεί θα βρείτε ομπρέλες, ξαπλώστρες κι ένα ταβερνάκι για το φαγητό και τον καφέ σας. Η παραλία της Τριόπετρας προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση στους επισκέπτες της. Σας προτείνουμε να μείνετε μέχρι και το ηλιοβασίλεμα, το οποίο είναι ξακουστό για τα γλυκά χρώματα που χαρίζει στον ουρανό και τη θάλασσα της Τριόπετρας. Σίγουρα η επίσκεψη σας στα καθαρά νερά της Τριόπετρας είναι μια εμπειρία που αξίζει να ζήσετε!

krhth4
πηγη:http://www.daynight.com.gr
Array

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ