12.2 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πίτσα ή Pizza

Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για σπιτική πίτσα. Με αυτή τη ζύμη μπορείς να φτιάξεις όχι μόνο πίτσα σαν κυρίως πιάτο αλλά και γλυκιά πίτσα με σοκολάτα.

- Advertisement -
Υλικά
  • 1 κύβος νωπή μαγιά Το Χελιδόνι των 25 γρ.
  • 1 φλιτζ. και 2 κ.σ. νερό χλιαρό
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κοφτό κ.γλ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3/4 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας
  • 6 φέτες παστράμι
  • 300 γρ. μοτσαρέλα
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 1/2 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
Εκτέλεση

Για να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά: βάζουμε τους κύβους νωπής μαγιάς Το Χελιδόνι σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε το νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10′ να ενεργοποιηθεί.

Στο μίξερ με το εξάρτημα του γάντζου ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το αλάτι. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το νερό. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη και να σχηματίσει μία μπάλα γύρω από τον γάντζο. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μπολ που έχουμε αλείψει ελαφρώς με ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη ή νωπή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη για 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.

Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 °c στις αντιστάσεις. Επιλέγουμε την κατάλληλη θερμοκρασία σύμφωνα με τον φούρνο μας. Αλευρώνουμε ένα ταψί ή λαμαρίνα και μεταφέρουμε τη ζύμη. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο είτε πιέζοντας με τα δάχτυλα, είτε με τον πλάστη, έτσι ώστε να έχουν πάχος 0,5-1 εκ. Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτσας με τη σάλτσα ντομάτας. Απλώνουμε τις φέτες παστράμι. Κόβουμε τη μοτσαρέλα με τα χέρια και την απλώνουμε. Σκορπίζουμε σε όλη την πίτσα την πιπεριά. Τοποθετούμε την πίτσα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στη μεσαία σχάρα. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και κόβουμε σε κομμάτια.

Tip

Αν δεν έχετε μίξερ, μπορείτε να ετοιμάσετε τη ζύμη σε μια λεκάνη και να την πλάσετε με τα χέρια. Απλώς θα χρειαστεί περισσότερη ώρα ζύμωμα συγκριτικά με το μίξερ όπου το εξάρτημα του γάντζου κάνει όλη τη σκληρή δουλειά!

Με αυτή τη ζύμη μπορείτε να φτιάξετε και γλυκιά πίτσα με σοκολάτα! Δείτε τη συνταγή για λαχταριστή και πανεύκολη πίτσα με πραλίνα φουντουκιού με ένα κλικ εδώ.

πηγη: http://www.mamapeinao.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ