30.1 C
Trikala
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Παγωτό και κρασί: γλυκό ταίριασμα που συναρπάζει

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

- Advertisement -

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να συνδυάζουμε τις αγαπημένες σου γεύσεις. Το παγωτό είναι η καλοκαιρινή μας αγάπη ενώ με το κρασί μπορούμε να συνοδεύσουμε όλα μας τα γεύματα. Μπορούμε όμως να συνοδεύσουμε το παγωτό με κρασί; Η απάντηση είναι “ναι” κι εμείς σου προτείνουμε τους σωστούς συνδυασμούς.

Παγωτό βανίλια

Το παγωτό με γεύση βανίλια ταιριάζει ιδανικά με ένα γλυκό λευκό κρασί με φρουτώδες άρωμα, όπως ένα δροσερό Μοσχάτο. Το συγκεκριμένο μπορεί επίσης να συνδυαστεί με παγωτό βανίλια εμπλουτισμένο με κομμάτια σοκολάτας, ξηρών καρπών ή φρούτων.

Παγωτό καϊμάκι

Αυτό το μυρωδάτο παγωτό με τη μαστιχωτή υφή συνδυάζεται εξαιρετικά με ένα γλυκό κρασί με έντονη γεύση όπως το Σαμιώτικο κρασί, λευκό ή ροζέ.

Παγωτό σοκολάτα και παγωτό μόκα

Η σοκολάτα θέλει κρασιά γλυκά και κόκκινα. Το ιδανικό ταίρι της, λοιπόν, είναι μια Μαυροδάφνη ή μια Κουμανταρία, κρασιά με έντονο άρωμα και πλούσια γεύση.

Παγωτό με γεύση βερίκοκο, μάνγκο ή ανανά

Παγωτό με γεύση βερίκοκο, μάνγκο ή ανανά ταιριάζουν με ένα αρωματικό Μοσχάτο ή με ένα vin de liqueur όπως είναι το Μοσχάτο Λήμνου, κρασί που πίνεται ως απεριτίφ με άρωμα εσπεριδοειδών.

Παγωτό με γεύση φράουλα

Αν σας αρέσει το παγωτό φράουλα ή το παγωτό με κόκκινα φρούτα, επιλέξτε ένα μαύρο Μοσχάτο ή πιο συγκεκριμένα ένα Μοσχάτο Τυρνάβου, με έντονο φρουτώδες άρωμα που θα απογειώσει τη γεύση του παγωτού σας.

Παγωμένο γιαούρτι

Ταιριάξτε το παγωμένο γιαούρτι με γεύση σοκολάτας με ένα ποτήρι γλυκό κόκκινο κρασί όπως μια Μαυροδάφνη ή ένα Vinsanto. Αν σας αρέσει το παγωμένο γιαούρτι με γεύση φρούτων, συνδυάστε το με ένα λευκό αφρώδη οίνο.

Σορμπέ και γρανίτες

Δροσιστικά και ελαφριά επιδόρπια, οι γρανίτες και το σορμπέ ταιριάζουν εκπληκτικά με κρασιά με διακριτική και ανάλαφρη γεύση όπως το Moscato d’Asti ή με ένα ποτήρι σαμπάνιας.

πηγη: http://www.mamapeinao.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ