12.6 C
Trikala
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Παγωτό καϊμάκι μαστιχωτό

Το πιο απίθανο μαστιχωτό παγωτό καϊμάκι που έχετε δοκιμάσει. Πριν το σερβίρετε, αφήστε το παγωτό καϊμάκι στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να μαλακώσει και να γίνει τέλειο.

- Advertisement -

Υλικά
2 φλιτζ. γάλα με πλήρη λιπαρά
3/4 φλιτζ. ζάχαρη
1/2 κ.γλ. μαστίχα σε σκόνη
2 φλιτζ. καϊμάκι (αν δεν βρούμε καϊμάκι χρησιμοποιούμε ίση ποσότητα κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά)
2 κ.γλ. σαλέπι κοφτές

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ 1 φλιτζ. γάλα, 1 κ.σ. ζάχαρη και τη μαστίχα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ½ φλιτζ. κρύο γάλα διαλύουμε το σαλέπι. Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα. Μόλις το γάλα ζεσταθεί, προσθέτουμε το μείγμα με γάλα-μαστίχα και το μείγμα γάλα-σαλέπι. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνοντας την υπόλοιπη ζάχαρη και το καϊμάκι. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα για να μην κολλήσει. Στη συνέχεια, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Κατόπιν, βάζουμε το μείγμα σε μια μεταλλική μακρόστενη φόρμα, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη. Κάθε μισή ώρα βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και το ανακατεύουμε, για τουλάχιστον 5 φορές ώστε να σπάσουν οι μεγάλοι παγοκρύσταλλοι και να παγώσει ομοιόμορφα το μείγμα

Tips

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παγωτομηχανή χωρίς να ακολουθήσουμε τη διαδικασία της κατάψυξης και του ανακατέματος ανά μισή ώρα.

Πριν σερβίρουμε το καϊμάκι, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το αφήνουμε στη συντήρηση για περίπου μισή ώρα ώστε να μαλακώσει.

πηγη: http://www.mamapeinao.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ