25.2 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Παιδί και διαδίκτυο: Αποτρέψτε τη σχέση εξάρτησης

Η εύκολη λύση είναι να επιτρέψετε στο παιδί σας να «σερφάρει» με τις ώρες στο διαδίκτυο. Επειδή όμως αυτή η επιλογή κρύβει κινδύνους, με πρώτο την εξάρτησή του από αυτό, δείτε πώς μπορείτε να βάλετε όρια.

- Advertisement -

Όλοι γνωρίζουμε ότ ούτως ή άλλως η εκτεταμένη χρήση του διαδικτύου δεν προβλέπεται για αυτές τις ηλικίες. Ακόμα όμως κι αν το παιδί σας ζητήσει να περνάει περισσότερο χρόνο στον υπολογιστή, είναι αδιαπραγμάτευτο ότι θα πρέπει να κρατήσετε αυστηρή και συνεπή στάση. Βάλτε αυστηρά χρονικά όρια σε εβδομαδιαία βάση, έτσι ώστε να αντιληφθεί γρήγορα ότι δεν μπορεί να κερδίσει τίποτα περισσότερο από το χρόνο που του επιτρέπετε.

Η προφορική ενημέρωση για τους κινδύνους που κρύβει το «σερφάρισμα» στο διαδίκτυο πρέπει να ξεκινάει από μικρές ηλικίες. Και τι καλύτερο από το να το κάνετε εσείς στο παιδί σας, για να μη χρειαστεί να το ανακαλύψει με το χειρότερο τρόπο μόνο του στην πράξη ή έστω να αντλήσει λανθασμένη πληροφόρηση από τρίτους.
Αν έχετε σταθερό υπολογιστή και όχι laptop, φροντίστε να είναι σε σημείο του σπιτιού το οποίο είναι μόνιμα εντός του οπτικού σας πεδίου. Έτσι, δε δίνετε το δικαίωμα στο παιδί να μένει ανεξέλεγκτο και απομονωμένο στον υπολογιστή-με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Εγκαταστήστε προγράμματα που απαγορεύουν σε ανήλικα παιδιά την είσοδο σε ακατάλληλες για την ηλικία τους ιστοσελίδες, για εκείνες τις φορές που έστω και για λίγο δε θα μπορείτε να μείνετε δίπλα του όση ώρα «σερφάρει».
Παρά το γεγονός ότι οι υπολογιστές έχουν μπει για τα καλά στις ζωές ακόμα και των μικρών παιδιών, μην ξεχνάτε να παροτρύνετε σε κάθε ευκαιρία το παιδί σας να πάει για παιχνίδι με τους φίλους του από το να καθίσει απομονωμένο μπροστά από την οθόνη του pc.
Τέλος, είναι σημαντικό να μη σας βλέπει το παιδί να περνάτε πολλές ώρες στον υπολογιστή, διότι αν αυτό συμβαίνει, δεν υπάρχει περίπτωση να πιάσουν τόπο οι ενέργειές σας να μη δημιουργήσει σχέση εξάρτησης με το διαδίκτυο.

Πηγή: mother.gr

πηγη:http://www.govastileto.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ