17.5 C
Trikala
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου (φωτο)

αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και με την υποστήριξη του Διευθυντή του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου κου Τόλιου Χρήστου, οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου, με την καθοδήγηση των καθηγητών: Πουλιάνα Λουίζα, ΠΕ06, Τριμίντζιου Αναστασία ΠΕ16, Φωτιάδου Μαρίκα ΠΕ02, Πλεσιώτη Κων/να ΠΕ02, Ρουσιαμάνη Ρίτα ΠΕ07, Αντωνοπούλου Βιργινία ΠΕ02, Τζιντζιλώνη Αγάπη ΠΕ04.02, Στεφοπούλου Ευαγγελή, ΠΕ01, Τσαντίλας Σωτήρης, ΠΕ11, καθώς και με τη συμβολή όλου του συλλόγου διδασκόντων, διοργάνωσαν μια ιδιαίτερη εκδήλωση με θεματικούς άξονες: «Ολυμπιακοί Αγώνες … Τότε …και… Τώρα» και «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι», για να αναδείξουν τη σπουδαιότητα του Αθλητισμού καθώς και τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης.
Αρχικά, ακούστηκε από τη χορωδία του σχολείου ο «Ολυμπιακός Ύμνος» και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα εξής επιμέρους θέματα:
• «Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες- Απόδοση τιμών- Ολυμπιακή εκεχειρία», με μαθητές του τμ.Β2.
• «Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες- Απόδοση τιμών- Ολυμπιακή εκεχειρία σήμερα», με μαθητές του τμ.Γ1.
• «Αρχαία και Σύγχρονα Ολυμπιακά Αθλήματα», με μαθητές του τμ.Β1.
• «Παραολυμπιακοί Αγώνες- Διαφορετικότητα-Ρατσισμός-Ξενοφοβία», με μαθητές του τμ.Α2.
• «Διατροφικές Συνήθειες- Αναβολικά», με μαθητές του τμ.Α1.
• «Αθήνα 2004», με μαθητές του τμ.Γ2.

- Advertisement -

Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, δεν πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένοι «Ενδοσχολικοί Αγώνες Αθλοπαιδιάς». Οι μαθητές παρακολούθησαν την ταινία “Billy Elliot: Γεννημένος χορευτής”, η οποία πραγματεύεται το σεβασμό στη διαφορετικότητα και την αποδοχή του άλλου ανθρώπου.

Η σημερινή εκδήλωση για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στάθηκε αφορμή να κατανοήσουν οι μαθητές ότι πρέπει να μάθουμε να αποδεχόμαστε αλλά και να ανεχόμαστε τη διαφορετικότητα, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, μια χώρα που συμβιώνουν αρμονικά Έλληνες πολίτες ανεξαρτήτως θρησκεύματος, αλλά και πολίτες τρίτων χωρών.
Τα παιδιά χρειάζονται ένα σχολείο ενεργητικό, συνεργατικό, κριτικό και δημιουργικό. Και για την πραγματοποίηση αυτού του σκοπού θα πρέπει να εργαστούμε όλοι σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.
«Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο, Κάθε Λαός»
«Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».

1 2 3 4 6 7

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ