21.6 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Πανεύκολη ξεσκέπαστη μανιταρόπιτα

Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για μια υπέροχη μανιταρόπιτα με μπέικον και ζαμπόν. Ένα υπέροχο ορεκτικό, ή συνοδευτικό στο κυρίως πιάτο σας που θα σας εντυπωσιάσει με την απλότητά του και την ωραία γεύση του.

- Advertisement -

Υλικά συνταγής

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 10 φέτες ζαμπόν κομμένες σε κυβάκια
  • 10 φέτες μπέικον κομμένες σε φέτες
  • 10 φέτες τυρί του τοστ κομμένες σε κυβάκια
  • 150 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 400 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο [*]
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί ή μεγάλη ταρτιέρα. Απλώνετε με πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια, τη σφολιάτα ώστε να “τετραγωνιστεί” και τη στρώνετε στη βάση και στα τοιχώματα του ταψιού ή της ταρτιέρας. Αφαιρείτε περιμετρικά με ένα μαχαίρι τη σφολιάτα που περισσεύει.
  2. Ζεσταίνετε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τις φέτες μανιταριών, σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε και το μπέικον σε φέτες και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1 λ. Τα βγάζετε από τη φωτιά και τα αφήνετε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και μισοκρυώσουν.
  3. Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε το αυγό. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, το ζαμπόν, τα 3/4 της ποσότητας του τυριού για τόστ, το μείγμα μανιταριών-μπέικον. Ανακατεύετε να ενσωματωθούν τα υλικά, τα ρίχνετε πάνω από τη σφολιάτα και τα απλώνετε ομοιόμορφα.
  4. Στρώνετε από πάνω την υπόλοιπη 1/4 ποσότητα τυριού για τόστ και πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί τσένταρ. Σκεπάζετε το ταψί ή ταρτιέρα με αλουμινόχαρτο και ψήνετε τη πίτα σας στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ. Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10-12 ακόμα λ, μέχρι να ροδίσουν το τυριά.

[*] Προαιρετικά βάλτε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο και πασπαλίστε με άλλη 1 κ.σ. βούτυρο πάνω από τα τυριά, πριν τη βάλετε στο φούρνο, για περισσότερη γεύση και άρωμα.

πηγη:https://www.sintayes.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ