17.8 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Πανικός στο Λονδίνο! Άνδρας σε μετρό έκοψε το λαιμό επιβάτη φωνάζοντας «για τη Συρία» (φωτο))

Σήμανε συναγερμός χθες στο μετρό του Λονδίνου – Άντρας έκοψε το κεφάλι περαστικού ενώ τραυμάτισε άλλους – Συνελήφθη ο δράστης, ενώ το θύμα μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο – Η αστυνομία επιβεβαίωσε και άλλους δύο τραυματισμούς, αλλά όχι τόσο σοβαρούς – Ως «τρομοκρατικό περιστατικό» αντιμετωπίζει το περιστατικό η αστυνομία – Ανέβασε το επίπεδο του συναγερμού – Κλειστό το μετρό

- Advertisement -

Πανικός προκλήθηκε στο σταθμό του Λεϊτονστόουν στο μετρό του Λονδίνου, χθες γύρω στις 19:06 ώρα Λονδίνου, όταν ένας άνδρας εισέβαλε μέσα και κρατώντας μαχαίρι έκοψε το λαιμό περαστικού φωνάζοντας «αυτό είναι για τη Συρία».

Ακολούθως πέρασε από τις μπάρες ελέγχου και κουνώντας το μαχαίρι απειλούσε τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο σημείο ωστόσο περίπου 15 αστυνομικοί τον εγκλώβισαν και τον σημάδευαν με τα πιστόλια τους. Όταν ο ίδιος διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να αντιδράσει, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

#UnoMyStyle - ψ@BigTobzsf Man arrested at Leytonstone tube station ***TWITTER VIDEO GRAB***

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας κατάφερε προηγουμένως να τραυματίσει κι άλλους πολίτες αλλά όχι τόσο σοβαρά όσο τον πρώτο τραυματία ο οποίος μεταφέρθηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες ο δράστης εθεάθη να μπαίνει στο σταθμό του μετρό συνοδευόμενος από μία κοπέλα νεαρής ηλικίας ενώ τόνισαν ότι ήταν άμεση επέμβαση της αστυνομίας η οποία πρόλαβε τα όσα χειρότερα μπορούσαν να γίνουν.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε σε βρετανικές εφημερίδες ότι ο δράστης φέρεται να ισχυριζόταν ότι η επίθεση του ήταν αντίποινα για τις επιθέσεις των δυνάμεων της Δύσης ενάντια σε ισλαμιστές μαχητές στη Συρία.

«Είδα πολλούς ανθρώπους να τρέχουν, αλλά δεν έδωσα σημασία και συνέχισα να περπατάω για να πάρω το τρένο, αλλά ξαφνικά δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου από αυτό που είδα: Έναν άνδρα που κρατούσε ένα μαχαίρι», ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας στην εφημερίδα Guardian.

metro1

«Βγαίνοντας φώναξε: `Να τι σας συμβαίνει όταν τα βάζετε με την μητέρα Συρία, θα χυθεί όλο σας το αίμα», πρόσθεσε ο μάρτυρας.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δικτύο Sky News ο δράστης φώναξε «Αυτό είναι για τη Συρία». Η Αστυνομία αρνήθηκε να σχολιάσει αυτές τις αναφορές και δεν ήταν άμεσα εφικτή η ανεξάρτητη επιβεβαίωση τους.

Οι βρετανικές αρχές έχουν θέσει στη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα τα επίπεδα συναγερμού, που χαρακτηρίζεται ως «σοβαρή», και συνιστά ότι μια επίθεση θεωρείται πολύ πιθανή. Μετά το επεισόδιο που αναστάτωσε το Λονδίνο, ο σταθμός του μετρό παραμένει κλειστός για σήμερα, Κυριακή, καθώς η βρετανική αστυνομία διεξάγει έρευνα στο σημείο.

metro

Το περιστατικό επιβεβαιώθηκε από τη βρετανική αστυνομία και όπως πως αναφέρθηκε από επίσημες πηγές, ο άνδρας απειλούσε με το μαχαίρι τους ανθρώπους γύρω του. Σημειώνεται ότι το γεγονός καταγράφηκε στις 19:06 ενώ στις 19:14 τοπική ώρα ο δράστης συνελήφθη και μεταφέρθηκε στην αστυνομική διεύθυνση του ανατολικού Λονδίνου.

«Αντιμετωπίζουμε το συμβάν ως τρομοκρατικό περιστατικό» ανακοίνωσε ο Ρίτσαρν Γουάλντον, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Λονδίνου.

Επίσης, η αστυνομία επιβεβαίωσε τον τραυματισμό άλλων δύο πολιτών από το δράστη, αλλά μόνο ένα άτομο βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση

πηγη:http://cyprustimes.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ